Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Artūrs Irbe IIHF Slavas zālē!

Artūrs Irbe IIHF Slavas zālē!
Artūrs Irbe

Viena no Latvijas hokeja izcilākajām personībām – Artūrs Irbe svētdien uzņemts IIHF Slavas zālē. Latvijas Hokeja federācija sirsnīgi sveic Artūru ar šo izcilo sasniegumu!

Bijušais Latvijas hokeja valstsvienības pirmais vārtsargs Artūrs Irbe ir otrais mūsu valsts hokejists pēc Helmuta Baldera, kurš uzņemts IIHF Slavas zālē.
«Man bija četri gadi, kad tēvs mani aizveda uz pirmo hokeja spēli Rīgā,» ceremonijā sacīja Irbe. «Toreiz neko daudz nesapratu, taču zināju, ka turpmāk vēlos trenēties hokejā,» svinīgajā ceremonijā norādīja bijušais vārtsargs.
Latvijas izlases sastāvā Artūrs Irbe aizvadījis 64 spēles un piedalījies deviņos pasaules čempionātos, kā arī divos olimpisko spēļu turnīros. 1989. un 1990.gadā Irbe piedalījās pasaules čempionātos PSRS izlases sastāvā. Savukārt šobrīd Irbe strādā par NHL Vašingtonas «Capitals» vārtsargu treneri.
Starptautiskās Hokeja federācijas Slavas zālē, kas tika atklāta 1997.gadā, tagad ir 160 hokeja leģendas no 22 pasaules valstīm.