Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Liepājas metalurgs-2 kļūst par Latvijas čempioniem

Liepājas metalurgs-2 kļūst par Latvijas čempioniem
Foto: Aigars Prūsis, sportacentrs.com

Liepājas metalurgs-2 finālsērijas ceturtajā spēlē ar rezultātu 4:2 (1:1, 0:0, 3:1) apspēlēja regulārā čempionāta uzvarētājus Ozolnieki/MONARCH un piekto reizi kļuva par Latvijas čempioniem

Ozolnieki/MONARCH komanda pirms svētdienas spēles bija nokļuvusi diezgan neapskaužamā situācijā. Pēc trijām spēlēm rezultāts finālsērijā bija 3:0 par labu liepājniekiem. Kurzemnieki divreiz ar rezultātu 9:0 un 4:2 apspēlēja Ozolnieku komandu viesos un reizi ar graujošu rezultātu – 12:4 savā laukumā.

Pirms ceturtās spēles bija skaidrs, ka viesiem nespēs palīdzēt viens no Ozolnieku komandas līderiem Sergejs Durdins, kurš trešajā finālspēlē dabūja nopietnu pleca traumu. Sergeja Povečerovska vadīto komandu būtiski pastiprināja Aigars Cipruss, kurš nepiedalījās iepriekšējā spēlē.

Līdzīgā spēlē, pirmā perioda izskaņā Liepājas metalurgs atklāja spēles rezultātu, precīzi meta Edijs Brahmanis. Astoņas sekundes pirms trešdaļas beigām Ozolnieku komanda panāca izlīdzinājumu, Artis Ābols veiksmīgi pacīnījās vārtu priekšā, pielabojot Aleksandra Šiškoviča mesto ripu, 1:1. Otrais periods beidzās bez vārtu guva un spēles intriga tika atlikta uz vēlāku laiku. Trešajā trešdaļā Monarch vienība, spēlējot trijās maiņās, nespēja tikt līdzi ātrajiem liepājniekiem, kā rezultātā tika ielaisti divi vārti (Egils Kalns un Jurijs Navarenko). Pēc Aigara Ciprusa metiena, viesiem vienus vārtus izdevās atgūt, tomēr 33 sekundes pirms trešā perioda beigām Vitālijs Pavlovs izšķira spēles likteni, 4:2.

Liepājas metalurgs, pēc gada pārtraukumu kļuva par Latvijas čempioniem hokejā, finālsērijā ar 4:0 apspēlējot pieredzējušo Ozolnieki/MONARCH komandu.