Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Nolans: Latvijas izlase spēlēs gudru hokeju

«Latvijas izlase spēlēs gudru un stabilu hokeju, taču tas nebūs KHL kluba stils,» uzsvēra Nolans. Pēc ierašanās Latvijā viņš trešdien vēroja Rīgas «Dinamo» uzvarēto spēli pret Popradas «Lev», taču piebilda, ka ar vienu cīņu ir par maz, lai pietiekami iepazītu visus potenciālos izlases kandidātus, kurus redzēja pirmo reizi.

Katram trenerim ir savs spēles redzējums, un katrs grib no spēlētājiem panākt ko savu, sacīja Nolans.

Trenerim patikuši uzbrucēji Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums un Jānis Sprukts. «Visa maiņa ļoti labi spēlēja,» atzinīgi rezultatīvo trio novērtēja Nolans. Slavējoši viņš izteicās par vēl vienu uzbrucēju Mārtiņu Cipuli, kurš ir fiziski spēcīgs, stiprs uz slidām un labi saprot spēli.

Mazāk Nolans pirmajā spēlē vērojis «Dinamo» aizsardzību, kam lielāku uzmanību veltīja piektdienas spēlē pret Jekaterinburgas «Avtomobilist». «Par daudz spēlētāju, lai analizētu visus uzreiz. Priekšā vēl trīs «Dinamo» spēles - būs laiks izpētīt.»

Vēl lielāku iespaidu par hokejistiem Nolanam «Dinamo» spēlē «Arēnā Rīga» radījuši fani. Līdzjutēji dzina hokejistus uz priekšu, un bija īsts hokeja svētku vakars, sacīja treneris.

Nolans atzinīgus vārdus veltīja Amerikas hokeja līgā (AHL) spēlējošajiem Latvijas hokejistiem. Nolans noskatījies Artūra Kuldas spēli Sendžonsas «Ice Caps» sastāvā pret savu dēlu, kurš ir Mančestras kluba sastāvā. «Ice Caps» spēlē uzvarēja ar 1:0, un labu iespaidu Nolanam atstāja gan «Ice Caps» komanda kopumā, gan tās aizsargs Kulda. «Labs spēlētājs, kam ir vieta NHL,» Kuldu raksturoja Nolans.

Par AHL nonākušo uzbrucēju Kasparu Daugaviņu Nolans teica, ka hokejistam bijusi ļoti laba nometne Otavas «Senators» sastāvā. Lai gan Daugaviņš pašlaik spēlē zemākā līgā, Nolans uzskata, ka arī AHL var progresēt, jo Ziemeļamerikas spēles stils ir fiziskas dzirnavas, kur ir daudz cīņas, daudz spēļu, un tas norūda raksturu.

«Ir grūti psiholoģiski. Ceru, ka Daugaviņš izsitīsies līdz NHL, un domāju, ka viņš tur spēlēs,» norādīja Nolans. Ziemeļamerikā treneris plāno tikties arī ar Oskaru Bārtuli, kurš, tāpat kā Kulda un Daugaviņš, no NHL klubiem pirms sezonas sākuma tika nosūtīts uz AHL.

Nolans uzskata, ka KHL ar AHL viņam ir grūti pēc vienas spēles salīdzināt, taču KHL meistarības līmenis noteikti ir augstāks. «Varbūt tāpēc, ka KHL ir vairāk naudas, taču līmenis te noteikti ir labs. Ar NHL gan negribētu salīdzināt, jo tas ir atšķirīgs spēles stils.»

Par Latvijas izlases treniņnometnes dalībnieku skaitu Nolans pagaidām nesteidza spriest, vien minēja, ka aicinās visus tos, kuri reāli varētu spēlēt valstsvienībā. Treneris cer, ka redzēs visus kandidātus, jo vēl pāris reižu ieradīsies Latvijā, bet decembrī Kanādā strādās U-20 Latvijas izlasē pasaules čempionātā.

«Neviens vēl nav norakstīts, un neviens vēl valstsvienības sastāvā nav iekļauts,» uzsvēra Nolans. «Visiem būs iespēja, un visi tiks izvērtēti ar vienlīdzīgu attieksmi.»

Jau ziņots, ka Nolans ieradies Rīgā, lai klātienē vērotu Rīgas «Dinamo» un HK «Rīga» hokejistu spēles. Izlases galvenā trenera amatā kanādietis tika apstiprināts augusta sākumā.

Izmantotie resursi: Ziņu aģentūra BNS