Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

"Liepājas Metalurgs2" pirmajā 1/4 fināla spēlē garuj HK "Rīga95"

"Liepājas Metalurgs2" pirmajā 1/4 fināla spēlē garuj  HK "Rīga95"
Liepājnieki bija galvas tiesu pārāki pat saviem oponentiem.
Foto: skliepajasmetalurgs.lv

Trešdien ar uzvaru Latvijas atklātā hokeja čempionāta (LAČ) izslēgšanas spēles atklāja ''Liepājas Metalurgs 2'' hokejisti, kas Liepājā ar 10:0 sagrāva HK ''Rīga 95'', sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0.. Trīs vārti jeb hat-trick Artūra Mickēviča rēķinā. Ceturtdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Liepājnieki LAČ regulārās sezonas noslēguma tabulā ieņēma trešo vietu, tikai četrus punktus atpaliekot no otrajā vietā esošajiem ''SMScredit.lv''. Turpretī HK ''Rīga 95'' play-off spēlēm kvalificējās tikai vakar, kad pēcspēles metienos izdevās pārspēt Elektrēnu "Energija" un līdz ar to turnīra tabulā pa diviem punktiem apsteigt HS ''Rīga Prizma''. Liepājniekiem, kā jau tika gaidīts, izslēgšanas mačos palīgā devās arī hokejisti no pirmās komandas.

Spēli ļoti aktīvi iesāka mājinieki, un pie pirmās iespējas tika izdarīts arī pirmais metiens. Mača rezultāts tika atklāts jau otrajā minūtē, kad Māris Diļevka laiski apslidoja divus rīdziniekus, nonāca vārtu priekšā un raidīja ripu garām Maksima Rešetņikova kājsargam (1:0). Pēc gūtajiem vārtiem spiediens no LM2 puses nenorima, bet kādu laiku vārti netika gūti. Mača 12 minūtē HK "Rīga 95" nopelnīja pirmo noraidījumu, par ko viņus ātri sodīja Artūrs Mickevičs - 2:0. Turpinājumā spēle mazliet izlīdzinājās un pāris iespējas gūt vārtus radās arī viesiem, tomēr ar veiksmīgu pretuzbrukumu atbildēja ''Liepājas Metalurgs 2'' - šoreiz precīzs izrādījās Rihards Maļinovskis.

Otro trešdaļu ar ceturtajiem gūtajiem vārtiem iesāka liepājnieki, kad vairākumā precīzi meta Iļja Makarovs. Šķita, ka HK ''Rīga 95'' jau ir padevušies, bet to turpināja izmantot mājinieki - vēl vieni gūti vārti un otrajai trešdaļai noslēdzoties 5:0.

Uguņošana no liepājnieku puses turpinājās arī pēdējā periodā. Tikai 51 sekundi pēc tam, kad tiesnesis ievadīja ripu spēlē vārtus guva Artūrs Mickevičs. Nepagāja pat minūte, kad Maksims Rešetņikovs tika pārspēts arī septīto reizi, un pēc šī vārtu zaudējuma sekoja arī vārtsargu maiņa - laukumā devās Toms Lauskis. Arī viņam neklājās vieglāk - līdz mača beigām zaudēti trīs vārti un gala rezultāts graujošs - 10:0 par labu ''Liepājas Metalurgs 2''.

Ar ''hat-trick'' uzvarētāju rindās izcēlās Artūrs Mickevičs, bet trīs rezultativitātes punktus guva arī aizsargi - Iļja Makarovs (1+2) un Edgars Siksna (0+3).

Sportacentrs.com

Izslēgšanas spēļu kalendārs:

datumslaiksspēlevietarezultāts
14.marts18:30LM2 - HK Rīga95LM ledus halle10:0
15.marts18:30LM2 - HK Rīga95LM ledus halle
15.marts19:00HK Juniors - JLSS/ZemgaleInbox.lv ledus halle
16.marts19:30HK Juniors - JLSS/ZemgaleInbox.lv ledus halle
17.marts19:45Rīga95 - LM2Akadēmijas ledus halle
18.marts15:30JLSS/Zemgale - HK JuniorsJelgavas ledus halle
18.martsRīga95 - LM2Akadēmijas ledus halle (ja nepieciešams)
19.martsJLSS/Zemgale - HK JuniorsJelgavas ledus halle (ja nepieciešams)
20.martsLM2 - HK Rīga95LM ledus halle (ja nepieciešams)
21.martsHK Juniors - JLSS/ZemgaleInbox.lv ledus halle (ja nepieciešams)