Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Somija izcīna otro uzvaru pār Latviju

Somija izcīna otro uzvaru pār Latviju
Foto: Mārtiņš Aiše

Latvijas hokeja izlase, Euro Hockey Challenge spēļu ietvaros, otro reizi divu dienu laikā zaudēja Somijas valstsvienībai. Mūsu komanda trešajā periodā ielaida divus bezatbildes vārdus un piekāpās ar 3:5 (1:1, 2:2, 0:2).

Latvijas komandā, atšķirībā no pirmās spēles pret Somiju bija dažas izmaiņas. Spēli no tribīnēm vēroja iepriekšējā dienā traumu guvušais, Oskars Cibuļskis, kā arī Miķelis Rēdlihs, kuram bija dota atpūta. Savukārt, klāt nākuši Armands Bērziņš, Georgijs Pujacs un Kristiāns Pelšs.

Līdzīgā spēlē, līdz trešā perioda vidum rezultāts bija draudzīgs – 3:3. Latvijas izlases labā vārtus izdevās gūt Robertam Jekimovam, Gintam Meijam un Armandam Bērziņam. Tomēr Somijas hokejisti izrādījās veiksmīgāki, 24 sekunžu laikā gūstot divus vārtus, svinēja otro uzvaru pār Latvijas izlasi.

Diemžēl neveiksmīga šī spēle izvērtās Marim Jasam (sasists gurna muskulis), Sergejam Pečuram (lauzta roka) un Edgaram Lūsiņam (cirkšņa savainojums), līdz ar to debiju Latvijas izlasē piedzīvoja liepājnieks Māris Jučers.

Nākamās pārbaudes spēles Latvijas valstsvienība aizvadīs 13. un 14. aprīlī, kad Insbrukā tiksies ar Austrijas izlasi. Bet pēdējie pārbaudes mači būs 25. un 26. aprīlī Rīgā pret Norvēģijas hokejistiem.

Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēcspēles preses konferencē atzina: Pirms spēles komandai bija sapulce, kurā pateicām,ka nebijām apmierināti ar to, ko redzējām vakardienas spēlē. Šodien komanda izgāja laukumā ar kaujiniecisku noskaņojumu, puiši cīnījās labi un parādīja raksturu. Spēle patika. Meijas, Bērziņa un Jekimova trijnieks nospēlēja labi, bet pagaidām par spēlētāju virknējumiem kaut ko teikt būtu pāragri.

Somijas izlases galvenais treneris Jukka jalonens pēc spēles komentēja: Latvija nospēlēja labāk nekā vakar, sevišķi cīņās viens pret vienu. Mīnuss mūsu komandai noteikti bija vairākumu realizācija. Labi, ka uzvarējām pēdējo trešdaļu, līdz ar to arī visu spēli. Pagaidām pāragri spriest, kuri no šī sastāva brauks uz čempionātu, jo nav skaidrs, cik daudz spēlētāju atbrīvosies no NHL.

"Euro Hockey Challenge" 08.04.2011. spēle

Latvija – Somija 3:5 (1:1, 2:2, 0:2)

Vārti: 6:03 Nordlunds (Leimu, vair.) 0:1, 11:08 Jekimovs (J.Rēdlihs, Meija, vair.) 1:1, 20:33 Pesonens (Immonens, Pūstinens) 1:2, 21:43 Meija (Bērziņš, J.Rēdlihs, vair.) 2:2, 27:14 Piorala (Komarovs, Pulkinens) 2:3, 39:15 Bērziņš (Meija) 3:3, 50:49 Pesonens (Pūstinens, Immonens) 3:4, 51:13 Piorala (Komarovs, Pulkinens) 3:5
Noraidījumi: 20:10
Vārtsargi: Lūsiņš (27:14 Jučers) – Vehanens