Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Latvija piedzīvo neveiksmi pret Slovēniju

Latvija piedzīvo neveiksmi pret Slovēniju
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/F64

Pasaules čempionāta pirmajā spēlē par vietas saglabāšanu elites divīzijā šodien Latvijas valstsvienība ar 2:5 zaudēja Slovēnijas hokejistiem.

Latvijas hokeja izlase trešā perioda sākumā atradās iedzinēja lomā ar 0:5. Diemžēl, mūsu spēlētājiem vairāk par diviem vārtiem gūt neizdevās un nācās piedzīvot ceturto zaudējumu pēc kārtas. Latvijas komandas labā vārtus guva Mārtiņš Cipulis un Roberts Bukarts.

Nākamajās spēlēs Latvijas izlase sestdien tiksies ar Baltkrievijas hokejistiem, bet svētdien pretī stāsies Austrijas valstsvienība. Lai saglabātu vietu elitē Latvijas izlasei jāuzvar abi mači.

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc zaudējuma Slovēnijas valstsvienībai sacīja, ka komanda ir «psiholoģiski nosēdusies». Slovēņi ne ar ko nepārsteidza. Psiholoģiski puiši ir nosēdušies. Ir grūti. Vai vajag komandā psihologu? Nezinu. Pirmajā periodā vajadzēja iemest, neizdarījām to, vēlāk spēles gaitā pagurām, bet lielā mērā tas saistīts ar psiholoģiju. Pēc vakardienas centāmies puišus «atdzīvināt», bet... Bija vakar komandai sapulce. Principā zaudējām jau vakar. Slovēņi iemeta pretuzbrukumos. Ja paši iemestu pirmie, būtu citādāka spēle. Kad sākām zaudēt, sekoja kļūdas. Otrie ielaistie vārti bija izšķirošie. Lai uzvarētu nākamajās divās spēlēs, jābūt lielam raksturam. Vai tas komandai ir? Es ļoti ceru. Padoties netaisāmies, aiz mums visa valsts. Nezinu, kā motivēšu komandu, bet šai komandai ticu, jau no viņu bērnības esmu kopā ar daudziem spēlētājiem. Es esmu patriots, man nav vienaldzīga šī komanda.

Pasaules čempionāts hokejā, G apakšgrupa

Slovēnija - Latvija 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)

Vārti: 27:59 Tičars (Jegličs, Robars, vair.) 1:0, 33:55 Razingars (M. Rodmans, D. Rodmans) 2:0, 39:11 Razingars (M. Rodmans, D. Rodmans) 3:0, 40:54 Tičars (Saboličs) 4:0, 41:27 Pajičs (Goličičs) 5:0, 51:33 Cipulis (J. Rēdlihs, Andersons) 5:1, 59:59 Bukarts (Sotnieks, Meija) 5:2
Soda minūtes: 12:37
Metieni: 35:31
Vārtsargi: Kristans - Masaļskis (no 41:27 Raitums)