Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Latvijas juniori sāk ar uzvaru

Latvijas juniori sāk ar uzvaru
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

1. septembrī sākās gadskārtējais 6. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs. Atklāšanas spēlē piedalījās Latvijas un Baltkrievijas U-20 izlases, kur 3:1 uzvaru svinēja Latvijas juniori.

Abas komandas spēli sāka piesardzīgi, tomēr iesildoties, bīstamāk sāka uzbrukt Latvijas hokejisti. Tas vainagojās ar panākumu piektajā minūtē, kad Ģirts Jansons no Bruno Zabja piespēles lika kapitulēt Baltkrievijas vārtsargam. Pēc iesistiem vārtiem Latvijas komanda neatslābinājās un aktīvi turpināja uzbrukt. Turpinājumā sekoja vairāki noraidījumi abās komandās. 45 sekundes līdz perioda beigām, kad Baltkrievijas komanda bija izturējusi mazākumu, Mārtiņš Porejs pēc Ronalda Ķēniņa un Elvisa Biezā guva Latvijas komandai otros vārtus – 2:0

Otrais periods turpinājās līdzīgi, kā pirmais, Latvijas komanda biežāk uzbruka, toties baltkrievi atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, kas vainagojās ar Latvijas izlases noraidījumu. Teicama izspēle un Baltkrievijas komanda vienus vārtus atguva, precīzs bija Viktors Nogačevs – 2:1. Spēle turpinājās uz pārkāpumu robežas, līdz brīdim , kad Latvijas junioriem bija iespēja palielināt rezultātu, spēlējot pieci pret trīs. Diemžēl mūsu komanda šo izdevību neizmantoja. Otrais periods beidzās ar minimālu Latvijas junioru pārsvaru 2:1.

Trešajā periodā nekas krasi nemainījās, Latvija uzbruka, Baltkrievijas komanda sekmīgi aizsargājās un veidoja pretuzbrukumus. 7 minūtes līdz trešā perioda beigām, vienā no spēles epizodēm, rupji nospēlēja Latvijas hokejists Romans Ševčenko, kurš tika noraidīts uz piecām minūtēm. Latvijas komanda veiksmīgi aizsargājas un iznākot ārā piektajam laukuma spēlētājam guva trešo vārtus – precīzs bija Māris Bičevskis. Spēle noslēdzās ar rezultātu 3:1 Latvijas komandas labā. Par labāko spēlētāju mūsu komandā pelnīti tika atzīts vārtsargs Jānis Kalniņš.

Otrajā spēlē Latvijas juniori ar rezultātu 3:5 piekāpās Krievijas jauniešu izlasei. Jāsaka, ka Krievijas komanda izrādījās spēcīgāka vairākos spēles elementos. Gan slidošanā , gan tehniskā ziņā. Jāpiemin arī sliktā mūsu komandas vairākumu realizācija. Kamēr Latvijas komanda no 11 divu minūšu vairākumiem nerealizēja nevienu - krieviem no pieciem trīs bija rezultatīvi.Lielākā daļa krievu spēlētāju pārstāv KHL klubus, kur gan pie spēlēšanas tiek vien epizodiski, pārsvarā spēlējot junioru komandās. Jāatzīmē krievu komandas 17. numurs Maksims Šalunovs (Čeļabinskas Traktor), kurš Latvijas komandai iemeta četrus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli. Viņš izvirzījies turnīra rezultatīvāko saraksta galvgalī.

Šodien Latvijai ir pēdējā spēle turnīrā ar Dānijas vienaudžiem. Ja mūsu komanda izcīnīs uzvaru un Baltkrievijas komanda pārspēs Krievijas jauniešus ir lieliskas izdevība Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra kausu paturēt mājās.

Visas turnīra spēles iet online režīmā LHF mājas lapā, sadaļā čempionāti/ 6.Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs.