Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Girgensonam četri metieni uzvarā, Lipsbergam vārti zaudējumā

Rolands Eliņš

Girgensonam četri metieni uzvarā, Lipsbergam vārti zaudējumā
Roberts Lipsbergs
Foto: seattlethunderbirds.com

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons šonakt palīdzējis Ročesteras „Americans” ar 4:2 pārspēt savas Ziemeļu divīzijas pastarīšus Hamiltonas „Bulldogs”. Visus četrus vārtus „Americans” guva trešajā periodā. Savukārt Roberts Lipsbergs šonakt guvis vārtus WHL izslēgšanas spēlēs.

Ročesteras „Americans” šonakt bija lieliska iespēja pakāpties uz piekto vietu Rietumu konferencē, jo pretī stājās pārliecinošas AHL pēdējās vietas īpašniece Hamiltonas „Bulldogs”. Tiesa, spēles sākums liecināja par pavisam citu scenāriju, jo „Bulldogs” gan uzbruka vairāk (pirmajā periodā metienu attiecība 13:6), gan izvirzījās vadībā.

Otrā perioda pēdējā minūtē viņi visu sarežģīja vēl vairāk, panākot jau 2:0, taču Girgensona komanda nepadevās un jau trešā perioda pirmajās septiņās minūtēs spēja ne tikai rezultātu izlīdzināt, bet arī izvirzīties vadībā ar 3:2. Nu atspēlēties spiesti bija jau „Bulldogs” hokejisti, taču brīdī, kad viņi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, „Americans” guva savus ceturtos vārtus un uzvarēja ar 4:2.

Zemgus Girgensons šajā spēlē izdarīja četrus metienus pa vārtiem, ar rezultativitāte neizcēlās (tāpat kā visa viņa maiņa) un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu. „Americans” līdz ar to pakāpusies uz piekto vietu Rietumu konferencē, tiesa, 11. vietā esošā „IceHogs” atpaliek tikai par septiņiem punktiem.

Tieši „Icehogs” vienību šonakt pārspēja Kristiāna Pelša pārstāvētā Oklahomas „Barons” (7:3). Pelšs joprojām ārstē savu savainojumu un spēlē nepiedalījās.

Savukārt Rietumu hokeja līgā ar vārtu guvumu izcēlies Roberts Lipsbergs, tiesa, viņa pārstāvētā Sietlas „Thunderbirds” piedzīvojusi zaudējumu Kelaunas „Rockets” komandai (3:4), un rezultāts sērijā kļuvis jau 3:2. „Thunderbirds” bija uzvarējuši pirmajās trijās spēlēs, un joprojām ir viena soļa (uzvaras) attālumā no liela pārsteiguma sagādāšanas, jo „Rockets” regulāro sezonu pabeidza augstajā trešajā vietā, bet „Thunderbirds” ieņēma tikai 18. vietu WHL.

Lipsbergs vārtus guva pusminūti pirms spēles beigām, panākot rezultātu 3:4, taču atspēlēties vairs laika nepietika. Lipsbergs maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu, bet šajās piecās spēlēs kopā guvis trīs vārtus un izdarījis divas piespēles, nopelnot lietderības koeficentu plus četri. Sērijas nākamā spēle tiks aizvadīta naktī uz trešo aprīli.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com | The American Hockey League | Home...
WHL Network

  -1 [+] [-]

, 2013-03-31 10:45, pirms 11 gadiem
Pagaidām izskatās, ka zemgus būs lundmarks 2, un ka nhl spēlēs pelšs, nevis girgensons. Nu nevar visu sezonu novelt vainu uz traumu, gadiem utt. Gribasspēka gjau trūkst, bet ceru, ka kļūdos.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-31 10:54, pirms 11 gadiem
Gūža rakstīja: Pagaidām izskatās, ka zemgus būs lundmarks 2, un ka nhl spēlēs pelšs, nevis girgensons. Nu nevar visu sezonu novelt vainu uz traumu, gadiem utt. Gribasspēka gjau trūkst, bet ceru, ka kļūdos.
Nomierinies Tu paskaties cita drafta numurs kas ir bijuši top 5 pat top 3 ,ir kas pec 3 gadi ieliec NHL un kas pēc 2 gadi un cits vispār tā ari neielec bet zemgus nav tas varinats ,pasties to pašu silvelfberg,otava viņu marinēja,cik gadus ,un pasties šogad velk otavu uz priekšu ,tāpat zibanejad cik reizes uz zviedriju sutiiits ,kur nu vel lai AHL spēlētu ,a zemgus jau to dara pirmajā gadā ,takā nākamgad bus stabili sabres sastāvā .......

  +2 [+] [-]

, 2013-03-31 11:13, pirms 11 gadiem
Tikmēr Tedija Bļugera Minesotas štata universitātes komanda ar 0:4 zaudēja cīņā par Frozen Four, pirmajā kārtā (Maiami, tā kas Ohaio štatā, komandai) un līdz ar to beidza sezonu.

Bļuģers pa nullēm, koef. -1.

Komanda reitingā ieņem vietu pirmā desmita otrajā pusē;
Tedija stati: 37 spēles, 6+13; -2.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 11:26, pirms 11 gadiem
Gūža rakstīja: Pagaidām izskatās, ka zemgus būs lundmarks 2, un ka nhl spēlēs pelšs, nevis girgensons. Nu nevar visu sezonu novelt vainu uz traumu, gadiem utt. Gribasspēka gjau trūkst, bet ceru, ka kļūdos.
Ar ko tad Pelšs izceļas uz Zemga fona?
Atceries, ka viņš ir otrs jaunākais spēlētājs līgā (nosacīti otrs, jo jaunākais ir par pāris mēnešiem vēlāk dzimis, kas protams šobrīd nespēlē nekādu lomu), viņa statistika ir gana laba priekš šī vecuma.
Būtu viņš šogad izlēmis nevis spēlēt AHL, bet aiziet uz WHL, kur viņu draftēja un spēlē lielākā daļa viņa vienaudžu, būtu pirmais kurš slapinātu biksēs par 1,5 punktiem spēlē kā Grigorenko un kliegtu, ka šim ir spoža nākotne NHL.
Ir tomēr liela atšķirība vai tu spēlē Junioros, NCAA vai pie večiem gaļas mašīnā AHL.
Viņš AHL ir vienīgais uzbrucējs savā vecumā, otrs vairāk vai mazāk stabilais 94 gadā dzimušais AHL spēlētājs ir aizsargs, kuram protams ir daudz vieglāk ielekt šādā līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 11:30, pirms 11 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tikmēr Tedija Bļugera Minesotas štata universitātes komanda ar 0:4 zaudēja cīņā par Frozen Four, pirmajā kārtā (Maiami, tā kas Ohaio štatā, komandai) un līdz ar to beidza sezonu.

Bļuģers pa nullēm, koef. -1.

Komanda reitingā ieņem vietu pirmā desmita otrajā pusē;
Tedija stati: 37 spēles, 6+13; -2.
Ņemot vērā, ka pērn viņš vēl spēlēja skolnieku čempionātā, kur viņa komandai īstas konkurences nebija un viņš nav spēlējis ne USHL ne NAHL, jāsaka, ka ļoti laba statistika.
Būtu neslikti paskatīties uz viņu un Freibergu izlases nometnē, tomēr viņus laikam jau tā nemaz nevar uz Eiropu tagad atsaukt, skola jau vēl nebeidzas?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 11:35, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Ņemot vērā, ka pērn viņš vēl spēlēja skolnieku čempionātā, kur viņa komandai īstas konkurences nebija un viņš nav spēlējis ne USHL ne NAHL, jāsaka, ka ļoti laba statistika.
Būtu neslikti paskatīties uz viņu un Freibergu izlases nometnē, tomēr viņus laikam jau tā nemaz nevar uz Eiropu tagad atsaukt, skola jau vēl nebeidzas?
Var saukt, belariem vienā čempī aizsargs pa taisno no NCAA atbrauca. Jāsaprot, ka var dabūt otsročku eksāmeniem, ja vien ir pamatots iemesls.

     [+] [-]

, 2013-03-31 11:37, pirms 11 gadiem
Andromeeds rakstīja: Var saukt, belariem vienā čempī aizsargs pa taisno no NCAA atbrauca. Jāsaprot, ka var dabūt otsročku eksāmeniem, ja vien ir pamatots iemesls.
Tā varētu būt. Pēc NCAA sezonas beigām daudzi pa taisno dodas uz NHL un AHL, kur sezonas vēl ir tikai pusē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-31 14:29, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Cik vispār Lipsbergam spēles un kāds staķis?
Robim Lipsbergam regsezonā 64sp 58 pts (30+28).
Tas uz WHL top skoreru fona (110-120 punkti) nav nekas īpašs, taču viņš bija visrezultatīvākais spēlētājs savā komandā un 2. rezultatīvākais rūkijs visā WHL.
Pleiofos Robim pašlaik 5 spēlēs ir 5 pts (3+2), kas dod 1. vietu WHL debitantu topā.

WHL Network

WHL Network
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja