Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Karsumam pirmie vārti pingvīnos, Jevpalovam uzvaras metiens Austrijā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Karsumam pirmie vārti pingvīnos, Jevpalovam uzvaras metiens Austrijā
Mārtiņš Karsums. Foto: Imago images/Scanpix

Šovakar Austrijas hokeja līgā rezultatīvs sniegums padevies Ņikitam Jevpalovam, kurš guva uzvaras vārtus Dornbirnas "Bulldogs" uzvarā pār "Bolzano". Savukārt Čehijā visas latviešu pārstāvētās komandas tika pie uzvarām, bet pie vārtu pirmajiem vārtu guvumiem jauno komandu rindās tika Mārtiņš Karsums un Artūrs Ozoliņš.

Krievijas augstākājā līgā (VHL) ar rezultatīvu piespēli Leonīda Tambijeva trenētās Novokuzņeckas "Metalurg" uzvaru izbraukumā ar 3:2 sekmēja Edgars Kulda, kurš assistēja trešo vārtu guvumā, panākot 3:1. Kulda laukumā atradās 12:47, uzvarot vienīgajā iemetienā un nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +1. Otrs latvietis "Metalurg" rindās Eduards Hugo Jansons, laukumā atrodoties 14:11 minūtes, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. ''Metalurg'' pakāpās uz ceturto vietu 26 komandu konkurencē.

Čehijas Ekstralīgā uzvaru izbraukumā izcīnīja Ralfa Freiberga pārstāvētā Brno ''Kometa'', kas ar rezultātu 1:0 pieveica ''Vitkovice". Freibergs laukumā pavadīja 18:35 minūtes, kuru laikā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, doties bloķēja metienu un veica divus spēka paņēmienus, spēli beidzot ar neitrālu lietderības koeficientu. ''Kometa'' ar 25 spēlēs izcīnītiem 32 punktiem atrodas devītajā vietā līgā.

Tāpat uzvaru izcīnīja Uvja Balinska un Oskara Cibuļska pārstāvētā "Litvinov", kas papildlaikā ar 3:2 pieveica augstāk esošo "Karlovy Vary" vienību pakāpjoties uz 11.vietu Ekstralīgā. Balinskis uzvarētāju rindās tika pie trešā lielākā spēles laika starp laukuma spēlētājiem, laukumā atrodoties 20:03 minūtes un ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Oskars Cibuļskis mačam nebija pieteikts. Laukumā nedevās arī Guntis Galviņš, kura pārstāvētā "Trinec" pārtrauca zaudējumu sēriju, papildlaikā ar rezultātu 3:2 pieveicot "Zlin".

Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, ar rezultātu 2:0 pārspējot "Liberec". Bičevskis uzvaru kaldināja, nospēlējot 18:32 minūtes (mazākumā - 05:24), un uzvarot astoņos iemetienos no 18. Tāpat Bičevskim divas soda minūtes. "Mlada Boleslav'' ar 53 punktiem atrodas dalītā otrajā vietā līgā, par četriem punktiem atpaliekot no Galviņa pārstāvētās "Trinec''.

Slovākijas čempionātā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Haralds Egle, tomēr tas neglāba Egles pārstāvēto "DVTK" no zaudējuma ar 1:4 savā laukumā pret līgas līderi "Poprad''. Egle laukumā pavadīja 21:12 minūtes, izdarīja četrus metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un spēli pabeidza ar lietderības koeficientu -1. "DVTK'' atrodas desmitajā vietā, kas ir pēdējā vieta, ar kuru iespējams iekļūt izslēgšanas spēlēs, par trim punktiem apsteidzot 11.vietā esošo "Banská Bystrica".

Austrijas hokeja līgā Ņikita Jevpalovs ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli sekmēja Dornbirnas "Bulldogs" uzvaru ar 2:1 pār līgas līderiem Bolzano "HCB Südtirol Alperia". Jevpalovam šie bija piektie vārti šosezon, kopumā uzbrucējs 25 mačos ticis pie 13 rezultativitātes punktiem (5+8). "Bulldogs", pateicoties uzvarai, saglabā piekto vietu līgā, tiesa, aiz muguras esošajai Zalcburgai ir tikai par punktu un trijām spēlēm mazāk.

Paralēlajā mačā divu latviešu komandu duelī Oskara Bārtuļa pārstāvētā Lincas "Steinbach Black Wings" ar rezultātu 3:4 piekāpās Kristera Gudļevska pārstāvētajai Villahas "VSV Grand Immobilien", kurš šoreiz palika rezervē. Bārtulis zaudējumā atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm otro un trešo vārtu guvumā, to izdarot otro reizi šosezon. Abas komandas atrodas pēdējās divās vietās līgā, Bārtuļa "Black Wings" ar 17 punktiem ierindojoties pēdējā, bet Gudļevska Villahas klubam ar 29 punktiem - priekšpēdējā vietā.

Artūrs Kulda vēl nespēlēja Nurnbergas "Ice Tigers" zaudējumā pret "Schwenninger", bet Mārtiņš Karsums izcēlās ar pirmo vārtu guvumu savas jaunās komandas Krēfeldes "Pinguine" rindās, gūstot komandas otros vārtus. Tas gan neglāba pingvīnus no zaudējuma, ar 3:6 atzīstot "Dusseldorf" pārākumu. Karsumam nospēlētajās 13:26 minūtēs arī rezultatīva piespēle, sešas soda minūtes, un lietderības koeficients -2. Kristoferam Bindulim 23:24 minūtēs divi metieni un neitrāls lietderības koeficients, bet Filips Buncis 17:37 minūtēs atzīmējās ar četriem uzvarētiem iemetieniem deviņos mēģinājumos un lietderības koeficientu -1

Ronalds Ķēniņš "Lausanne" rindās iedeva rezultatīvu piespēli Šveices Nacionālās līgas (NLA) mačā pret cita latvieša Denisa Smirnova pārstāvēto Ženēvas "Servette" (4:1). Ķēniņš laukumā pavadīja 15:48 minūtes, bloķēja vienu metienu un spēli pabeidza ar +1 lietderības koeficientu, bet Smirnovs laukumā pavadītajās 05:37 minūtēs izdarīja vienu metienu pa vārtiem un spēli pabeidza ar lietderības koeficientu -1.

Citā Šveices čempionāta mačā vārtsargs Ivars Punnenovs atvairīja 33 no 36 metieniem, palīdzot Langnavas "Tigers" pārtraukt sešu zaudējumu sēriju un pieveikt tiešos konkurentus cīņā par palikšanu līgā "Bern" ar rezultātu 4:3. Toms Andersons sev atvēlētajās 08:11 minūtēs paguva iedot rezultatīvu piespēli un noslēgt spēli ar neitrālu lietderības koeficientu, kamēr Rihards Melnalksnis 09:05 minūtēs uzvarēja divos iemetienos no septiņiem un spēli pabeidza ar lietderības koeficientu -1.

Norvēģijas "Fjordkraft-Ligaen" čempionātā aizsargs Maksims Ponomarenko izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes Fredrikstadas ''Stjernen'' uzvarā ar 2:1 izbraukumā pret Sarpsborgas "Sparta", kamēr Ungārijas hokeja čempionātā aizsarga Kārļa Ozola pārstavētā "Vasas" savā laukumā ar 4:2 pieveica "Ferencvaros" vienību.

Visbeidzot, Alpu hokeja līgā pie uzvaras tikusi latviešu vārtsargu trenera Edgara Lūsiņa un hokejistu Renāra Kārkla, Zinta Naura Zuševica un Artūra Ozoliņa pārstāvētā ''Lustenau'', kas ar rezultātu 5:1 savā laukumā apspēlēja "Bregenzerwald", kuru pārstāv Roberts Lipsbergs. Artūrs Ozoliņš savā debijas spēlē ''Lustenau'' rindās atzīmējās ar vārtu guvumu, gūstot piektos vārtus, kamēr pretējā nometnē Lipsbergs atdeva rezultatīvu piespēli vienīgajā vārtu guvumā.

     [+] [-]

, 2020-12-31 01:34, pirms 4 gadiem
Protams pieminet,ka Burbulim kartejais pass nav tik svarigi,cik nosaukt parejos tris latvieshus shaja spele...

     [+] [-]

, 2020-12-31 09:27, pirms 4 gadiem
Kas ir burbulis?

     [+] [-]

, 2020-12-31 10:40, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Kas ir burbulis?
Roberts Lipsbergs, acīmredzot.
Ar vakardienas piespēli viņš 10 Alpu līgas mačos ir guvis tikpat punktus cik 4 gados Rīgas Dinamo.

     [+] [-]

, 2020-12-31 12:06, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Roberts Lipsbergs, acīmredzot.
Ar vakardienas piespēli viņš 10 Alpu līgas mačos ir guvis tikpat punktus cik 4 gados Rīgas Dinamo.
Skiet,ka tikai nedaudzie vinju ka pazist savadak...