Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kulda un Jevpalovs iekļūst nākamajā kārtā, Girgensonam zaudējums

Rolands Eliņš

Kulda un Jevpalovs iekļūst nākamajā kārtā, Girgensonam zaudējums
Ņikita Jevpalovs
Foto: Claude Denis

Edgara Kulda „Oil Kings” šonakt ar 4:1 pārspējusi „Ice” vienību un Ņikitas Jevpalova „Armada” izglābusies pret „Titans” ar 3:2, kas abām Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām ļāvis iekļūt nākamajā kārtā attiecīgi WHL un QJMHL.

Edgars Kulda un Edmontonas „Oil Kings” šonakt aizvadīja WHL izslēgšanas spēļu sērijas piekto spēli pirmajā kārtā, kurā ne bez problēmām spēja izcīnīt uzvaru ar 4:1. Vēl spēles 55. minūtē uz rezultātu tablo bija slidenais 2:1, taču divi ātri vārti palīdzēja „Oil Kings” galīgi izšķirt spēles uzvarētāju, kā arī uzvarēt sērijā ar 4:1. Nākamajā kārtā viņi tiksies ar Medisinas Hetas „Tigers”, kuri savā sērijā pretiniekiem neļāva uzvarēt ne reizi (4:0).

Edgars Kulda šajā mačā ar punktiem neizcēlās, taču bija laukumā vienīgo vārtu zaudējumā un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficentu mīnus viens. Šajā sērijā Kulda piecās spēlēs guva trīs punktus (1+2).

Savukārt QJMHL izslēgšanas spēļu otrajā kārtā iekļuvusi arī Bleinvillas-Boisbriandas „Armada”, kura ar 3:2 pieveica „Titans” vienību, sērijā uzvarot ar 4:1. Ņikita Jevpalovs šajā mačā izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, veica divus spēka paņēmienus un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu. Viņa komanda nākamajā kārtā tiksies ar „Olympiques” un „Oceanic” dueļa uzvarētāju, kur pagaidām sērijā vadībā ar 3:2 ir pirmā.

Lai arī Kulda un Jevpalovs spēlē dažādās līgās (WHL un QJMHL), viņu abu komandas atrodas zem CHL (Kanādas hokeja līgas) karoga, līdz ar to, ja „Armada” un „Oil Kings” spēs izcīnīt uzvarētājas kausu savā līgā, viņām būs iespēja spēkoties savā starpā CHL finālā.

Savukārt Amerikas hokeja līgā, kur vēl rit regulārā sezona, Zemgus Girgensona pārstāvētā Ročesteras „Americans” ar 1:4 piekāpusies Toronto „Marlies” komandai, kura šobrīd ieņem augsto otro vietu Rietumu konferencē. Lai arī „Americans” vadībā izvirzījās pirmie, atlikušajā spēles laikā „Marlies” pārsvars bija acīm redzams. Tiesa, par spīti šī pārsvara acīmredzamumam (metienu attiecība 40:15), „Marlies” uzvaras vārtus spēja gūt tikai trešā perioda 16. minūtē, panākot 2:1, bet vēl divas ripas viņi iemeta vārtos, kad „Americans” bija vārtsargu nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju. Līdz ar to 4:1 „Marlies” labā.

Zemgus Girgensons metienus pa vārtiem neizdarīja, līdz ar to vārtus neguva un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com | The American Hockey League | Home...
WHL Network
QMJHL Network

     [+] [-]

, 2013-03-30 13:10, pirms 11 gadiem
"Līdz ar to 4:1 „Americans” labā."

Hehe... Tad beigās sagrieza visu kājām gaisā un atdeva uzvaru Americans?