Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ševčenko pēc bijušās komandas izformēšanas pievienojas "Everblades"

Agris Suveizda

Ševčenko pēc bijušās komandas izformēšanas pievienojas "Everblades"
Ēriks Ševčenko (pa labi) vēl "Dinamo Juniora" kreklā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) komanda Floridas "Everblades" paziņojusi, ka šķiras no kādreizējā Stenlija kausa ieguvēja Braiena Rafaļska un ir panākusi vienošanos ar latviešu aizsargu Ēriku Ševčenko.

Daugavpilī dzimušais Ēriks Ševčenko sezonu sāka Norvēģijas klubā "Tønsberg Vikings", kur 20 spēlēs tika pie desmit (1+9) rezultativitātes punktiem un negatīva lietderības koeficienta -9. Pagājušā gada novembrī Ševčenko kopā ar Jāni Straupi un Ričardu Birziņu gan pameta Norvēģiju, jo klubam radās naudas problēmas.

22 gadus vecais Ševčenko, kurš Latvijā spēlējis daudzās komandās ar "Liepājas metalurgu" un "Rīgu" priekšgalā, nolēma karjeru turpināt Ziemeļamerikā un pievienojās Austrumkrasta Hokeja līgas vienībai Sanfrancisko "Bulls". Deviņu maču laikā Ševčenko guva vienus vārtus, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta.

Sanfrancisko "Bulls", kas tika dibināta pirms pusotra gada, nedēļas sākumā paziņoja par komandas izformēšanu – "Bulls" tobrīd Rietumu konferencē atradās astotajā vietā deviņu vienību konkurencē. "Bulls" kļuva par trešo komandu ECHL vēsturē, kas sezonas gaitā beigusi pastāvēt – 2008./09.g. sezonā no līgas kartes pazuda Ogastas "Lynx" un Fresno "Falcons".

Ševčenko jaunā komanda Floridas "Everblades" nolēma atbrīvoties no 40 gadus vecā aizsarga Braiena Rafaļska, kurš ir izcīnījis trīs Stenlija kausus un šā gada janvārī parakstīja līgumu, cerot atgriezties profesionālajā apritē un atkal spēlēt Nacionālajā hokeja līgā. Rafaļskis, aizvadījis trīs spēles, gan mocījās ar muguras problēmām, un "Everblades" viņa atskaitīšanu pamatoja ar nepieciešamību atbrīvot vietu sastāvā.

Floridas "Everblades" Austrumkrasta Hokeja līgas Austrumu konferencē ar 47 punktiem 39 spēlēs ieņem sesto vietu. Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis "Everblades" rindās aizvadīja 11 spēles, vidēji mačā ielaižot 1.83 ripas un atvairot 92.5% pretinieku metienu.

Izmantotie resursi:
The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page
San Francisco Bulls Professional Hockey -...
Florida Everblades | Fort Myers Hockey | Naples...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja