Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Latviešu kauja Francijā: Mickevičam vārti pagarinājumā un 2+1, Vīgneram 1+2, Ševčenko 1+1

Agris Suveizda

Latviešu kauja Francijā: Mickevičam vārti pagarinājumā un 2+1, Vīgneram 1+2, Ševčenko 1+1
Artūrs Mickevičs
Foto: "Lyon" HC

Ārzemju hokeja līgās pie rezultativitātes punktiem šovakar tika Artūrs Mickevičs, Rolands Vīgners un Artūrs Ševčenko, kuri visi piedalījās vienā un tajā pašā spēlē.

Francijas čempionātā "Lyon" pēdējā trešdaļā nenosargāja trīs vārtu pārsvaru, tomēr pagarinājumā pieveica "Mulhouse" (5:4). 30. minūtē Ševčenko vairākumā guva "Mulhouse" pirmos vārtus (1:2), 39. minūtē Mickevičs panāca 3:1, bet Vīgners trešā perioda sākumā piedalījās visos trīs vārtus, kurus viesi guva četrarpus minūšu laikā, panākdama izlīdzinājumu 4:4. Vispirms Vīgners vairākumā panāca 2:4, bet pēc tam izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Pagarinājuma 88. sekundē vairākumu realizēja arī Mickevičs (5:4).

Uzvarētāju rindās Māris Jučers atvairīja 24 no 28 metieniem, Renāram Demiteram viens metiens un pozitīvs lietderības koeficients +2, bet Artūrs Mickevičs guva divus vārtus, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli (šosezon 27 spēlēs 29 (15+14) punkti), izpildīja sešus metienus pa vārtiem un sakrāja pozitīvu lietderību +3. Viesiem Rolands Vīgners guva vārtus, izdarīja divas rezultatīvas piespēles (27 spēlēs 10+11) un vienreiz meta pa vārtiem, savukārt Artūram Ševčenko vārti, rezultatīva piespēle (27 spēlēs 6+8), viens metiens un negatīva lietderība -1.

Citā spēlē pamatīgu sagrāvi piedzīvoja "Strasbourg", kas pirmā guva vārtus, taču ar 1:7 kapitulēja Amjēnā. Edmundam Augstkalnam viens metiens pa vārtiem, neitrāls lietderības koeficients arī Sergejam Pečuram, bet Edgaram Dīķim divas soda minūtes un negatīva lietderība -2. Mājinieki trīs vārtus guva vairākumā. Zaudēja arī "Epinal", kas ar 0:2 piekāpās Bordo. Rolandam Gritānam divi metieni un divas soda minūtes.

Dānijā savam bijušajam klubam Herningas "Blue Fox" zaudēja Roberts Jekimovs, kura pārstāvētā Frēderikshavnas "White Hawks" visus vārtus ielaida mazākumā un mājās piekāpās ar rezultātu 2:3. Jekimovs spēlēja trešajā virknējumā, izdarīja trīs metienus un bija laukumā trešajos ielaistajos vārtos.

Lielbritānijas Elites līgā Ervīns Muštukovs atvairīja visus 15 metienus un palīdzēja Šefīldas "Steelers" izbraukumā ar 5:0 sakaut Notingemas "Panthers". Savukārt Jura Upīša, Ņikitas Koļesņikova un Riharda Grigora Edinburgas "Capitals" mājās ar 1:3 zaudēja "Braehead Clan".

Izmantotie resursi:
Danmarks Ishockey Union | Official Game Sheet
Saxoprint Ligue Magnus
Saxoprint Ligue Magnus
Elite Ice Hockey League | Pointstreak Stats
Elite Ice Hockey League | Pointstreak Stats
Saxoprint Ligue Magnus