Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

papildināts Edgaram Kuldam vārti, Girgensonam piespēle un trešās zvaigznes tituls

Rolands Eliņš

Edgaram Kuldam vārti, Girgensonam piespēle un trešās zvaigznes tituls
Edgars Kulda (pa labi)
Foto: whl.ca

Latvijas hokejists Edgars Kulda izcēlies ar gūtiem vārtiem WHL izslēgšanas spēļu mačā, palīdzot Edmontonas „Oil Kings” ar 4:0 pārspēt Kūtenajas „Ice” un izvirzīties sērijā vadībā ar 3:1. Spēles šajā naktī aizvadījuši arī Roberts Lipsbergs un Ņikita Jevpalovs. Tikmēr Amerikas Hokeja līgā (AHL) savas komandas Ročesteras ''Americans'' uzvarā (1:0) rezultatīvi piespēlējis Zemgus Girgensons.

Edgars Kulda gūst vārtus

Edmontonas „Oil Kings”, kura regulāro sezonu noslēdza WHL Austrumu konferences pirmajā vietā, šonakt spējusi izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā izvirzīties vadībā ar 3:1, nonākot vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas.

Edgars Kulda šajā spēlē guva komandas trešos vārtus otrā perioda beigās, panākot 3:0, bet mačs noslēdzās ar 4:0 „Oil Kings” labā. Kulda maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficentu plus viens, un lai arī pats noraidījumu nenopelnīja, otrā perioda vidū devās uz noraidīto spēlētāju soliņu izciest komandas pārkāpumu par skaitliskā sastāvā paŗkāpšanu. Kopā šajās četrās izslēgšanas spēlēs Kulda guvis jau trīs punktus (1+2), kā arī savācis lietderības koeficentu plus trīs.

Sērijas, iespējams, noslēdzošais mačs tiks aizvadīts naktī uz 30. martu, kad abas komandas tiksies Edmontonā.

Savukārt pirmo zaudējumu piedzīvojusi Roberta Lipsberga Sietlas „Thunderbirds”, kura ar tādu pašu rezultātu kā Kuldas klubs piekāpās Kelaunas „Rockets” (0:4). „Rockets” trīs vārtus guva jau pirmajā periodā, turklāt visus no tiem vairākumā, bet trešā perioda beigās spēja vārtos iedzīt arī ceturto ripu. Rezultāts sērijā gan joprojām ir 3:1 „Thunderbirds” labā.

Roberts Lipsbergs ar rezultativitāti neizcēlās, tāpat kā visa viņa komanda, un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu.

Bet Ņikitas Jevpalova Bleinvillas-Boisbriandas „Armada” ar 4:1 pārspējusi „Titans” vienību QJMHL izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, izvirzoties vadībā sērijā ar 3:2. Jevpalovs izdarīja vienu metienu pa vārtiem un spēli pabeidza ar neitrāli lietderības koeficentu.

Zemgus Girgensons piespēlē vienīgajā vārtu guvumā

Pēc gandrīz divu nedēļu pārtraukuma ar rezultativitātes punktu izcēlies talantīgais 19 gadus vecais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Viņa pārstāvētā Ročesteras ''Americans'' aizvadītajā naktī ar 1:0 pārspēja Sirakjūzas ''Crunch'' hokejistus, un mūsu centra uzbrucējs piespēlēja vienīgajā vārtu guvumā pirmā periodā izskaņā. Zemgum spēles trešās zvaigznes tituls, kā arī pozitīvs lietderības koeficients (+1). Kopumā šajā sezonā aizvadītajos 50 mačos latvietis iekrājis 14 (4+10) rezultativitātes punktus.

Jāsaka gan, ka visas šīs nakts spēles laikā latvietis neizdarīja nevienu metienu pa pretinieku vārtiem, bet kopā ''Americans'' Sirakjūzas vārtsargu apdraudēja vien 14 reizes, kamēr viesi izpildīja 38 metienus. Jāpiemin, ka ''Crunch'' ir savas austrumu konferences līdervienība, kamēr ''Americans'' rietumos ieņem piekto vietu. Nākamā spēle Zemgum naktī uz sestdienu, kad jātiekas ar Toronto ''Marlies''.

Izmantotie resursi:
WHL Network
QMJHL Network
TheAHL.com | The American Hockey League | Home...

  +6 [+] [-]

, 2013-03-28 08:57, pirms 11 gadiem
negaidīti ka lipsbergs neguva punktus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2013-03-28 14:59, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: 50spēlēs 4+10 ir pa maz.
Muļķis...

  +4 [+] [-]

, 2013-03-28 15:00, pirms 11 gadiem
Njā, var tā likties, taču spēlētājam, kurš ir otrais jaunākais līgā, tā ir tīri pieklājīga statistika. Cik zinu, treneri viņu slavē. Visu to labāko!

  +5 [+] [-]

, 2013-03-28 15:38, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: 50spēlēs 4+10 ir pa maz.
Par maz kam?

  -2 [+] [-]

, 2013-03-28 16:12, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: 50spēlēs 4+10 ir pa maz.
Priekš viņa vecuma viss ir labākajā kārtība. Jāpierot pie pieaugušo hokeja. Nākamsezon jau jābūt ap 40-50 punktiem sezonā.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-28 17:04, pirms 11 gadiem
vēl jau bija lokauts, kurā laikā Zemgus spēlēja 3 vai 4 maiņā un arī trauma. tā kā ir labi

  +1 [+] [-]

, 2013-03-28 19:19, pirms 11 gadiem
''Ir maz'' ja mēs ar Jakupoviem, Krosbijiem u.t.t. salīdzinām, bet neviens letiņš šai vecumā tādā līgā tā spēlējis nav nekad

     [+] [-]

, 2013-03-28 19:26, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: ''Ir maz'' ja mēs ar Jakupoviem, Krosbijiem u.t.t. salīdzinām, bet neviens letiņš šai vecumā tādā līgā tā spēlējis nav nekad
sorry par off-topic, bet šis Tevi varētu interesēt: Uz jauniešu treniņnometni uzaicināti 30 hokejisti

p.s. laikam jāieliek viens topiks pa ilgiem laikiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja