Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jučers iegūst Francijas kausu un MVP titulu, labas spēles arī citiem latviešiem

Krišs Upenieks

Jučers iegūst Francijas kausu un MVP titulu, labas spēles arī citiem latviešiem
Māris Jučers
Foto: liguemagnus.com

Latvijas hokejisti svētdien aizvadījuši spēles dažādās Eiropas hokeja līgās, bet trofeju iegūt izdevies Mārim Jučeram, Renāram Demiteram un Artūram Mickevičam, kuri virs galvām pacēla Francijas kausu.

Par Francijas kausa ieguvējiem kļuvuši vārtsargs Māris Jučers, Renārs Demiters un Artūrs Mickēvičs. ''Lyon'' lielajā finālā ar 2:0 pieveica ''Gap''. Māris šajā spēlē tika galā ar visiem 32 pretinieku izpildītajiem metieniem un tika atzīts par finālspēlēs vērtīgāko spēlētāju. Renāram un Artūram pie rezultativitātes punktiem tikt neizdevās.

Čehijas Ekstralīgā Roberta Bukarta un Ralfa Freiberga ''Aukro Berani'' ar 2:1 pieveica ''Dukla''. Roberts uz ledus pavadīja 17:20 minūtes, no kurām 5:07 vairākumā. Uzvarētāji abus vārtus arī guva vairākumā, un Bukarts rezultatīvi piespēle abos gadījumos. Latvietim arī divu minūšu noraidījums un četri metieni pa vārtiem. Ralfs spēlēja 19:31 minūti (5:05 vairākumā), atdeva rezultatīvu piespēli uzvaras vārtos, bloķēja vienu metienu un četras reizes meta pa vārtiem.

Citā spēlē Čehijā ''Mountfield'' ar Andri Džeriņu un Oskaru Cibuļski sastāvā zaudēja ''Ocerlari Trinec'' - 1:2. Andrim 16:28 minūtes, trīs metieni pa vārtiem, viens bloķēts metiens un septiņi no 18 uzvarēti iemetieni. Oskars spēlēja 19:17 minūtes, bloķēja divus metienus, trīs reizes meta pa vārtiem un uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) 1997. gadā dzimušā latviešu uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala Orlando ''Solar Bears'' ar 4:3 pieveica Atlantas ''Gladiators''. Mārtiņš guva komandas ceturtos vārtus, tobrīd panākot graujošu 4:0 pārsvaru savai komandai Dzierkalam arī četri metieni pa vārtiem un pozitīvs lietderības koeficients plus viens.

Šveices spēcīgākajā čempionātā Latvijas hokeja uzbrucēja Ronalda Ķēniņa ''ZSC Lions'' ar 1:2 zaudēja ''Davos'', lai gan izpildīja par 18 metieniem pa vārtiem vairāk (40:22) nekā pretinieki. Ronaldam 16:58 minūtes, trīs metieni pa vārtiem un negatīva lietderība mīnus viens.

Slovākijas hokeja čempionātā ''Nove Zamky'' ar 3:1 pieveikusi ''Bystrica'' hokejistus. Artūrs Salija darbojās pirmajā maiņā, Māris Jass spēlēja trešajā maiņā, bet pēc pievienošanās rezultatīvi spēlējušais uzbrucējs Kaspars Saulietis svētdien bija tikai ceturtajā maiņā. Komandas uzvarā ar rezultativitātes punktiem latvieši neizcēlās. Savukārt otrās maiņas aizsargs Jānis Andersons nespēja glābt ''Žilina'' no 3:6 zaudējuma viesos pret ''Kosice''.

Vācijas hokeja līgā pieredzes bagātā Latvijas hokejista Arvīda Reķa Augsburgas ''Panthers'' ar minimālu 2:3 piekāpās Štraubingas ''Tigers''. Reķis šajā spēlē darbojās savas komandas pirmajā aizsargu pārī un atzīmējās ar divām soda minūtēm.

Austrijas hokeja līgā Zintis Nauris Zuševics un Grācas ''99ers'' 3:2 pieveica ''Foxes''. Zintis izcēlās ar trīs metieniem pa vārtiem, vienu divu minūšu noraidījumu un lietderības koeficientu mīnus viens.

Lielbritānijas hokeja līgā lielisku sniegumu turpina demonstrēt Latvijas vārtsargs Ervīns Muštukovs, kura pārstāvētā Šēfildas ''Steelers'' ar 8:0 sagrāva Belfāstas ''Giants''. Ervīns šajā spēlē atvairīja visus 31 pretinieku izpildītos metienus pa vārtiem. Šajā sezonā Ervīnam 92.3% atvairīto metienu. Jāpiemin, ka klātienē šo spēli vēroja vairāk nekā 6000 skatītāju.

Citā EIHL spēlē Ņikita Koļesņikovs Edinburgas ''Capitals'' ar 3:6 zaudēja ''Stars''. Ņikita šajā spēlē atdeva rezultatīvu piespēli vairākumā komandas trešajā vārtu guvumā. Ričarda Birziņa ''Flyers'' ar 3:2 pieveica Notingemas ''Panthers''. Ričards spēles protokolā ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās.

Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā Rodrigo Ābola ''Kalsroga'' 2:0 apspēlēja ''Sodertalje''. 1996. gadā dzimušais Latvijas uzbrucējs spēlēja savas komanda otrajā uzbrucēju trijniekā, taču šajā vakarā pie rezultativitātes punktiem netika, lai gan līdz šim astoņos mačos bija iekrājis 3+3.

Izmantotie resursi:
CdF. Maris Jucers meilleur joueur de la finale
Aukro Berani Zlín - HC Dukla Jihlava,...
HC Oceláři Třinec - Mountfield HK, 28.01.2018 |...
https://www.sihf.ch/de/national-league
flashscore.com
https://www.del.org/
erstebankliga.at
Elite Ice Hockey League | Pointstreak Stats
Elite Ice Hockey League | Pointstreak Stats
https://www.echl.com/stats/game-cen...
Elite Ice Hockey League | Pointstreak Stats

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-01-29 09:58, pirms 7 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Teda Nolana mīlulis Ķēniņu Ronalds kaut kā degradē pēdējā laikā, ne ar ko īpašu neizceļas, te arī "pelavu žņaugi" ir vainojami?
Tas ir patiesībā sarežģītāks, komplicētāks jautājums. Ja Latvijas hokeju uztveram par vienotu organismu, tad pilnīgi pietiek, ja kāda no tā daļām ir žņaugu nomocīta, lai ietekmi izjustu pat tālākie organisma nostūri. Tāpēc var teikt, ka žņaugi "nāk virsū" arī Ķēniņam viņa omulīgajā, tālajā Šveicē...

     [+] [-]

, 2018-01-29 10:31, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Tas ir patiesībā sarežģītāks, komplicētāks jautājums. Ja Latvijas hokeju uztveram par vienotu organismu, tad pilnīgi pietiek, ja kāda no tā daļām ir žņaugu nomocīta, lai ietekmi izjustu pat tālākie organisma nostūri. Tāpēc var teikt, ka žņaugi "nāk virsū" arī Ķēniņam viņa omulīgajā, tālajā Šveicē...
Nav nekādu šaubu, ka Dinamo sabojājis arī Girgensona karjeru! Var pieminēt arī Gudļevski un varbūt vēl kādu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-29 10:54, pirms 7 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Nav nekādu šaubu, ka Dinamo sabojājis arī Girgensona karjeru! Var pieminēt arī Gudļevski un varbūt vēl kādu.
Girgensons spēlē NHL, Gudļevskis AHL, par kādām sliktām karjerām Tu runā?

     [+] [-]

, 2018-01-29 10:55, pirms 7 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Mairim Briedim arēnas Rīga čekistu aura arī pamatīgi iegrieza
Arēnā bija laba aura, bija pirms tam izvēdinājuši čekas smārdu

  +2 [+] [-]

, 2018-01-29 11:12, pirms 7 gadiem
Jučeram karjeras zvaigžņu stunda: sausā spēle Kausa izcīņas finālspēlē 11.5000 skatītāju priekšā Parīzē.
Būs nopelnījis braucienu uz Dāniju Hārtlija vadībā februāra vidū.

     [+] [-]

, 2018-01-29 11:53, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: Jučeram karjeras zvaigžņu stunda: sausā spēle Kausa izcīņas finālspēlē 11.5000 skatītāju priekšā Parīzē.
Būs nopelnījis braucienu uz Dāniju Hārtlija vadībā februāra vidū.
Ka tik šādā veidā nenopelna līgumu RD...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-29 11:56, pirms 7 gadiem
Sveiki, kungs / kundze!

Es esmu Sandra Kelly Maskuller sekretāre naudas aizdevumu sabiedrība starp privātpersonu.

Vai jums ir nepieciešami naudas aizdevumi starp privātpersonām, lai saskarētos ar finansiālajām grūtībām, lai beidzot izkļūtu no strupceļa, kas izraisa bankas, noraidot jūsu kredītprasību failus? Sandranas kundze ir spējīga veikt aizdevumu no nepieciešamās summas un ar nosacījumiem, kas padarīs jūsu dzīvi vieglāku. Tāpēc sazinieties ar mani, lai uzzinātu vairāk par mūsu labvēlīgajiem apstākļiem.

Mēs piedāvājam no 10 000 eiro līdz 10 000 000 eiro ar atmaksas termiņu no 5 gadiem līdz 25 gadiem ar likmi 2% gadā. Jūs varat sazināties ar mani:

sandrana_credito@hotmail.com

sandrana_credito@hotmail.com

paldies

  +3 [+] [-]

, 2018-01-29 12:08, pirms 7 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Nav nekādu šaubu, ka Dinamo sabojājis arī Girgensona karjeru! Var pieminēt arī Gudļevski un varbūt vēl kādu.
Dinamo Rīga sabojā pilnīgi visu Latvijas hokejistu karjeras. Arī tiem kuri vēl nav dzimuši DR ir sabojājusi karjeru. Es DR vainoju arī pie zemajām pensijām un sliktajiem Latvijas ceļiem.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-29 12:12, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Dinamo Rīga sabojā pilnīgi visu Latvijas hokejistu karjeras. Arī tiem kuri vēl nav dzimuši DR ir sabojājusi karjeru. Es DR vainoju arī pie zemajām pensijām un sliktajiem Latvijas ceļiem.
Ja DR pieņem kā padomju laika simbolu un iemiesojumu, tad tevis teiktais nav nemaz tik absurds.

     [+] [-]

, 2018-01-29 12:28, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: Jučeram karjeras zvaigžņu stunda: sausā spēle Kausa izcīņas finālspēlē 11.5000 skatītāju priekšā Parīzē.
Būs nopelnījis braucienu uz Dāniju Hārtlija vadībā februāra vidū.
Nezinu, man kaut kā nemierīgu un bažīgu dara uzbrucēju jautājums (precīzāk, regulāru vārtos metēju trūkums). Jučers varētu būt aiz top 4 vārstargiem, bet, manuprāt, tad jau labāk paņemt kādu no jaunajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-01-29 13:17, pirms 7 gadiem
(O_O) rakstīja: Nezinu, man kaut kā nemierīgu un bažīgu dara uzbrucēju jautājums (precīzāk, regulāru vārtos metēju trūkums). Jučers varētu būt aiz top 4 vārstargiem, bet, manuprāt, tad jau labāk paņemt kādu no jaunajiem.
mana komentāra daļa par Hārtliju attiecas tikai uz turnīru Dānijā februāra vidū, kad:
- RD tajā laikā piedalīsies turnīrā Davosā
- HKR ir spēles MHL
- Latvijas OHL izlases piedalās Baltijaas turnīrā Valmierā
- nav pārtraukuma VHL, Alpu Līgā, Mestis, Allsvenskan u.c.
- vairākiem mūsējiem franču Magnus līgā ir spēle
u.t.t.
kā redzi, uz to brīdi LHF vispār būs nopietni jānopūlas, lai vispār savāktu kaut cik jēdzīgu sastāvu Hārtlijam. Tā kā Merzļikins jau, visticamāk, spēlēs pret Kanādu svētdien, tad atlielk Punnenovs un vēl kāds vorotčiks. Šeit Jučera kandidatūra ir diezgan ticama.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-29 17:22, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: Girgensons spēlē NHL, Gudļevskis AHL, par kādām sliktām karjerām Tu runā?
Girgensons spēlē švakākajā NHL komandā, mazrezultatīvs hokejists jeb "čekeris", bet Gudļevskis deldē AHL kluba soliņu. Karjeras bija cerīgākas, bet, kā redzam, Dinamo tās sabojāja.