Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Lipsbergs uzņēmis formu - četri vārti Alpu līgas spēlē, Zuševicam trīs piespēles

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lipsbergs uzņēmis formu - četri vārti Alpu līgas spēlē, Zuševicam trīs piespēles
Roberts Lipsbergs. Foto: EC Bregenzerwald

Alpu līgā fantastisku formu sasniedzis latviešu uzbrucējs Roberts Lipsbergs, kurš ar četriem vārtu guvumiem jeb tā saukto "pokeru" kaldināja "Bregenzerwald" komandas septīto uzvaru pēc kārtas - šoreiz viesos ar 5:1 tika sagrauta "Feldkirch".

Iepriekšējās četras sezonas Rīgas "Dinamo" sistēmā pavadījušais 26 gadus vecais Lipsbergs pēdējās trijās spēlēs kopā spējis iekrāt deviņus rezultativitātes punktus, no kuriem septiņi bijuši vārtu guvumi. Šosezon Lipsbergs laukumā devies tikai deviņos mačos, tajos sakrājot 23 (15+8) rezultativitātes punktus, šobrīd ieņemot augsto trešo vietu līgas labāko bombardieru listē. Savukārt "Bregenzerwald" vienība ar 16 mačos nopelnītiem 25 punktiem pakāpusies uz piekto pozīciju.

Spēles labākie momenti - šeit!

Citā Alpu līgas spēlē trīs latviešu hokejistu pārstāvētā "Lustenau" izbraukumā ar 9:0 sarāva gabalos "Kitzbühel". Uzvarētāju sastāvā pie trim rezultatīvām piespēlēm tika uzbrucējs Zintis-Nauris Zuševics. Lipsberga vienaudzis šosezon iekrājis piecas rezultatīvas piespēles. Tikmēr 21 gadu vecais "Lustenau" aizsargs Renārs Kārkls tika pie sava 12. (5+7) punkta, vienreiz rezultatīvi asistējot komandas biedram. Lustenavas klubam nesen pievienojušais uzbrucējs Artūrs Ozoliņš uz ledus vēl nedevās, pašlaik atsēžot karantīnu. "Lustenau" ar 23 punktiem 18 mačos atrodas vienu vietu aiz "Bregenzerwald".

Kazahstānas čempionātā pie astotā panākuma pēdējās deviņās cīņās ar grūtībām tika pirmajā virknējumā spēlējošā aizsarga Edgara Siksnas Karagandas "Saryarka", mājās ar 2:1 pagarinājumā pieveicot turnīra pastarīti Nursultanas "Snezhnye Barsy". "Saryarka" 27 cīņās tikusi pie 56 punktiem, atgūstot vietu kopvērtējuma pirmajā trijniekā.

Visbeidzot Ungārijas "Erste" līgā četru zaudējumu sēriju pārtraukusi aizsarga Kalvja Ozola Budapeštas "Vasas Opten", kas savā laukumā ar 4:1 pārspēja pēdējā vietā esošo Dunaujvārošas "Acélbikák". 27 gadus vecais hokejists savā ceturtajā spēlē šosezon nopelnīja +/- koeficientu -1, kā arī izdarīja četrus metienus pa vārtiem. "Vasas Opten" ar 14 punktiem 15 mačos pakāpās uz septīto vietu desmit komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
https://www.alps.hockey/
https://shaiba.kz/match/8207/saryar...
https://www.ersteliga.hu/game/id/59...

  +1 [+] [-]

, 2020-12-27 19:15, pirms 4 gadiem
interesanti
vai nu lipsbergs veicis kvalitatīvu lēcienu karjerā
vai arī tā līga ir kļuvusi pavisam švaka
tāpat vien 9 mačos 23 acis nedabū pat bērnu līgās

  +2 [+] [-]

, 2020-12-27 20:09, pirms 4 gadiem
Izrāvies no dinamo marinādes žņaugiem! Cerams, pa pēdām sekos arī citi.

     [+] [-]

, 2020-12-27 20:18, pirms 4 gadiem
hmm... tas jau bij vakar...

  -2 [+] [-]

, 2020-12-27 20:33, pirms 4 gadiem
Ja par vakardienu, tad būtu vērts pieminēt, ka Raimonds Vītolīņš vakar tika pie pirmā rezultativitātes punkta NCAA: Welcome to collegehockeystats.net .

NCAA tomēr nozīmīgāka līga par Alpu līgu...

     [+] [-]

, 2020-12-27 21:03, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: Ja par vakardienu, tad būtu vērts pieminēt, ka Raimonds Vītolīņš vakar tika pie pirmā rezultativitātes punkta NCAA: Welcome to collegehockeystats.net .


NCAA tomēr nozīmīgāka līga par Alpu līgu...
noskatījos online, pašvaka tā Arizona izskatījās, šonakt atkal spēlēs. Bet man nav īsti skaidrs ar tiem studentiem - kāpēc daži spēlē, bet citi nē? Teiksim, Egle Haralds, kurš skaitās labs, palicis Ungārijā? P.s. Verners Egle ir viņa bračka? Arī skaitās, ka spēlē AIC skolas komandā , bet vakarnakt spēlē neredzēju.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-27 21:06, pirms 4 gadiem
Te nu gan gribētos iebilst ka NCAA nozīmīgāka par Alpu līgu
NCAA ir studentu līga, Alpu līga- tomēr dalēji profesionāla

  +2 [+] [-]

, 2020-12-27 21:33, pirms 4 gadiem
RuncisPuncis rakstīja: noskatījos online, pašvaka tā Arizona izskatījās, šonakt atkal spēlēs. Bet man nav īsti skaidrs ar tiem studentiem - kāpēc daži spēlē, bet citi nē? Teiksim, Egle Haralds, kurš skaitās labs, palicis Ungārijā? P.s. Verners Egle ir viņa bračka? Arī skaitās, ka spēlē AIC skolas komandā , bet vakarnakt spēlē neredzēju.
Eglem studenta gadi jau garām. Tā pat, kā Čukstem.

     [+] [-]

, 2020-12-27 21:40, pirms 4 gadiem
RuncisPuncis rakstīja: noskatījos online, pašvaka tā Arizona izskatījās, šonakt atkal spēlēs. Bet man nav īsti skaidrs ar tiem studentiem - kāpēc daži spēlē, bet citi nē? Teiksim, Egle Haralds, kurš skaitās labs, palicis Ungārijā? P.s. Verners Egle ir viņa bračka? Arī skaitās, ka spēlē AIC skolas komandā , bet vakarnakt spēlē neredzēju.
Par kādu Arizonu Tu te dzen??

     [+] [-]

, 2020-12-27 21:56, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: Par kādu Arizonu Tu te dzen??
sajaucu ar Vermontu, nenervozē... tātad, švaki izskatījās Vermonta, beigās vēl normāli tāfelē dabūja...
Sevčenko tikko Polijā iemeta

     [+] [-]

, 2020-12-27 22:51, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Te nu gan gribētos iebilst ka NCAA nozīmīgāka par Alpu līgu
NCAA ir studentu līga, Alpu līga- tomēr dalēji profesionāla
Protams, ka uz šiem jautājumiem var skatīties dažādi un arī atskaites punktus dažādus izvēlēties, taču, manuprāt, šis profesionalitātes faktors šajā gadījumā galīgi nestrādā.

Kāpēc?

Nu, pirmkārt, tāpēc, ka, Alpu līga neesot 100% profesionāla, t.i., spēlētājiem vajag meklēt darbu ārpus hokeja.
Otrkārt, Alpu līga pēc sava statusa ir ļoti neviennozīmīga. Austrijā tā faktiski ir otrā līga. Itālijas komandām tas ir pamata turnīrs, kamēr slovēņiem tikai divas stiprākās komandas tur startē.
Treškārt, pēc nosacītajiem high-end talantiem, Alpu līgai vispār nav ko likt pretim NCAA.

Nemēģinot pateikt, kas ir NOZĪMĪGĀKS (jo gan jau kādiem Jeseņices faniem Alpu līga būs super nozīmīga), pasaules hokejā lielāka uzmanība tiek pievērsta NCAA (lai gan tas turnīrs arī pēc struktūras nav vienkāršs).