Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Siksnam vārti un piespēle VHL, Ķēniņa "Lions" atspēlējas un uzvar Ženēvu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Siksnam vārti un piespēle VHL, Ķēniņa "Lions" atspēlējas un uzvar Ženēvu
Edgars Siksna ar komandas biedriem
Foto: vhlru.ru

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) ļoti veiksmīga spēle padevusies aizsargam Edgaram Siksnam, kurš ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli palīdzēja Karagandas "Sariyarka" ar 4:1 mājās uzveikt Učalu "Gornyak" vienību.

Krievija-2

Piekto panākumu pēc kārtas VHL turnīrā šodien svinēja Kazahstānas klubs Karagandas "Sariyarka", kas ar rezultātu 4:1 mājās apspēlēja Učalu "Gornyak". "Sariyarka" jau pēc pirmās trešdaļas savā rīcībā bija ieguvusi divu vārtu pārsvaru (3:1), kas vēlāk izrādījās izšķirošs. Vārtus mājinieki vairs neguva līdz pat pēdējā perioda vidum, kad vairākumā spēles gala rezultātu - 4:1 - panāca Edgars Siksna. Latvietis iepriekš bija veicis arī rezultatīvu piespēli uzvaras vārtu guvumā, kad "Sariyarka" spēles astotajā minūtē panāca 2:1 savā labā.

Siksna uz ledus šodien pavadīja 17:42 minūtes, bez jau minētajiem rezultativitātes punktiem nopelnot arī divas soda minūtes un lietderības koeficientu +2.

Karagandas "Sariyarka" ar 27 spēlēs izcīnītiem 54 punktiem VHL kopvērtējumā ieņem trešo pozīciju. Sešas pozīcijas zemāk atrodas Ķīnas komanda Ciliņas "Tseng Tou", kas savā šodienas spēlē ar 3:1 mājās uzvarēja "Sarov".

Uzvarētāju rindās 19:21 minūtē divu minūšu noraidījumu nopelnīja aizsargs Ēriks Ševčenko. Viņam arī neitrāls lietderības koeficients un viens metiens pa pretinieku vārtiem. Savukārt uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs 16:44 minūšu laikā piedalījās trīs iemetienos, zaudējot visus no tiem.

Šveice

Visbeidzot Šveices NLA turnīra ietvaros Ronalda Ķēniņa Cīrihes "Lions" četras minūtes līdz spēles beigām spēja atspēlēties un pagarinājumā ar 3:2 uzveikt Ženēvas "Servette" hokejistus.

Latviešu uzbrucējs spēlēja "Lions" trešajā maiņā, laukumā pavadot 15 minūtes, šajā laikā uzvarot vienu no diviem iemetieniem, izdarot vienu metienu pa vārtiem, kā arī nopelnot lietderības koeficientu -1. "Lions" ar 25 spēlēs nopelnītiem 46 punktiem pacēlās uz NLA kopvērtējuma tabulas otro vietu.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.sihf.ch/de/game-center/...