Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Roberts Bukarts rezultatīvs uzvarā Čehijā, leģendārajam Jāgram 1+1 pret Balinski

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Roberts Bukarts rezultatīvs uzvarā Čehijā, leģendārajam Jāgram 1+1 pret Balinski
Jaromīrs Jāgrs. Foto: Roman Mareš/rytirikladno.cz

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgā Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Roberts Bukarts ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Ostravas "Vitkovice Ridera" komandai ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveikt Pardubices "Dynamo".

31 gadu vecais Bukarts vairāk kā 19 ar pusi nospēlētajās minūtēs nopelnīja savu 19. (6+13) rezultativitātes punktu sezonā, izdarīja trīs metienus pa vārtiem un izpelnījās +/- koeficientu +1. Aizsargs Guntis Galviņš ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ palika ārpus "Vitkovice Ridera" pieteikuma.

• Ievērības cienīga izrādījās spēle starp aizsarga Uvja Jāņa Balinska (26 minūšu laikā nopelnīja divas soda minūtes, kā arī veica vienu spēka paņēmienu un divus metienus pa vārtiem) pārstāvēto Litvīnovas "Verva" un Kladno "Rytíři", Kladno klubā 49 gadus vecajam Jaromīram Jāgram izceļoties ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, kas "Rytíři" pagarinājumā ļāva būt pārākai ar 3:2. Par Balinski teju divreiz vecākais Jāgrs šosezon pamanījies nopelnīt 19 (8+11) punktus.

• Kārtējo neveiksmi cieta uzbrucēja Patrika Zabusova (17 minūšu laikā viens metiens pa vārtiem, divas soda minūtes un lietderība -1) un aizsarga Roberta Mamčica (trīsreiz meta pa vārtiem un tika pie +/- koeficienta -2) pārstāvētā turnīra pastarīte Zlīnas "PSG Berani", mājās ar 2:5 kapitulējot vicelīderes Hradeckrāloves "Mountfield" priekšā.

• Uzbrucējs Māris Bičevskis uz ledus pavadīto sešu ar pusi minūšu laikā uzvarēja vienā no sešiem (16%) iemetieniem, vienreiz devās uz noraidīto soliņa un nopelnīja lietderību -1, viņa "Mlada Boleslav" savā laukumā ar 3:4 atzīstot valsts čempiones Liberecas "Bílí Tygři" pārākumu.

Čehijas Ekstralīgas kopvērtējumā Bukarta un Galviņa "Vitkovice Ridera" ar 51 punktu pakāpās uz sesto vietu, Bičevska "Mlada Boleslav" ar tikpat punktiem atrodas pozīciju zemāk, Zabusova un Mamčica "PSG Berani" ar 22 punktiem ir pēdējā, savukārt Balinska "Verva" ar 42 punktiem ieņem 12. vietu.

Zviedrijas hokeja līgā (SHL) latviešu uzbrucēja Rodrigo Ābola (17:50 minūšu laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, nopelnīja lietderību +1 un uzvarēja 36,36% iemetienu) "Örebro" pārtrauca divu neveiksmju sēriju, ar 3:2 pagarinājumā apspēlējot "Luleå". Kopvērtējumā "Örebro" ar 28 kārtās sakrātiem 44 punktiem ir septītā.

Somijas "Liiga" meistarsacīkstēs sešu uzvaru sērija pārtrūka uzbrucēja Oskara Batņas klubam Mikeli "Jukurit", kas mājās ar 2:3 pagarinājumā zaudēja spēcīgajai Tamperes "Tappara". Batņa 11 minūšu laikā trīsreiz meta pa vārtiem un kopumā noslidoja 2,91 kilometru garu distanci. Turnīra tabulā "Jukurit" ar 31 mačā nopelnītiem 50 punktiem ir astotā.

Vācijas hokeja līgas (DEL) turnīra tabulas lejasgala komandu duelī pieredzējušā aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Krēfeldes "Pinguine" savā laukumā zaudēja Švenningeras "Wild Wings" - 3:5. Kulda 21 ar pusi minūtes laikā izdarīja un bloķēja pa diviem metieniem, divreiz devās uz noraidīto soliņu, kā arī tika pie +/- koeficienta -2. "Pinguine" ar 38 punktiem 32 mačos 15 klubu konkurencē ierindojas 12. vietā.

Austrijas atklātajā čempionātā uzbrucējs Andris Džeriņš nopelnīja divas soda minūtes un izdarīja vienu metienu pa vārtiem, ar 26 punktiem pēdējā pozīcijā turnīra tabulā esošajai pastarītei Lincas "Steinbach Black Wings" mājās ar 0:6 kapitulējot Grācas "Moser Medical 99ers".

• Paralēli notikušajā cīņā cita Latvijas uzbrucēja Ņikitas Jevpalova Dornbirnas "Bulldogs" savā laukumā ar 2:4 zaudēja Bolcāno "Foxes". Buldogi ar 29 punktiem atrodas vienu vietu virs Džeriņa kluba.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/
https://www.shl.se/gamecenter/qZl-8...
https://www.liiga.fi/game/2022/239
https://www.penny-del.org/event/kre...
https://www.ice.hockey/en/

  +1 [+] [-]

, 2021-12-26 21:50, pirms 3 gadiem
Jāgrs pat 50gadu vecumā spēj būt rezultatīvs. Tam gan ir akna lai vispār sportotu un darītu to gana kvalitatīvi. Dzīva leģenda uz laukuma

     [+] [-]

, 2021-12-26 22:26, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Jāgrs pat 50gadu vecumā spēj būt rezultatīvs. Tam gan ir akna lai vispār sportotu un darītu to gana kvalitatīvi. Dzīva leģenda uz laukuma
Viņš jau maniakāls špīleris, tāpēc, iespējams, naudas vairs nav. Jāspēlē, lai būtu, ko ēst.

     [+] [-]

, 2021-12-26 23:19, pirms 3 gadiem
vasilis rakstīja: Viņš jau maniakāls špīleris, tāpēc, iespējams, naudas vairs nav. Jāspēlē, lai būtu, ko ēst.
Runa jau nav par to, kāpēc spēlē, bet par to, kādā kvalitātē to dara. Salīdzinājumam, tas pats Bukarts..18 gadus jaunāks punktu tikpat...Respektīvi - cik daudz, izņemot Jāgru ir tādu, kas 50 gadu vecumā varētu spēlēt top līgā un rezultatīvi un lietderīgi?