Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Vīgneram un A. Ševčenko četri no komandas pieciem vārtiem, Merzļikins un Punnenovs ielaiž pa ripai

Agris Suveizda

Vīgneram un A. Ševčenko četri no komandas pieciem vārtiem, Merzļikins un Punnenovs ielaiž pa ripai
Elvis Merzļikins
Foto: KEYSTONE/GABRIELE PUTZU

Latvijas hokeja leģionāri šodien aizvadīja spēles Šveices, Baltkrievijas, Alpu, Lielbritānijas un Francijas čempionātos. Ar rezultativitātes punktu izcēlās Edijs Brahmanis, Oļegs Šišļaņņikovs, Artūrs Ševčenko, Rolands Vīgners un Rūdolfs Maslovskis.

Šveicē pa vieniem vārtiem ielaida Elvis Merzļikins un Ivars Punnenovs, kuru klubi "Lugano" un "Tigers" spēkojās attiecīgi pret "Ambri-Piotta" (4:1) un "Biel-Benne" (1:2, bullīšos). Merzļikins atvairīja 38 no 39 metieniem, bet Punnenovs tika galā ar 40 no 41 metiena. Bullīšos Punnenovs ielaida divus no pieciem mēģinājumiem. Savukārt Cīrihes "Lions" ar 4:1 apspēlēja "Kloten". Ronalds Ķēniņš spēlēja 17 minūtes un vienu sekundi, izdarīja divus metienus, uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem un tika pie negatīvas lietderības -1.

Francijā rezultatīvs vakars Rolandam Vīgneram un Artūram Ševčenko, kuri guva četrus no komandas pieciem vārtiem un palīdzēja "Mulhouse" atspēlēties no 1:4 un pēdējā minūtē izraut uzvaru Anžē (5:4). 32 sekundes līdz beigām uzvaras vārtus guva Vīgners, kuram šajā mačā divi vārti, rezultatīva piespēle, pozitīva lietderība +4, trīs metieni pa vārtiem un noraidījums, kura laikā mājinieki guva vārtus. Savukārt Ševčenko divi vārti, seši metieni un pozitīva lietderība +2. Vīgners šosezon 22 spēlēs sakrājis 16 (8+8) punktus, bet Ševčenko ir 11 (5+6) punkti.

Alpu līgā vārtus guva Oļegs Šišļaņņikovs, kurš 38. minūtē vairākumā panāca 1:2 ("Kitzbuhel" ar identisku rezultātu zaudēja "Val Pusteria"). Gan viņš, gan Gatis Sprukts spēli pabeidza ar negatīvu lietderību -1. 21 gadu vecais Šišļaņņikovs ar 16 (9+7) punktiem 18 spēlēs ir otrais rezultatīvākais komandā, bet viņa vienaudzis Sprukts ticis pie 14 (7+7) punktiem.

Baltkrievijā astotos vārtus sezonā guva Edijs Brahmanis, kurš 13. minūtē atklāja rezultātu un palīdzēja "Gomel" ar 4:1 uzvarēt Brestā. 34 gadus vecais Brahmanis ar 11 (8+3) punktiem 19 spēlēs komandā ir sestais rezultatīvākais spēlētājs. Ar 4:1 viesos uzvarēja arī "Kettera", kas Somijas pēc spēka otrajā līgā pieveica "Hermes". 105. sekundē pirmajos vārtos asistēja Rūdolfs Maslovskis, kurš spēli noslēdza ar pozitīvu lietderību +1. 22 gadus vecajam uzbrucējam 19 spēlēs pieci (2+3) punkti.

Lielbritānijas Elites līgā septiņus vārtus ielaida Ervīns Muštukovs, kurš atvairīja vien 29 no 36 metieniem, bet Šefīldas "Steelers" izbraukumā ar 2:7 kapitulēja Miltonkeinsas "Lightning". Vēl lielāku sagrāvi piedzīvoja Jura Upīša, Riharda Grigora un Ņikitas Koļesņikova Edinburgas "Capitals", kas viesos ar 2:8 piekāpās "Braehead Clan". Tikmēr Ričarda Birziņa "Fife Flyers" ar 3:4 piekāpās Kārdifas "Devils". Zviedrijā Rodrigo Ābols nespēlēja "Orebro" zaudējumā "Brynas" (2:3).

Izmantotie resursi:
Hockey.by
tilastopalvelu.fi
Örebro Hockey - Brynäs IF - SHL.se
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
erstebankliga.at
Elite Ice Hockey League | Pointstreak Stats
Elite Ice Hockey League | Pointstreak Stats
Elite Ice Hockey League | Pointstreak Stats
Saxoprint Ligue Magnus

  +1 [+] [-]

, 2017-11-26 16:44, pirms 7 gadiem
Ērikam Ozollapam 1+1 Tonsberg Vikings zaudējumā 3:5 Narvik komandai

  +1 [+] [-]

, 2017-11-26 19:39, pirms 7 gadiem
Laurim Bajarunam 1+5 Baltkrievijas čempionātā Žlobinas Metalurga uzvarā 7:1