Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis sezonu Slovākijā sāk ar uzvaru, Šveicē latviešiem tikai zaudējumi

Rolands Eliņš

Gudļevskis sezonu Slovākijā sāk ar uzvaru, Šveicē latviešiem tikai zaudējumi
Kristers Gudļevskis. Foto: hcslovan.sk

Kamēr Šveices hokeja čempionātā zaudējumus cieta visas četras Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas, Slovākijas līgas sezonu ar uzvaru sāka Kristera Gudļevska pārstāvētā "Slovan".

Šveices augstākajā līgā Ivaram Punnenovam neizdevās izglābt savu "Tigers" komandu no zaudējuma pret "Lakers" ar 4:5. Punnenovs atvairīja 35 metienus no 40. Zaudējums arī Kaspara Daugaviņa "Bern", ar 3:4 piekāpjoties "Biel-Bienne". Daugaviņš nospēlēja 19 minūtes, gandrīz sešas no tām spēlējot vairākumā, bet ar punktiem neatzīmējās.

Pie uzvaras netika arī Ronalds Ķēniņš, kopā ar "Lausanne" zaudējot "Davos" vienībai ar 2:5. Ķēniņam lietderības koeficients mīnus, taču viņš bija ļoti aktīvs uzbrukumā un izcēlās ar septiņiem metieniem pa vārtiem. Savukārt Denisa Smirnova un Sanda Smona pārstāvētā "Servette" ar 1:3 zaudēja "Fribourg-Gotteron".

Čehijas hokeja čempionātā Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" ar 4:1 savā laukumā apspēlēja "Vitkovice" vienību, kuras rindās Robertam Bukartam bija negatīvs lietderības koeficients mīnus divi, bet Guntim Galviņam tas bija neitrāls. Bičevska komandai tas palīdzēja pakāpties uz dalītu pirmo vietu kopvērtējumā.

Zaudējums pēcspēles metienos Mārtiņa Dzierkala komandai "Plzen", kas ar 5:6 piekāpās "Kometa Brno". Dzierkals spēli pabeidza ar lietderības koeficientu mīnus viens un divām soda minūtēm, kas tika nopelnītas papildlaikā. Zaudējums arī Uvja Balinska pārstāvētajai "Ceske Budejovice", kas ar 2:3 piekāpās "Pardubice". Bindulis izcēlās ar trim metieniem pa vārtiem.

Slovākijas čempionāta sezonas pirmajā spēlē zaudējumu cieta Artūra Salijas pārstāvētā "Liptovsky", kas ar 2:4 piekāpās "Poprad" vienībai, savukārt "Slovan" ar Kristeru Gudļevski vārtos guva uzvaru 4:1 pār "Dukla". Gudļevskis atvairīja 28 no 29 pretinieku metieniem.

Rezultatīvi sezonu Zviedrijas "Alssvenskan" līgā sācis Georgs Golovkovs, kurš guva vārtus "Almtuna" komandas sastāvā, palīdzot tai ar 4:2 pārspēt "Troja/Ljungby" vienību. Golovkovs ar vārtu guvumu atzīmējās spēles 13. minūtē.

Austrijas līgā Andrim Džeriņam un "Black Wings" zaudējums papildlaikā ar 1:2 pret "Innsbruck" vienību, un Džeriņa komandai tie bija pirmie vārti šosezon, lai gan aizvadītas jau trīs spēles. Tikmēr ļoti rezultatīva uzvara Ņikitam Jevpalovam un "Dornbirn", izceļoties ar panākumu 6:5 pret "Salzburg". Jevpalovs punktus neguva, tāpat kā tas neizdevās Renāram Krastenbergam "Villach" mačā, kurā ar 2:3 tika zaudēts pret Itālijas "Val Pusteria".