Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunie hokejisti Šveicē piedalās pasaules ilgākajā bullīšu sērijā

Rolands Eliņš

Latvijas jaunie hokejisti Šveicē piedalās pasaules ilgākajā bullīšu sērijā
Sandis Smons. Foto: Pierre Maillard/HC Geneva Futur

Starptautiskā hokeja federācija IIHF apstiprinājusi, ka piektdien Šveices junioru līgā aizvadītā spēle starp “Biel” un Ženēvas “Futur” komandām ir bijusi ar visilgāko pēcspēles metienu sēriju vīriešu hokejā – uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēc 50 bullīšiem, un izšķirošais (neveiksmīgais) metiens piederēja tieši Latvijas jaunajam hokejistam Sandim Smonam.

“Biel” un “Futur” spēlē ar 4:3 uzvarēja pirmā komanda. Spēle tika aizvadīta tikai 47 skatītāju klātbūtnē, kuri kļuva par lieciniekiem notikumam, kurš iegājis IIHF rekordu grāmatā. Pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu 3:3, kurā “Biel” izlaida no rokām trīs vārtu pārsvaru, papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērija šoreiz izvērtās krietni ilgāka nekā viss papildlaiks.

Pēc pirmajām piecām bullīšu kārtām rezultāts bija neizšķirts 3:3, un attiecīgi pēc tam metienu sērija turpinās līdz brīdim, kad viena komanda iegūst pārsvaru. Šoreiz tas neizdevās ļoti ilgi, jo vārtsargi palika nepārspēti nākamajās 19 (!) pēcspēles metienu kārtās. 25. kārtā “Biel” sastāvā beidzot precīzs bija Ivess Buši, kamēr 50. bullīti izpildīja Ženēvas aizsargs Sandis Smons, Latvijas U20 izlases hokejists, un viņa mēģinājums palika nerealizēts, kas nozīmēja "Biel" uzvaru.

Ženēvas komandas sastāvā ir vēl trīs Latvijas jaunie spēlētāji - Deniss Smirnovs, Nauris Sējējs un Nils Sējējs. Šajā mačā kopā ar Smonu gan piedalījās tikai Nauris Sējējs, kurš arī vienreiz izpildīja bullīti, neveiksmīgi metot 20. kārtā. Smons iepriekš izdarīja pēcspēles metienu piektajā kārtā, savukārt pamatlaikā viņš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

IIHF statistiķi vēsta, ka šī bija garākā bullīšu sērija Šveices hokeja vēsturē un garākā bullīšu sērija vīriešu hokejā vispār pasaulē. Arī iepriekšējais rekords piederēja Šveices komandām – otrajā līgā “Ajoie” un “La Chaux-de-Fonds” pirms diviem gadiem sacentās 23 bullīšu kārtās jeb izpildīja 46 metienus. 2010. gadā Vācijas augstākās līgas komandas “Munchen” un “Tigers” meta bullīšus 42 reizes, kamēr 2014. gadā Nacionālajā hokeja līgā “Panthers” un “Capitals” uzvarētāju noskaidroja pēc 40 pēcspēles metieniem.

Absolūtais bullīšu sērijas rekords hokejā gan pieder sieviešu komandām. 2015. gadā Zviedrijas līgā “AIK Stockholm” ar 56. pēcspēles metienu pieveica “Brynas”, bet pirms diviem gadiem Vācijā tika novērota bullīšu sērija ar 54 metieniem.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/8484/s...
https://www.sihf.ch/fr/game-center/...

  +3 [+] [-]

, 2018-12-23 17:10, pirms 6 gadiem
Vārtusargiem tagad rehabilitācija...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-23 19:25, pirms 6 gadiem
erred rakstīja: Vārtusargiem tagad rehabilitācija...
Vārtusargiem laba treniņspēlē.

     [+] [-]

, 2018-12-26 13:11, pirms 6 gadiem
Kā Sējēja dēli izskatās? Būs lietaskoki?