Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bičevskis iekļūst Čehijas pusfinālā, Jevpalovam un Pavlovam sezona beigusies

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Bičevskis iekļūst Čehijas pusfinālā, Jevpalovam un Pavlovam sezona beigusies
Māris Bičevskis (no kreisās) kopā ar komandas biedriem svin vārtu guvumu. Foto: bkboleslav.cz

Čehijas Ekstralīgas pusfinālu sasniegusi Māra Bičevska "Mlada Boleslav", kas izbraukumā izcīnīja uzvaru arī sērijas ceturtajā spēlē (5:3) pret Pardubices "Dynamo", sērijā triumfējot ar 4-0. Pretējas sekmes Austrijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Ņikitam Jevpalovam un Vitālijam Pavlovam, kuru pārstāvētā Dornbirnas "Bulldogs" sērijas sestajā spēlē ar 0:3 zaudēja Zalcburgas "Red Bull" un izstājās no turnīra, bet Alpu līgā ar 1+1 "Lustenau" iekļūšanu ceturtdaļfinālā sekmēja Renārs Kārkls.

Čehija

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgas pusfinālu šovakar sasniedza Māra Bičevska "Mlada Boleslav", kas otrās trešdaļas sākumā nonāca iedzinējos ar 0:3, tomēr spēja lieliski atspēlēties, pēdējā trešdaļā guva četrus vārtus un ar 5:3 pieveica Pardubices "Dynamo", sērijā uzvarot ar 4-0. Bičevskis atkal spēlēja komandas pirmajā maiņā un 19:28 minūšu laikā uzvarēja 11 no 20 iemetieniem (55%), reizi meta pa vārtiem, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu +1. Pusfinālā tāpat iekļuvusi Liberecas "Bílí Tygři", bet pārējās sērijās ar 2-0 vadībā pret Ralfa Freiberga Brno "Kometa" atrodas Tršinecas "Oceláři" un Prāgas "Sparta" pret "Olomouc".

Vācija

Pamatīgu sagrāvi DEL hokeja līgā piedzīvojusi latviešu hokejistu Mārtiņa Karsuma, Filipa Bunča un Kristofera Binduļa Krēfeldes "Pinguine", kas izbraukumā ar 0:5 zaudēja Augsburgas "Panther". Abi uzbrucēji Karsums un Buncis spēlēja 14 minūtes, bet aizsargs Bindulis - gandrīz 19 minūtes. Krēfelde tika pamatīgi atpalika metienos pa vārtiem, izpildot par 33 metieniem (49-16) mazāk. Buncis ar Binduli meta pa divām reizēm, bet Karsums - vienu. "Pinguine" saglabā pārliecinoši pēdējo vietu līgā.

Austrija

Sezona tikmēr beigusies Ņikitam Jevpalovam un Vitālijam Pavlovam, kuru pārstāvētā Dorbirnas "Bulldogs" ar 0:3 šovakar atzina Zalcburgas "Red Bull" pārākumu un sērijā piedzīvoja zaudējumu ar 2-4. Jevpalovs sezonas noslēdzošajā spēlē pa vārtiem meta divas, bet Pavlovs - četras reizes (labākais rādītājs komandā). Šosezon Jevpalovs 55 spēlēs tika pie 38 (15+23) punktiem, bet Pavlovs, kurš komandai pievienojās vien februārī, 18 spēļu laikā guva vienus vārtus un piecas reizes asistēja partneriem.

Šveice

NLA hokeja līgā latviešu duelī starp "Servette" un "Lausanne" uzvaru izcīnīja Ronalda Ķēniņa "Lausanne" (3:2). Ķēniņš 15:29 minūšu laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, bet pretējā nometnē Sandis Smons sešās minūtē un 37 sekundēs reizi meta pa vārtiem un nopelnīja +1 lietderības koeficientu, bet Deniss Smirnovs 17:46 minūtēs uzvarēja 43% iemetienu un reizi meta pa vārtiem. Tāpat Šveicē šovakar Ivars Punnerovs atvairīja 26 no 29 metieniem, bet Langnavas "Tigers" piedzīvoja 19 zaudējumu pēdējās 21 spēlēs. Toms Melnalksnis 13:10 minūšu laikā divas reizes meta pa vārtiem, bet Toms Andersons 12 minūtēs un 40 sekundēs uzvarēja visos četros iemetienos un bloķēja metienu. "Lausanne" līgā ar 79 punktiem ir dalītā otrajā vietā,"Servette" ar 78 punktiem ir dalīti piektajā pozīcijā, bet "Tigers" ar 31 punktu ir pārliecinoši pēdējā.

Ukraina

Ukrainas hokeja līgā ar metienu tukšos vārtos izcēlies Ainārs Podziņš, kura pārstāvētā "Kramatorsk" ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē ar 2:0 pieveica Dnipro "Kherson", sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Alpu hokeja līga

Ceturtdaļfinālā Alpu hokejā līgā iekļuvusi Renāra Kārkla un Artūra Ozoliņa "Lustenau", kas ar 6:2 pieveica "Ritten". Kārkls uzvaras izcīnīšanai palīdzēja ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Ceturtdaļfinālā "Lustenau" spēkosies ar regulārā turnīra spēcīgāko komandu Ļubļanas "Olimpija".

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
hokej.cz/zapas/2894186
https://www.penny-del.org/