Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam punkts Šveicē, Vīgneram 1+1 Francijā, Šišļaņņikovam divi vārti Ukrainā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ķēniņam punkts Šveicē, Vīgneram 1+1 Francijā, Šišļaņņikovam divi vārti Ukrainā
Ronalds Ķēniņš. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šveices Nacionālajā līgā hokejā pēc vienas spēles izlaišanas laukumā atgriezies Latvijas valstsvienības uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš asistēja "Lausanne" vienīgajā vārtu guvumā, piekāpjoties "Biel-Bienne" - 1:2.

• 30 gadus vecais hokejists šovakar uz ledus pavadītās 11:51 minūtes laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu +1. Ķēniņa kontā šosezon aizvadītajās 27 spēlēs ir 13 (6+7) rezultativitātes punkti.

• Citā Šveices Nacionālās līgas mačā bez uzbrucēja Kaspara Daugaviņa spēlēja "Bern", izbraukumā ar 1:3 bullīšos piekāpās Rapersvīlas "Lakers". Šveices meistarsacīkšu kopvērtējumā Lozannas vienība ar 43 punktiem ir devītā, savukārt Daugaviņa "Bern" ar 45 punktiem - vietu augstāk.

Francijas "Ligue Magnus" čempionātā uzbrucēja Rolanda Vīgnera vārtu guvums un rezultatīva piespēle neglāba Ruānas "Dragons" komandu no zaudējuma ar 3:4 bullīšos pret Amjēnas "Gothiques". 30 gadus vecais latviešu hokejists izdarīja kopumā piecus metienus pa vārtiem un 22 (!) bullīšu sērijā nerealizēja divus izgājienus pret vārtsargu. Francijas meistarsacīkstēs Vīgners šosezon 20 mačos sakrājis 22 (8+14) punktus.

• Ceturto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Briansonas "Diables Rouges", ar 1:2 viesos atzīstot Nicas "Aigles" pārākumu. Zaudētāju komandas sastāvā aizsargs Kristaps Bazevičs izpelnījās četras soda minūtes un vienreiz meta pa vārtiem.

• Citā Francijas līgas spēlē uzbrucējs Artūrs Mickevičs izdarīja divus metienus pa vārtiem, kā arī vienreiz devās uz noraidīto soliņu, viņa komandai Gapas "Rapaces" savā laukumā ar 2:1 apspēlējot līdervienību Grenobles "Brûleurs de Loups".

• Francijas čempionāta kopvērtējumā Vīgnera "Dragons" ar 43 punktiem ir trešā, Bazeviča "Diables Rouges" ar 17 punktiem - priekšpēdējā, savukārt Mickeviča "Gap" ar 39 punktiem - piektā.

• Jaunizveidotajā Ukrainas Superlīgas turnīrā uzbrucēja Oļega Šišļaņņikova divi gūtie vārti kaldināja līderes Doņeckas "Donbass" ceturto uzvaru četrās aizvadītajās spēlēs, izbraukumā doņeckiešiem ar 4:1 pārspējot Kijivas "Sokil". Cits Latvijas uzbrucējs Gatis Sprukts šoreiz palika tukšā, savukārt vārtsargs Jānis Voris sildīja "Donbass" rezervistu soliņu.

Slovākijas Ekstralīgā ceturto zaudējumu pēc kārtas cieta aizsarga Artūra Salijas (cīnījās komandas otrajā virknējumā, nopelnot rezultatīvu piespēli) klubs "Liptovský Mikuláš", kas viesos ar 2:7 kapitulēja "Nitra" komandas priekšā. "Liptovský Mikuláš" ar 24 punktiem ir pēdējā vietā turnīra tabulā.

Polijas meistarsacīkstēs latviešu uzbrucēji Egils Kalns, Vitālijs Pavlovs, Artūrs Ševčenko un Frenks Razgals, kā arī aizsargs Ēriks Ševčenko "Jastrzębie" uzvarā viesos ar 3:2 pār vicelīderi "Katowice" punktus nenopelnīja. Latvijas hokejistu pārstāvētā Polijas čempionvienība ar 47 punktiem atrodas trešajā vietā.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) neveiksmi cieta aizsarga Eduarda Hogo Jansona (nebija pieteikumā) pārstāvētā Penzas "Dizel", kas viesos ar 4:5 bullīšos zaudēja Krasnojarskas "Sokol" vienībai. "Dizel" ar 25 punktiem 34 spēlēs 27 klubu starpā ierindojas 25. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://liguemagnus.com/
https://hcdonbass.com/
https://www.vhlru.ru/report/1103/?i...