Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks piedzīvo sezonas pirmo zaudējumu, neveiksme arī Mitenam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kivlenieks piedzīvo sezonas pirmo zaudējumu, neveiksme arī Mitenam
Matīss Kivlenieks. Foto: John Saraya, www.clevelandmonsters.com

Amerikas Hokeja līgas klubs Klīvlendas “Monsters” ar latviešu vārtsargu Matīsu Kivlenieku laukumā izbraukumā ar 1:2 piekāpās “Grand Rapids Griffins”. Kivleniekam tas bija sezonas pirmais zaudējums.

Matīss Kivlenieks abus vārtus ielaida trešajā periodā ar nepilnu divu minūšu intervālu. Viņš tika galā ar 28 no 30 metieniem, taču piedzīvoja sezonas pirmo neveiksmi. Pirms tam Kivlenieks bija uzvarējis piecos mačos no pieciem. Latviešu vārtsargs šosezon atvairījis 92,5% metienu. Klīvlendas “Monsters” ieņem trešo vietu Centrālajā divīzijā, divus punktus priekšā atrodas tieši “Griffins” vienība.

Savu otro spēli profesionālajā karjerā aizvadījis Mareks Mitens. Viņš atvairīja 15 no 18 metieniem, Binghemtonas “Devils” viesos ar 0:3 piekāpjoties Jutikas “Comets”. Mitens kapitulēja gan vienādos sastāvos, gan vairākumā, gan mazākumā. Tādējādi viņa profesionāļa karjera sākusies ar 1-1 bilanci. “Devils” ir Ziemeļu divīzijas vājākā komanda, uzvarot tikai piecos no 22 mačiem.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-22 09:25, pirms 3 gadiem
Izrādīsies vēl perspektīvāks par Tarasovu ;P Kas zina, varbūt Kivlenieks pēc līmeņa jau ir normāls NHL kadrs.

     [+] [-]

, 2021-04-22 11:20, pirms 3 gadiem
archy0 rakstīja: Izrādīsies vēl perspektīvāks par Tarasovu ;P Kas zina, varbūt Kivlenieks pēc līmeņa jau ir normāls NHL kadrs.
Par Tarasovu vēl pirms viņš sāka spēlēt Somijā, izteicos, ka viņa NHL perspektīvas ir diezgan miglainas un es baigi necerētu, ka šams spēlēs lielajā līgā.

Nu, pašlaik, no vienas puses, viņš ir mazliet paspīdējis KHL, bet... viņam pat nav nevienas pilnas sezonas KHL pirmā vārtsarga statusā un darba apjomā. Turklāt, KHL ir KHL, bet ZAmerikā vārtsargiem ir cita spēle.

Tarasovs, lai arī augstu draftēts, CBJ sistēmā tā baigi nevienā brīdī, līdz šai sezonai, nav gaidīts kā LIELAIS vārtsargs. Protams, tas tāpēc arī, ka priekšā bija gan Merzļikins, gan Vehvilainens, bet, nu, tomēr.

No otras puses - vai Kivlenieks ir baigais NHL vārtsargs ilgākā termiņā, es arī neņemtos to apgalvot. Lai gan pašlaik, protams, Kivlenieks > Tarasovs.