Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jaka skaists otrais vārtu guvums AHL neglābj "Condors" no zaudējuma

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Jaka skaists otrais vārtu guvums AHL neglābj "Condors" no zaudējuma
Jānis Jaks (Nr. 24) svin vārtu guvumu. Foto: Bakersfield Condors

Savus otros vārtus Amerikas hokeja līgā (AHL) šonakt iemeta latviešu aizsargs Jānis Jaks, kura meistarība gan neglāba Beikersfīldas "Condors" no savā laukumā piedzīvotas neveiksmes ar 4:5 pēcspēles metienos pret Losandželosas "Kings" fārmklubu Ontario "Reign".

25 gadus vecais Jaks izcēlās pirmās trešdaļas desmitajā minūtē, kad 2014., 2017. un 2019. gada pasaules čempionātu dalībnieks Latvijas pieaugušo izlases sastāvā lielā ātrumā ieslidoja pretinieku zonā, saņēma teicamu piespēli no Tailera Bensona un filigrāni apspēlēja vārtsargu, panākot 1:1 [video]. Šonakt Jaks aizvadīja kopumā aktīvu spēli, izdarot četrus metienus pa vārtiem un nopelnot lietderības koeficientu +1.

Hokejista rēķinā šosezon aizvadītajās 13 spēlēs ir četri (2+2) rezultativitātes punkti. Edmontonas "Oilers" fārmklubs "Condors" ar 17 mačos sakrātu 21 punktu saglabā otro pozīciju Klusā okeāna divīzijā.

Citā turnīra spēlē piekto neveiksmi pēdējās sešās cīņās cieta Sanhosē "Barracuda", izbraukumā ar 0:4 kapitulējot Hendersonas "Silver Knights" komandai. 23 gadus vecais aizsargs Kārlis Čukste palika ārpus "Barracuda" pieteikuma.

Sanhosē vienība ar 16 punktiem 16 spēlēs Klusā okeāna divīzijā ir piektā. Nākamo spēli Čukstes "Barracuda" aizvadīs naktī uz 25. martu, kad viesosies tieši pie Jaka "Condors".

Izmantotie resursi:
https://theahl.com/
https://twitter.com/Condors/media?r...

     [+] [-]

, 2021-03-22 08:52, pirms 4 gadiem
Priekš aizsarga 2+2 13 mačos ir tīri nekas, bet vai viņš tajā komandā spēlē kā aizsargs vai kā uzbrucējs? Ja nemaldos, tad Čukste pilda uzbrucēja funkcijas? Nepatīk tas, ka praktiski visi mūsējo klubi tajā AHL ir līderi savās divīzijās un plovos visticamāk būs favorīti, kas vēl vairāk sarežģīs nokļūšanu izlasē

     [+] [-]

, 2021-03-22 09:29, pirms 4 gadiem
xoweag rakstīja: Priekš aizsarga 2+2 13 mačos ir tīri nekas, bet vai viņš tajā komandā spēlē kā aizsargs vai kā uzbrucējs? Ja nemaldos, tad Čukste pilda uzbrucēja funkcijas? Nepatīk tas, ka praktiski visi mūsējo klubi tajā AHL ir līderi savās divīzijās un plovos visticamāk būs favorīti, kas vēl vairāk sarežģīs nokļūšanu izlasē
Jaks spēlē kā aizsargs. Čukste 3 spēles atslidoja kā uzbrucējs 4.maiņā, bet tagad pilda autobusa apkopēja funkcijas garajos AHL izbraukumos. Līderos ir Providensas Bruins. Pagidām ārpus playoff zonas ir Sharks ferma (Balcers) un Marlies (Rubīns)

     [+] [-]

, 2021-03-22 11:00, pirms 4 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Jaks spēlē kā aizsargs. Čukste 3 spēles atslidoja kā uzbrucējs 4.maiņā, bet tagad pilda autobusa apkopēja funkcijas garajos AHL izbraukumos. Līderos ir Providensas Bruins. Pagidām ārpus playoff zonas ir Sharks ferma (Balcers) un Marlies (Rubīns)
Par Čuksti tāds nepatīkams pārsteigums, likās, ka viņam ies vieglāk, uzsākot pro gaitas, bet nu gan jau treneriem ir kāds plāns un zin kur viņam jāpietrādā. Tas pats par Egli, kaut kā ļoti lēnām viņš ieskrienas un pie kārtīga spēles laika vēl netiek. Tajā pašā laikā Jaks, pēc pieredzes RD, ļoti pieklājīgi izskatās. Veiksmi mūsējiem!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-22 11:03, pirms 4 gadiem
Jaks labi spēlē un viņam viss kārtībā,bet bēda par Čuksti tomēr cerēju,ka viņš būs pamatsastāva spēlētājs.Varbūt problēmas rada pāreja uz pieaugušo hokeju un AHL ne tuvu nav OHL ,kur viņš varēja spēlēt diezgan avantūriski.

     [+] [-]

, 2021-03-22 11:15, pirms 4 gadiem
Jācer, ka Sharki pēkšņi nesāks visus uzvarēt, jo Balcers ir ļoti vajadzīgs izlasei. Vispār šogad būs daudz spelēs veidotāji ierindā. Vēl pāris gadus atpakaļ mums bija daudzi tie saucamie melnā darba darītāji, kuri, protams, ir nepieciešami, bet tagad būs Daugaviņš, Balcers, Ābols, Bukarti, Indrašis, Dārziņš, Ķēniņš un Dzierkals. Izskatās uzbrukums radošs un interesants. Blugers ir uz lielas jautajuma zimes, cik talu aizspelesies, bet viņš ir milzīgs pienesums komandai.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-22 11:19, pirms 4 gadiem
Sochi rakstīja: Jācer, ka Sharki pēkšņi nesāks visus uzvarēt, jo Balcers ir ļoti vajadzīgs izlasei. Vispār šogad būs daudz spelēs veidotāji ierindā. Vēl pāris gadus atpakaļ mums bija daudzi tie saucamie melnā darba darītāji, kuri, protams, ir nepieciešami, bet tagad būs Daugaviņš, Balcers, Ābols, Bukarti, Indrašis, Dārziņš, Ķēniņš un Dzierkals. Izskatās uzbrukums radošs un interesants. Blugers ir uz lielas jautajuma zimes, cik talu aizspelesies, bet viņš ir milzīgs pienesums komandai.
Bļugera galvenā jautājuma zīme ir nevis PIT plejofu veiksmes/neveiksmes, bet gan tas cik ātri un kāds viņš atgriezīsies no savainojuma. Turklāt, lai arī iepriekš viņš izteicās, ka uz izlasi dotos arī bez līguma, šogad situācija ir ļoti specifiska, tāpēc tas ir vēl viens moments.

     [+] [-]

, 2021-03-22 11:30, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Bļugera galvenā jautājuma zīme ir nevis PIT plejofu veiksmes/neveiksmes, bet gan tas cik ātri un kāds viņš atgriezīsies no savainojuma. Turklāt, lai arī iepriekš viņš izteicās, ka uz izlasi dotos arī bez līguma, šogad situācija ir ļoti specifiska, tāpēc tas ir vēl viens moments.
it kā Balceram kaut kas diži savādāks. tāpat savainojumi un līgums beidzas. praktiski identiska situācija no tāda skata punkta!

     [+] [-]

, 2021-03-22 12:12, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: it kā Balceram kaut kas diži savādāks. tāpat savainojumi un līgums beidzas. praktiski identiska situācija no tāda skata punkta!
Uz papīra - jā, taču pēc Balcera savainojuma treneris uzreiz neteica, ka tas ir "long term injury" (un tā vispār NHL saka diezgan reti). Un tas jau parasti nozīmē,ka viss ir diezgan slikti, jo kaut kur tika minēts ka tā varētu mugurkaula kakla daļas trauma (trūce? protrūzija?).

     [+] [-]

, 2021-03-22 12:12, pirms 4 gadiem
Sochi rakstīja: Par Čuksti tāds nepatīkams pārsteigums, likās, ka viņam ies vieglāk, uzsākot pro gaitas, bet nu gan jau treneriem ir kāds plāns un zin kur viņam jāpietrādā. Tas pats par Egli, kaut kā ļoti lēnām viņš ieskrienas un pie kārtīga spēles laika vēl netiek. Tajā pašā laikā Jaks, pēc pieredzes RD, ļoti pieklājīgi izskatās. Veiksmi mūsējiem!
Čukstem jāsakož zobi un jācīnās - ja padosies tagad, tad sapnis par NHL attālinās. Puisim ir iekšā - jāpierāda treniņos savu lietderību.
Neteiktu, ka Eglem ietu baigi grūti, džeks spēlē arī vairākumā komandā, tā ka nav pēdējais puika ciemā.

     [+] [-]

, 2021-03-22 12:13, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Jaks labi spēlē un viņam viss kārtībā,bet bēda par Čuksti tomēr cerēju,ka viņš būs pamatsastāva spēlētājs.Varbūt problēmas rada pāreja uz pieaugušo hokeju un AHL ne tuvu nav OHL ,kur viņš varēja spēlēt diezgan avantūriski.
Arī Deutschland Cup Čukste bija izlases labākais aizsargs

     [+] [-]

, 2021-03-22 12:26, pirms 4 gadiem
Sochi rakstīja: Par Čuksti tāds nepatīkams pārsteigums, likās, ka viņam ies vieglāk, uzsākot pro gaitas, bet nu gan jau treneriem ir kāds plāns un zin kur viņam jāpietrādā. Tas pats par Egli, kaut kā ļoti lēnām viņš ieskrienas un pie kārtīga spēles laika vēl netiek. Tajā pašā laikā Jaks, pēc pieredzes RD, ļoti pieklājīgi izskatās. Veiksmi mūsējiem!
Nu re, varbūt tomēr viena no nedaudzajām reizēm, kad Dinamo palīdz nevis degradē? Jaks ieguva pieredzi, neteiksim, ka bija labs DR, taču pieredze ir un tagad AHL spēlē vistabilāk (Rubīns vēl).

Čukstem bija variants Dinamo, viņu neapmierināja finansiālā puse, un varbūt pats sev iegrieza ar to, spēlētu pa minimālo Dinamo tos 4-5 mēnešus, varbūt tagad būtu stabils 3.pāra aizsargs

Bet nu tas no sērijas “kā būtu, ja būtu”

     [+] [-]

, 2021-03-22 12:28, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Uz papīra - jā, taču pēc Balcera savainojuma treneris uzreiz neteica, ka tas ir "long term injury" (un tā vispār NHL saka diezgan reti). Un tas jau parasti nozīmē,ka viss ir diezgan slikti, jo kaut kur tika minēts ka tā varētu mugurkaula kakla daļas trauma (trūce? protrūzija?).
longer term tikpat labi nozīmēt var week to week. Redzēsim, nekādas informācijas nav, tāpēc tagad domāt, ka ir teju vai uz sezonu ārā ir lieki

     [+] [-]

, 2021-03-22 12:34, pirms 4 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: longer term tikpat labi nozīmēt var week to week. Redzēsim, nekādas informācijas nav, tāpēc tagad domāt, ka ir teju vai uz sezonu ārā ir lieki
Es nesaku, ka uz sezonu, es norādu, ka tas "long term" ir neprognozējams laika sprīdis.

     [+] [-]

, 2021-03-22 12:44, pirms 4 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Čukstem bija variants Dinamo, viņu neapmierināja finansiālā puse, un varbūt pats sev iegrieza ar to, spēlētu pa minimālo Dinamo tos 4-5 mēnešus, varbūt tagad būtu stabils 3.pāra aizsargs
ir kāds ticams insaids ko šārki no Čukstes grib?
viņu tiešām pārveido par uzbrucēju? jeb tikai aizpilda robus, kas rodas barakudu uzbrukumā? vienā spēlē pat aizsargu nepietika aizpildīt pilnu ceturto maiņu. tas veidojas, jo uzbrukuma spēlētāji migrē diezgan pamatīgi šarkos uz augšu, taksi un leju!

     [+] [-]

, 2021-03-22 13:14, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: ir kāds ticams insaids ko šārki no Čukstes grib?
viņu tiešām pārveido par uzbrucēju? jeb tikai aizpilda robus, kas rodas barakudu uzbrukumā? vienā spēlē pat aizsargu nepietika aizpildīt pilnu ceturto maiņu. tas veidojas, jo uzbrukuma spēlētāji migrē diezgan pamatīgi šarkos uz augšu, taksi un leju!
Zini, neesmu baigi pētījis, tikai tviteri, un tur neko neatradu, problēma, arī, ka Čukstem nav NHL līgums, tāpēc ne insaideri kaut ko baigi interesējas, ne arī fani, tāds prasts robu aizpildītājs ar AHL līgumu

Ja tiešām viņu pārveido par uzbrucēju, tad laikam jātinās no turienes pēc iespējas ātrāk, zinu, ka ir bijuši gadījumi ar to pašu Bērnsu, bet nu piedodiet, Čukste bija labs aizsargs, un viņam tādam jāpaliek, tā būs labāk gan viņam, gan arī izlases kontekstā raugoties

     [+] [-]

, 2021-03-22 13:21, pirms 4 gadiem
Vēl pirms sezonas teicu, ka Čukstes līgums ar Barakudām ir dīvains, ja ņem vērā to, ka SJS viņu draftēja, bet līgumu nepiedāvāja (t.i., neko viņi negrib no Čukstes, drīzāk pats Čukste no šārkiem grib) + nav jau tā, ja SJS aizsardzībā būtu daudz caurumu, kuros tāds AHLists varētu tikt.

Varbūt, viņam tur bija kaut kādas savas sarunas un vienošanās, taču skatoties no malas tas ir max dīvaini.

     [+] [-]

, 2021-03-22 13:22, pirms 4 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Nu re, varbūt tomēr viena no nedaudzajām reizēm, kad Dinamo palīdz nevis degradē? Jaks ieguva pieredzi, neteiksim, ka bija labs DR, taču pieredze ir un tagad AHL spēlē vistabilāk (Rubīns vēl).

Čukstem bija variants Dinamo, viņu neapmierināja finansiālā puse, un varbūt pats sev iegrieza ar to, spēlētu pa minimālo Dinamo tos 4-5 mēnešus, varbūt tagad būtu stabils 3.pāra aizsargs

Bet nu tas no sērijas “kā būtu, ja būtu”
Cik tad Mogo viņam maksāja mēnesī, ja RD par minimālo nebija gatavs spēlēt?

     [+] [-]

, 2021-03-22 14:54, pirms 4 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Cik tad Mogo viņam maksāja mēnesī, ja RD par minimālo nebija gatavs spēlēt?
Nav jau teikts, ka Mogo maksājā vairāk, pilnīgi noteikti nē, vienkārši viņš nevēlējās pa minimālo (tas ir apmēram 4000-4500€ mēnesī pirms nodokļiem) braukāties pa Krieviju, saķert kovidu un iespējams, ne vienmēr spēlēt. Mogo variants ar 20-25 min un algu kaut kur domāju 2000-2500€ mēnēsi viņam šķita pievilcīgāks un labāks. Pagaidām neizskatās, ka viss izdevās