Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Latviešu vārtsargs Mitens turpinās sadarbību ar AHL komandu "Comets"

Agris Suveizda

Latviešu vārtsargs Mitens turpinās sadarbību ar AHL komandu "Comets"
Mareks Mitens. Foto: Utica Comets

Nacionālās hokeja līgas vienības Ņūdžersijas "Devils" fārmklubs Jutikas "Comets" pavēstījis par sadarbības turpināšanu ar 24 gadus veco ventspilnieku Mareku Mitenu.

Jutikas "Comets" paziņoja par divu gadu AHL līguma parakstīšanu ar komandas kapteini Raienu Šmelzeru un arī par latviešu vārtsarga Mitena un kanādiešu uzbrucēja Samuela Laberža palikšanu komandā uz nākamo sezonu. Mitena un Laberža gadījumā sīkākas detaļas par līguma veidu vai ilgumu netika atklātas.

Četras sezonas pavadījis NCAA, Mitens 2021. gada aprīlī debitēja Amerikas Hokeja līgā, aizvadot četras spēles Binghemtonas "Devils". Viņš turpināja sadarbību ar Ņūdžersijas "Devils" organizāciju un šosezon spēlēja tās jaunajā fārmklubā Jutikas "Comets", kas iepriekš bija Vankūras "Canucks" sadarbības vienība. Mitens 17 spēlēs atvairīja 88,8% metienu un ielaida vidēji 3,31 ripu. Par vienu spēli vairāk Mitens aizvadīja ECHL komandā Adirondaka "Thunder", atvairot 89,4% metienu un ielaižot vidēji 3,50 ripas.

"Comets" rindās Mitenam bija trešais lielākais spēļu skaits. 38 mačus aizvadīja 22 gadus vecais šveicietis Akira Šmids, kurš atvairīja 91,1% metienu un ielaida vidēji 2,60 ripas, bet Vācijā dzimušais Niko Dozs, kuram 22 gadi apritēs decembrī, 21 spēlē tika galā ar 91,6% metienu un ielaida vidēji 2,54 ripas. Abi vārtsargi spēlēja arī NHL (Dozam 25 spēles, Šmidam sešas), un abiem trīs gadu līgumā par 2,775 miljoniem ASV dolāru vēl ir palikušas divas sezonas. "Devils" nākamsezon ir spēkā līgumi arī ar Makenziju Blekvudu (pēdējā sezona trīs gadu līgumā par 8,4 miljoniem) un Žonatanu Bernjē (pēdējā sezona divu gadu līgumā par 8,25 miljoniem), kurš ievietots savainoto spēlētāju sarakstā.

Mitens Ziemeļamerikā aizvadīs septīto sezonu pēc kārtas. Jutikas "Comets" ar 95 punktiem 72 spēlēs kļuva par Ziemeļu divīzijas uzvarētāju, taču divīzijas pusfinālā jeb savā pirmajā Kaldera kausa kārtā ar 2-3 piekāpās Ročesteras "Americans". Pirmais numurs izslēgšanas spēlēs bija Dozs.

Izmantotie resursi:
https://www.uticacomets.com/news/de...

     [+] [-]

, 2022-06-21 22:42, pirms 2 gadiem
Mitens zaudējis konkurencē ar abiem rakstă minētajiem vārtsargiem. Tā kā līgums ar AHL klubu šajā gadījumā ir liela veiksme.