Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Dzierkalam trīs piespēles; Ķēniņam, Freibergam, Bukartam - pa divām

Andrejs Siliņš

Dzierkalam trīs piespēles; Ķēniņam, Freibergam, Bukartam - pa divām
Mārtiņš Dzierkals
Foto: Huskies.qc.ca

Naktī uz svētdienu rezultatīvu sniegumu Atlantijas okeāna pretējā pusē demonstrēja vairāki Latvijas hokejisti, taču viņu pārstāvētās komandas cīnījās mainīgām sekmēm.

Amerikas Hokeja līgā (AHL) otro spēli pēc kārtas ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, asistējot Jutikas "Comets" pirmo divu vārtu guvumos pirmajā trešdaļā, tomēr komanda piedzīvoja zaudējumu pret viesiem Olbanī "Devils" ar rezultātu 2:3. Ķēniņš izdarīja arī trīs metienus pa vārtiem sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Ķēniņam, kurš punktus guvis jau četrās no pēdējām piecām spēlēm, padevies īpaši rezultatīvs februāris - septiņās spēlēs izdevies gūt vienus vārtus un atdot septiņas rezultatīvas piespēles. Sezonā kopumā Ronaldam vieni vārti un deviņas piespēles. "Comets" ar 58 punktiem 51 spēlē ir septītajā vietā Austrumu konferencē.

Tikmēr 13. vietā Austrumos esošā Sirakjūzu "Crunch" ar 2:6 mājās piekāpās Ročesteras "Americans". Kristers Gudļevskis iesaistījās spēlē pēc tam, kad Adams Vilkokss jau bija ielaidis četrus vārtus nepilnās 24 minūtēs. Latvietis atvairīja 16 no 17 metieniem, taču komanda no grāvja, kurā pati ielēca, nespēja izrāpties. Zaudējums arī Sanhosē "Barracuda" ar Ņikitu Jevpalovu sastāvā - 5:6 pagarinājumā Stoktonā pret vietējo "Heat". Jevpalovs veica vienu metienu pa vārtiem un sakrāja negatīvu koeficientu (-2).

Austrumkrasta līgā (ECHL) ar divām piespēlēm izcēlās Ralfs Freibergs, palīdzot Tolīdo "Walleye" ar 4:3 pieveikt Fortveinas "Komets'. Aizsargs asistēja komandas otro un treso vārtu guvumos, kā arī veica divus metienus pa vārtiem. Šosezon Freibergam jau 20 rezultatīvas piespēles un 22 punkti 45 aizvadītos mačos. Citā spēlē Roberts Lipsbergs nepiedalījās Jūtas "Grizzlies" zaudējumā (0:2) Atlantas "Gladiators".

Arī Rihards Bukarts atdeva divas piespēles, Rietumu līgā (WHL) palīdzot Portlendas "Winterhawks" ar 8:1 sakaut "Hat Tigers". Bukarts piespēlēja trešo un sesto vārtu guvumos, kā arī sakrāja pozitīvu koeficientu (+2), bet Rodrigo Ābols šoreiz statistikā neizcēlās.

Kvebekas junioru līgā (QMJHL) "Huskies" ar 3:1 pieveica "Olympiques", bet Mārtiņš Dzierkals uzvarētāju rindās atdeva trīs rezultatīvas piespēles, asistējot visos vārtu guvumos un kļūstot par spēles pirmo zvaigzni. Tāpat Mārtiņam trīs spēka paņēmieni un pozitīvs koeficients (+2). Dzierkals šosezon 47 spēlēs sakrājis 53 (21+32) punktus.

ASV līgā (USHL) rezultatīvu piespēli atdeva Haralds Egle, taču Čikāgas "Steel" ar 2:4 atzina "Buccaneers" pārākumu. Eglem arī četri metieni pa vārtiem un negatīvs koeficients (-2), bet komandas biedram Kārlim Čukstem divi metieni un negatīvs koeficients (-2). Citā mačā Vaterlo "Black Hawks" ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās "Fighting Saints", bet Georgs Golovkovs saņēma divas soda minūtes par saķeršanos ar Endrjū Keru.

  +4 [+] [-]

, 2016-02-21 09:55, pirms 9 gadiem
Kenins baigi rulle!

  +4 [+] [-]

, 2016-02-21 10:10, pirms 9 gadiem
Sonakt kartigi puikas noplosijusies!!Kenins uz vankuveru driZ!!

  +3 [+] [-]

, 2016-02-21 10:12, pirms 9 gadiem
Malači!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-02-21 10:59, pirms 9 gadiem
Ņemot vērā faktu, ka Canucks pēdējās spēles ir zaudējumi, tad nebrīnos, ka drīzumā Ķēniņš tiks izsaukts.

  +4 [+] [-]

, 2016-02-21 11:11, pirms 9 gadiem
Ķēniņš būs nopelnījis sezonu pabeigt Vankūverā.

     [+] [-]

, 2016-02-21 14:43, pirms 9 gadiem
Gudļevskis tik cerīgi bija uzsācis sezonu, diemžēl pēdējās 10 spēlēs viņš savu statistiku ir noracis. Manuprāt Ķēniņš KHL būtu viens no līderiem, tāds Karsuma tipa spēlētājs.