Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam vārti, Kalniņam neveiksmīgs trešais periods

Rolands Eliņš

Ķēniņam vārti, Kalniņam neveiksmīgs trešais periods
Ronalds Ķēniņš. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Ar Latvijas hokejistu dalību aizvadītas spēles Zviedrijas un Šveices augstākajās hokeja līgās, un ar vārtu guvumu Lozannas komandas rindās atzīmējās Ronalds Ķēniņš.

Zviedrijas čempionātā Rodrigo Ābols nospēlēja 20 minūtes "Orebro" mačā pret "Lulea", kurā viņa komanda ar 2:3 piedzīvoja zaudējumu. Ābolam trīs metieni pa vārtiem un lietderības koeficients mīnus viens. Abas komandas tagad turnīra tabulā ir uz viena sliekšņa un ar 30 punktiem ieņem septīto un astoto vietu.

Jānis Kalniņš tikmēr stājās "Vaxjo" vārtos izbraukuma mačā pret Zviedrijas SHL līdervienību "Frolunda". Viņa komanda bija tikusi vadībā ar 2:0, taču aizvadīja drausmīgu trešo periodu, kurā ielaida piecus vārtus pēc kārtas un cieta zaudējumu ar 2:5. Pēdējā ripa tika iemesta jau tukšos vārtos, un Kalniņš maču pabeidza ar 21 atvairītu metienu no 25.

Šveices Nacionālajā līgā vārtus guva Ronalds Ķēniņš, gūstot savas "Lausanne" komandas spēles pirmos vārtus, kas tobrīd ļāva pārtraukt "Lugano" ieskrējienu un panākt rezultātu 1:4. Mača turpinājumā "Lausanne" neizglābās un rezultatīvā mačā zaudēja ar 4:8. Ķēniņam tie bija sezonas piektie vārti Šveices līgā. Viņam arī pozitīvs lietderības koeficients plus viens un četri metieni pa vārtiem nospēlētajās gandrīz 15 minūtēs.

Astoņus vārtus guva arī "Tigers" komanda, kurai Ivars Punnenovs šoreiz bija rezervē, taču ar 8:2 izdevās pārspēt "Ajoie" Pie uzvaras tika arī Denisa Smirnova un Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas ar 3:2 viesos pārspēja "Ambri-Piotta" vienību.

Austrijas līgā Ņikitam Jevpalovam un "Dornbirn" komandai sausais zaudējums pret Vīnes "Capitals" ar 0:4. Tā Jevpalova komandai ir jau devītā neveiksme pēc kārtas un līgas kopvērtējumā komanda ieņem 11. vietu.

Norvēģijas līgā ar vārtu guvumu izcēlās Leonards Rimjans, kura pārstāvētā "Ringerike" ar 2:4 zaudēja "Stjernen", kamēr Maksima Ponomarenko komanda "Sparta Sarpsborg" ar 2:4 piekāpās "Valerenga".