Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Ābolam un Galviņam noraidījumi komandu sausajos zaudējumos Zviedrijā un Čehijā

Ābolam un Galviņam noraidījumi komandu sausajos zaudējumos Zviedrijā un Čehijā
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey.

Zviedrijas hokeja līgā (SHL) otro neveiksmi pēc kārtas piedzīvojusi uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētā "Örebro", kas izbraukumā ar 0:2 piekāpās Jēvles "Brynäs".

25 gadus vecais latviešu hokejists laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 25 sekundēs nopelnīja vienu noraidījumu, ija pārāks 45,45% iemetienu, kā arī izdarīja sešus metienus pa vārtiem (visvairāk komandā). "Örebro" ar 33 spēlēs iekrātiem 57 punktiem saglabāja piekto vietu turnīra tabulā.

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgā divu uzvaru sērija pārtrūka aizsarga Gunta Galviņa (15:28 minūšu laikā izpelnījās divu minūšu sodu) pārstāvētajai Ostravas "Vitkovice Ridera" komandai, kas izbraukumā ar 0:3 atzina Pardubices "Dynamo" pārākumu. Citā spēlē uzbrucējs Māris Bičevskis laukumā pavadītajās 14:37 minūtēs uzvarēja deviņos no 18 iemetieniem, kā arī veica vienu raidījumu pa vārtiem, viņa komandai "Mlada Boleslav" viesos izlaižot divu vārtu pārsvaru un ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā zaudējot Hradeckrāloves "Mountfield". Savukārt Brno "Kometa" aizsargs Ralfs Freibergs kluba piedzīvotajā neveiksmē ar 1:2 pagarinājumā pret "Olomouc" 14 minūšu un 13 sekunžu laikā veica vienu metienu pa vārtiem un iekrāja +/- koeficientu +1.

Čehijas čempionāta kopvērtējumā Bičevska "Mlada Boleslav" ar 63 punktiem ir trešā, Freiberga "Kometa" ar 47 punktiem ieņem devīto vietu, bet Galviņa "Vitkovice Ridera" ar 40 punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) vārtsargs Ivars Punnenovs atvairīja 14 no 16 metieniem pa vārtiem, palīdzot pastarītei Langnavas "Tigers" izcīnīt punktu pret "Ambri-Piotta" - zaudējums ar 1:2 pagarinājumā. Tikmēr "Tigers" uzbrucējs Toms Andersons 12:02 minūšu laikā bloķēja vienu pretinieku metienu, kā arī sakrāja lietderības koeficientu -1. Langnavas vienība ar 27 spēlēs nopelnītiem 23 punktiem ir priekšpēdējā.

Citā Šveices čempionāta mačā aizsargs Sandis Smons palika uz rezervistu soliņa, bet uzbrucējs Deniss Smirnovs nebija pieteikumā Ženēvas "Servette" zaudējumā ar 3:5 izbraukumā pret "Zug". Ženēvieši ar 25 cīņās iegūtiem 44 punktiem 12 komandu konkurencē ir ceturtie.

Alpu hokeja līgā piecu uzvaru sērija šovakar pārtrūka uzbrucēja Artūra Ozoliņa (lietderības koeficients -3) un aizsarga Renāra Kārkla (lietderības koeficients -1) Austrijas klubam "Lustenau", kas savā laukumā ar 1:3 atzina vicelīderes Ļubļanas "Olimpija" pārākumu. Lustenavas vienība ar 35 punktiem 23 mačos atkāpās līdz piektajai vietai.

Visbeidzot Kazahstānas čempionātā otro neveiksmi divu dienu laikā piedzīvoja aizsarga Edgara Siksnas pārstāvētā Karagandas "Saryarka", izbraukumā ar 3:4 zaudējot Atiravas "Beibarys". "Saryarka" ar 67 punktiem 34 spēlēs kopvērtējumā ir trešā.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/gamecenter/qY7-A...
https://hokej.cz/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.alps.hockey/en/statisti...


Cīrihes "Lions" hokejisti pēc vārtu guvuma. Foto: Pius Koller/Imago Images/Scanpix
11

Balceram savainojums, Cīrihe turpina uzvarēt mājās un izvirzās soli no titula

Šveices Nacionālās līgas fināla pirmajās piecās kaujās uzvarējušas mājinieces, Cīrihes "Lions" komandai ar 3:0 pārspējot Lozannas vienību un sērijā panākot 3-2.
Mirklis pēc "Skellefteå" vārtu guvuma. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Ābols rezultatīvs otrajā finālspēlē pēc kārtas, "Rögle" divreiz atspēlējas, taču zaudē

Zviedrijas Hokeja līgas (SHL) finālsērijā atkal priekšgalā (2-1) izvirzījusies Mārtiņa Dzierkala komanda "Skellefteå", izbraukumā ar 3:2 pieveicot Rodrigo Ābola vienību Engelholmas "Rögle".
Miks Indrašis. Foto: brynas.se
8

Indrašis Zviedrijas augstākajā līgā iekļuvušo "Brynäs" pārstāvēs arī nākamsezon

LETA. Latvijas hokejists Miks Indrašis arī nākamsezon pārstāvēs Zviedrijas klubu Jēvles "Brynäs", kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, sarunā ar mediju "Sportbladet" atklāja sportists.