Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Marenim divi vārti debijā "Allsvenskan", Dzierkalam punkts latviešu duelī Čehijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Marenim divi vārti debijā "Allsvenskan", Dzierkalam punkts latviešu duelī Čehijā
Rihards Marenis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Čehijas Ekstralīgā hokejā latviešu spēlētāju pārstāvēto klubu duelī uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals ar rezultatīvu piespēli kaldināja Plzeņas "Škoda" uzvaru izbraukumā ar 3:2 pār uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa Ostravas "Vitkovice Ridera".

# Dzierkals rezultatīvi asistēja "Škoda" uzvaras vārtu guvumā, nopelnot savu 20. (7+13) punktu šosezon, kas 24 gadus vecajam Latvijas izlases hokejistam ļāvis pakāpties uz 11. vietu Ekstralīgas rezultatīvāko spēlētāju listē. Dzierkala kontā šovakar laukumā pavadītajās 19:04 minūtēs arī trīs metieni pa vārtiem un lietderības koeficients -1.

# Pretinieku nometnē Bukarts 17 ar pusi minūšu laikā sāncenšu cietoksni apdraudēja deviņas (!) reizes, zaudēja vienā iemetienā un tika pie +/- koeficienta -1. Tikmēr Galviņš 20:52 minūtēs pa vārtiem meta trīs reizes, izdarīja vienu spēka paņēmienu un sakrāja -1 lietderību.

# Čehijas Ekstralīgas kopvērtējumā trīs zaudējumu sēriju pārtraukusī "Škoda" ar 39 punktiem pakāpās uz ceturto vietu, savukārt ceturto neveiksmi pēc kārtas cietusī "Vitkovice Ridera" ar 25 punktiem 15 klubu konkurencē ieņem 13. pozīciju.

# Teicama debijas spēle Zviedrijas "Allsvenskan" līgā padevusies uzbrucējam Rihardam Marenim, kura divi precīzie raidījumi gan neglāba Noršēpingas "Vita Hästen" no neveiksmes ar 4:5 pagarinājumā pret Ūmeo "Björklöven". 28 gadus vecais Marenis iemeta "Vita Hästen" otros un trešos vārtus.

# Paralēlajā šī turnīra mačā uzbrucējs Georgs Golovkovs palika tukšā, Upsālas "Almtuna" komandai pārtraucot 12 zaudējumu sēriju un ar 5:3 viesos uzveicot "Troja-Ljungby". Kopvērtējumā pēc aizvadītām 16 kārtām "Almtuna" ar 16 punktiem pacēlās uz 11. pozīciju, savukārt "Vita Hästen" ar 18 punktiem saglabāja devīto vietu.

# Savā piektajā mačā Slovākijas Ekstralīgā šosezon pirmos vārtus iemeta aizsargs Artūrs Salija, neglābjot "Liptovský Mikuláš" no pamatīgas sagrāves viesos pret vicelīderi "Zvolen" - 1:5. Deviņus zaudējumus pēdējās desmit spēlēs cietusī "Liptovský Mikuláš" ar 15 mačos nopelnītiem 11 punktiem turnīra tabulā ir pēdējā.

# Neveiksmīgu spēli Slovākijas meistarsacīkstēs aizvadīja arī vārtsarga Kristera Gudļevska Bratislavas "Slovan", izbraukumā ar 2:4 atzīstot turnīra jaunpienācējas "Spišská Nová Ves" pārākumu. Gudļevskis atvairīja 15 no 18 metieniem, "Slovan" piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas un ar 31 punktu 16 cīņās atkāpjoties līdz trešajai vietai.

# Ukrainas līgā devīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja vārtsarga Jāņa Vora un uzbrucēja Oļega Šišļaņņikova pārstāvētā turnīra vicelīdere Doņeckas "Donbass", izbraukumā ar 3:1 pārspējot Hersonas "Dnipro". Šišļaņņikovs izcēlās ar saviem sestajiem vārtiem sezonā.

# Francijas "Ligue Magnus" meistarsacīkstēs kārtējo zaudējumu cieta viena no pastarītēm Anglē "Hormadi", viesos ar 4:6 piekāpjoties Nicas "Aigles" vienībai. Basku zemes kluba "Hormadi" rindās rezultatīva piespēle un viens metiens pa vārtiem uzbrucējam Emīlam Ģēģerim, kurš šosezon aizvadītajās 15 spēlēs sakrājis deviņus (6+3) punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/zapas/2895777/...
https://liguemagnus.com/rencontre/1...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-17 23:08, pirms 3 gadiem
Wow wow. Lai izdodas tāpat arī turpināt un kas zin, varbūt pat līdz SHL tiks

     [+] [-]

, 2021-11-18 09:29, pirms 3 gadiem
Karluhaaaaaa! Kur spēlē Gatis Sprukts?
Jeb Tu ja raksti par kādu latviešu komandu, tad izdomā tik uzrakstīt par spēlētājiem, ko pats izvēlies? Nu kaa prost var kko tādu pieļaut? Vecit, ja Tu raksti par hokeju, nu tad uzzini vai kāds vēl tajās komandās nespēlē, dienu dienā kkadas stulbas kļūdas rakstos, un tas saucas valsts pirmais sporta portāls…