Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Pērn Rīgas "Dinamo" 12 spēles aizvadījušais Mateiko dodas uz Somijas otro līgu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pērn Rīgas "Dinamo" 12 spēles aizvadījušais Mateiko dodas uz Somijas otro līgu
Ņikita Mateiko. Foto: hkr.lv

Somijas otrās līgas klubs Kokolas "Hermes" paziņojis par līguma parakstīšanu līdz sezonas beigām ar latviešu hokejistu Ņikitu Mateiko, kurš pagājušajā sezonā aizvadīja 12 spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

20 gadus vecais Ņikita Mateiko bija viens no vairākiem jaunajiem hokejistiem, kuri pērnajā sezonā debitēja Rīgas "Dinamo" rindās. Viņš laukumā devās 12 spēlēs, iekrājot četras soda minūtes un -4 lietderības koeficientu.

Savukārt šajā sezonā Mateiko pārstāvēja Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubu "Rīga" (18 spēlēs astoņi punkti) un Latvijas čempionāta vicelīderi "Zemgali/LLU" (12 spēlēs trīs punkti). Aizsargs bija viens no tiem hokejistiem, kuri pēc tam, kad KHL lēma par regulārās sezonas izbeigšanu, nolēma pēc abpusējas vienošanās pārtraukt sadarbību, lai varētu sezonu turpināt Eiropā.

"Hermes" kopvērtējumā ieņem devīto vietu. Arī pērn komanda bija devītā, taču aizcīnījās līdz finālam. Pirms Mateiko ierašanās komandā bija tikai viens ārzemnieks – 21 gadu vecais krievu uzbrucējs Valērijs Rikovs.

Mateiko kļūs par 18. hokejistu, kurš pārstāvējis "Hermes". Visvairāk spēļu un punktu ir Aleksandram Macijevskim, bet vairāk par vienu sezonu tur spēlējuši tikai Oļegs Sorokins, Gatis Gricinskis un Viktors Jasjonis.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-17 15:50, pirms 2 gadiem
Tas ir tiešām iespaidīgi, kādās līgās Buncis iekārto mūsu jaunos (un ne tikai) hokejistus.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-17 16:16, pirms 2 gadiem
Musu jaunajiem pozitīvs vektors

  -1 [+] [-]

, 2022-02-17 20:28, pirms 2 gadiem
Dmitrijs2 rakstīja: Tas ir tiešām iespaidīgi, kādās līgās Buncis iekārto mūsu jaunos (un ne tikai) hokejistus.
Buncis??? Tu ko pīpē draugs?

     [+] [-]

, 2022-02-17 21:27, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: Buncis??? Tu ko pīpē draugs?
Buncis vairākkārt bija pateicis, ka viņš bija tas, kas palīdzēja Zabusovam/Mamčicam iekārtoties Čehijā, bet Ošeniekam Somijā. Un, ka vispār palīdz tiem Latviešiem, kuri netiek pie spēlēšanas Dinamo pamatsastāvā, atrast labu vietu Eiropā. 90%, ka arī Mateiko gadījumā ir viņa pirksts.