Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Reķim uzvara, Zuševicam zaudējums, Rihards Bukarts ārpus pieteikuma

Reķim uzvara, Zuševicam zaudējums, Rihards Bukarts ārpus pieteikuma
Arvīds Reķis. Foto: Ulrich Wagner

Par spīti izlašu pauzei, dažos Eiropas valstu hokeja čempionātos šodien norisinājās kārtējās spēles, un dažās no tām piedalījās arī latviešu hokejisti. Arvīda Reķa "Panther" izcīnīja uzvaru DEL mačā pret "Red Bull" ar 3:2, Rihards Bukarts nepiedalījās "Wild Wings" sagrāvē pret "Ice Tigers" - 3:8. Nepatīkams zaudējums arī Zintim Naurim Zuševicam un viņa "99ers" pret "Foxes" - 2:7.

Arvīda Reķa Augsburgas „Panther” ar 3:2 apspēlēja Čempionu hokeja līgas (ČHL) pusfinālisti Minhenes „Red Bull” ar 3:2. Latviešu aizsargs spēlēja pirmajā aizsargu pārī, bet ar rezultativitāti neatzīmējās. Šosezon 39 gadus vecais Reķis aizvadījis 26 spēles, kurās guvis vienus vārtus, atdevis astoņas piespēles un nopelnījis pozitīvu lietderību +3, laukumā vidēji pavadot 17:17 minūtes. Pēc 29 spēlēm „Panther” ieņem trešo vietu Vācijā ar 54 punktiem.

Citā DEL mačā Riharda Bukarta Šveningers „Wild Wings” ar 3:8 zaudēja Nirnbergas „Ice Tigers”. Latviešu uzbrucējs mačam nebija pieteikts, bet iepriekšējos 20 mačos Bukarts jaunākais sakrājis septiņus (2+5) punktus, bet viņa lietderība ir negatīvs – mīnus trīs. „Wild Wings” ir līgas pastarīte ar 20 punktiem 28 cīņās.

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) līdervienība „Lada” bez savainota uzbrucēja Artūra Ozoliņa papildlaikā pārspēja Ķīnas „KRS-Heilongjiang” ar 7:6. Plānots, ka latvietis būs ierindā 3. janvārī. Uzbrucējs paspējis aizvadīt 32 spēles, kurās guvis astoņus vārtus un atdevis 18 piespēles, bet viņa lietderības koeficients ir +13. „Lada” iekrājusi 57 punktus 35 mačos, un joprojām ieņem pirmo vietu VHL.

Dienas vienīgajā mačā Austrijas atklātajā čempionātā Grācas „99ers” ar 2:7 zaudēja Bolcāno „Foxes”. Savu 27. spēli zaudētāju rindās šosezon aizvadījis Zintis Nauris Zuševics, kurš šajā mačā pie punktiem netika, bet iepriekšējās cīņās guvis četrus vārtus un atdevis septiņas piespēles. „99ers” ieņem trešo vietu 12 komandu konkurencē ar 51 punktu pēc 28 spēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.del.org
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.erstebankliga.at/