Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Pujacs debitē ar piespēli un 12 soda minūtēm, rezultatīvs arī Bukarts

Rolands Eliņš

Pujacs debitē ar piespēli un 12 soda minūtēm, rezultatīvs arī Bukarts
Roberts Bukarts
Foto: Zlin Press Roman Turovský

Šosezon no KHL aizgājušie Roberts Bukarts un Georgijs Pujacs šovakar rezultatīvi aizvadījuši spēles Čehijā un Slovākijā, bet Šveices augstākajā līgā savu komandu pamatsastāvos devās Latvijas jaunie vārtsargi Elvis Merzļikins un Ivars Punnenovs.

Čehijas čempionātā savu kārtējo rezultativitātes punktu guvis Roberts Bukarts (21 spēlē 13+5), kurš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli „Zlin” vienīgo vārtu guvumā. Viņa komanda ar 1:3 piekāpās „Mountfield”, kopvērtējuma ceturtās vietas īpašniecei. Bukarts nospēlēja 20:39 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, taču palika ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens, jo rezultativitātes punktu bija nopelnījis vairākuma izspēlē.

Vācijā, DEL turnīrā, uzvara 4:3 Arvīda Reķa pārstāvētajai „Panther”, tiesa, Latvijas hokejists palika ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens un punktus neguva devīto spēli pēc kārtas. Šosezon viņa rēķinā 30 mačos 1+5, savukārt Herberts Vasiļjevs šodien savu krājumu papildinājis ar diviem punktiem. Krēfeldes „Pinguine” mačā Vasiļjevs guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, un šosezon kopā savācis 8+16 37 spēlēs. Šodien gan nācās ar 2:4 piekāpties ”Tigers", bet Vasiļjevs veica sešus metienus pa vārtiem un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu plus viens, tiesa, arī divas soda minūtes.

Slovākijas līgā debijas maču aizvadījis Georgijs Pujacs, kurš izdarīja rezultatīvu piespēli „Banska Bystrica” zaudējumā „Piestany” ar 3:5. Pujacs turklāt arī nopelnīja 2+10 minūšu sodu, kamēr pretinieku komandā rezultatīva spēle Mārtiņam Gipteram, kurš guva vārtus, un Edgaram Brancim, kuram rezultatīva piespēle. Abiem lietderības koeficients +1, bet arī soda minūtes - Brancim četras, Gipteram divas, taču tas tas ne tuvu nebija sliktākais rādītājs komandā. „Piestany” uzbrucējs Martins Bellušs pamanījās nopelnīt 55 (!) protokolā fiksētas soda minūtes, vispirms saņemot 10 minūšu disciplinārsodu, bet pēc tam 25 un 20 soda minūtes.

Šajā līgā tikās arī Laura Bajaruna un Artūrs Mickeviča komandas „Poprad” un „Skalica”. Abi palika bez punktiem, bet „Poprad” izcīnīja uzvaru ar 3:1. Savukārt „Zvolen” pārliecinošā uzvarā pār „Dukla” (7:1) ar divām piespēlēm izcēlās Jānis Andersons, bet Renārs Demiters – ar vienu rezultatīvu piespēli.

Šveices Nacionālajā līgā Elvis Merzļikins atvairīja 33 no 36 „EV Zug” metieniem un palīdzēja „Lugano” izcīnīt punktu par neizšķirtu pamatlaikā, taču papildlaikā nācās zaudēt ar 2:3. Bet Ivars Punnenovs ielaida tikai vienus vārtus pret „Bern” un palīdzēja līgas priekšpēdējās vietas īpašniecei „Tigers” izcīnīt uzvaru 2:1. Punnenovs atvairīja 33 no 34 pretinieku metieniem.

EBEL turnīrā Zintis Nauris Zuševics Grācas „99ers” sastāvā cieta zaudējumu 1:3 pret līgas vicelīderi „Liwest Linz”. Latvijas hokejists izdarīja vienu metienu pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Savukārt Dānijas „Metal Ligaen” ar vārtiem atzīmējies Roberts Jekimovs, tiesa, arī viņa pārstāvētā „Gentofte” zaudēja ar 1:3, turklāt mačā pret savu tiešo konkurenci „Rungsted”, no kuras tagad atpaliek par astoņiem punktiem. Jekimova komanda ieņem astoto vietu desmit komandu konkurencē.

Uzvaru Somijas „Mestis” līgā izcīnījis Kristapa Bazeviča pārstāvētais klubs „Hermes”, ar 4:1 pieveicot „K-Vantaa”. Bazevičs punktus neguva, taču izcēlās ar pozitīvu lietderības koeficientu plus viens. Rezultatīvi MOL līgā turpina spēlēt Kirils Tambijevs, kurš guvis 1+1 „Csikszereda” zaudējumā Budapeštas komandai ar 2:6, bet viņa komandas biedrs Kalvis Ozols šoreiz punktus neguva. Savukārt Jānis Kalniņš „Fehervar AV19” sastāvā aizvadīja sauso spēli pret „Ferencvaros”, palīdzot savai komandai uzvarēt ar 1:0. Kalniņš atvairīja visus 29 pretinieku metienus.

Polijas līgas uzvarētāju zarā Artūrs Salija un „Sanok” ar 1:2 piekāpās „Tychy”, izšķirošos vārtus ielaižot 57. minūtē, savukārt zaudētāju zarā Krišs Lipsbergs un „Bytom” ar 2:3 zaudēja „Torun”. Zaudējumu bija spiests piedzīvot arī Edgars Cgojevs, kurš „Opole” ierindā ar 4:6 zaudēja „Janow”. Neviens no šiem trim Latvijas hokejistiem ar rezultativitāti šovakar neizcēlās.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja