Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kulda rezultatīvs Vācijā, Jevpalovam un Mickevičam pa diviem punktiem

Rolands Eliņš

Kulda rezultatīvs Vācijā, Jevpalovam un Mickevičam pa diviem punktiem
Artūrs Kulda. Foto: imago images/Hockeypics/Eva Fuchs

Vairāki Latvijas hokejisti šovakar aizvadījuši rezultatīvas spēles Eiropas hokeja līgās.

Čehijas hokeja čempionātā ar 0:1 zaudējumu piedzīvoja Uvja Balinska pārstāvētā "Litvinov" vienība, kas viesos piekāpās "Olomouc". Balinskis izcēlās ar 23:14 minūtes ilgu spēles laiku un veica trīs metienus pa vārtiem. Savukārt Robertam Bukartam un Guntim Galviņam zaudējums "Vitkovice" sastāvā ar 2:4 pret turnīra vicelīderi "Mountfield". Bukartam šajā spēlē negatīvs lietderības koeficients mīnus divu, kamēr Galviņam spēles statistikā fiksēti trīs metieni pa vārtiem.

Vācijas DEL līgā pie uzvaras tika Artūra Kuldas pārstāvētā "Pinguine", kas viesos papildlaikā ar 3:2 apspēlēja "Ice Tigers" un pārtrauca savu trīs zaudējumu sēriju. Kulda izcēlās ar rezultatīvu piespēli komandas otro vārtu guvumā trešā perioda sākumā.

Austrijā Renārs Krastenbergs guva vārtus "Villach" komandas uzvarā ar 5:2 pār "Znojmo". Krastenberga rēķinā komandas ceturtie vārti, un viņa komandai šī bija sezonas ceturtā uzvara astoņās spēlēs. Uzvara arī Andrim Džeriņam un "Black Wings", ar 4:3 papildlaikā apspēlējot "Olimpija", kas Džeriņa komandai ir tikai otrais panākums šosezon un tāpat neļauj izrāpties no pēdējās vietas līgā.

Rezultatīva spēle arī Ņikitas Jevpalova izpildījumā - viņš Austrijas līgā guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli, palīdzot "Dornbirn" ar 5:2 viesos pārspēt Itālijas "Bolzano". Jevpalova komanda ieņem trešo vietu līgā.
Dānijas čempionātā Kirils Galoha veica rezultatīvu piespēli "Frederikshavn" komandas vienīgo vārtu guvumā zaudējumā pret "Blue Fox" ar 1:2. Galohas komanda gan tāpat saglabā pirmo vietu turnīra tabulā.

Slovākijas čempionātā Kristeram Gudļevskim un Bratislavas "Slovan" zaudējums bullīšos pret "Banska Bystrica" (2:3). Gudļevskis atvairīja 34 no 36 pretinieku metieniem un četrus no sešiem pēcspēles metieniem.

Savukārt Šveices augstākajā līgā graujošu uzvaru izcīnīja Ivara Punnenova pārstāvētā "Tigers", kas ar 9:3 pārspēja "Ajoie" vienību. Punnenovs šoreiz palika rezervē, toties "Tigers" sastāvā spēlēja Darels Dukurs, 18 gadus vecais Latvijas hokejists, kurš laukumā pavadīja 10:35 minūtes un tika pie pozitīva lietderības koeficienta plus viens.

Uzvara arī Ronaldam Ķēniņam un "Lausanne" vienībai, kas viesos ar 3:1 apspēlēja "Biel-Bienne". Arī Ķēniņš šajā spēlē ieguva pozitīvu lietderības koeficientu. Bet Denisam Smirnovam un Sandim Smonam negatīvs koeficients "Servette" zaudējumā pret "Fribourg-Gotteron" ar 0:2. Smirnovs maču pabeidza ar -2, kamēr Smons – ar mīnus viens.

Francijas čempionātā "Rouen" uzvarā 4:0 pār "Mont-Blanc" ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Rolands Vīgners, viņa komandai gūstot trešo uzvaru pēc kārtas. Tāpat rezultatīva piespēle arī Oskaram Batņam, kurš kopā ar Emīlu Ģēģeri spēlēja "Anglet" sastāvā, zaudējot līgas līderei "Grenoble" ar 2:4.

Bet Artūrs Mickevičs izcēlās ar 1+1 "Gap" sastāvā, taču viņa komanda trešajā periodā nenoturēja divu vārtu pārsvaru un pamatlaikā spēlēja 4:4 pret "Cergy-Pontoise". Papildlaikā gan tāpat tika izcīnīta uzvara ar 5:4.