Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases aizsargs Andersons spēlēs Slovākijas augstākajā līgā

Krišs Upenieks

Latvijas izlases aizsargs Andersons spēlēs Slovākijas augstākajā līgā
Jānis Andersons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Andersons pirmdienas rītā ticis pie jauna līguma. 28 gadus vecais hokejists panācis viena gada vienošanos ar Slovākijas augstākās hokeja līgas klubu ''HKM Zvolen''.

Andersons Aleksandra Beļavska vadītās Latvijas izlases sastāvā aizvadīja lielāko daļu pārbaudes spēļu un divos mačos uz ledus kāpā arī pasaules čempionātā Čehijā. Ar rezultativitātes punktiem izlases kreklā Jānis neizcēlās un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Rīgā dzimušais aizsargs hokejista gaitas uzsākas hokeja skolā ''Prizma'', taču junioru gados devās uz Zviedriju, kur vairākus gadus aizvadīja vietējās junioru līgās. 2006. gadā latvietis uzspēlēja ''Rīga 2000'' sastāvā, bet pēc tam sekoja četru gadu periods Čehijas augstākajā un otrajā līgā. Trīs sezonas Andersons iesāka ''Trinec'' sastāvā, bet allaž sezonu noslēdza kādas otrās līgas komandā sastāvā.

2010. gadā septiņas spēles Andersons Rīgas ''Dinamo'' rindās aizvadīja Kontinentālajā hokeja līgā līdz tika nosūtīts uz ''Liepājas metalurgu'', kā sastāvā spēlēts Baltkrievijas čempionātā. Arī nākamo sezonu aizsargs pavadīja ''Dinamo'' sistēmā, bet tad sekoja sezonas Ukrainā un Vācijas DEL otrajā līgā. Pēdējā sezonā Andersons cīnījās ''Trencin'' vienībā Slovākijas čempionātā, ar ko zaudēts izslēgšanas pirmajā kārtā.

Slovākijas pilsētā Cvolenā bāzētā Andersona nākamās sezonas komanda aizvadīto sezonu arī noslēdza pēc ''play-off'' pirmās kārtas jeb ceturtdaļfināla. Čempionātā startē 11 komandas, ieskaitot valsts U-20 izlasi.

Izmantotie resursi:
hkmzvolen.tipsportextraliga.sk

  -1 [+] [-]

, 2015-06-15 17:43, pirms 9 gadiem
"Latvijas izlases aizsargs Andersons" - driizaak"tuvaakaas rezerves," bet nu lai izdodas!

 +10 [+] [-]

, 2015-06-15 18:03, pirms 9 gadiem
ANDZA84 rakstīja: "Latvijas izlases aizsargs Andersons" - driizaak"tuvaakaas rezerves," bet nu lai izdodas!
Kā uz to paskatās. Andersons ir bijis izlasē uz 5 PČ, kamēr, piemēram, A.Kulda uz 4 un Bārtulis uz 3. Sanāk, ka PČ "rezervists" spēlē izlasē biežāk

  +1 [+] [-]

, 2015-06-15 23:18, pirms 9 gadiem
starp citu, Kuldam nesen bija operācija. izskatās, ka tur patiešām ir problēmas.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-16 02:03, pirms 9 gadiem
Visas trīs sezonas noslēdza Triņecas sastāvā.Čehiem nav nekāda traģēdija sezonas vidū uz dažām spēlēm aizsūtīt kādu spēlētāju uz 1.līgu.Tā ir normāla prakse un tas nenozimē,ka sezonu noslēdz 1.līgā.