Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Džeriņš: "Gatavojos sezonai, bet šobrīd nekas konkrēts nav piedāvāts"

Džeriņš: "Gatavojos sezonai, bet šobrīd nekas konkrēts nav piedāvāts"
Andris Džeriņš. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šobrīd vairāki Latvijas izlases hokejisti ir bez komandas, tostarp Andris Džeriņš, kurš pēdējās divas sezonas pavadīja Rīgas "Dinamo". Sarunā ar portālu Sportacentrs.com uzbrucējs atklāja, ka pagaidām neviena komanda viņam konkrētu līgumu nav piedāvājusi.

"Šobrīd gatavojos jaunajai sezonai. Trenējos gandrīz katru dienu. Eju slidot kopā ar citiem hokejistiem, kuriem vēl nav līguma ar kādu komandu. Principā treniņos ir visi Latvijas izlases bijušie vai esošie spēlētāji, kas tur ik pa laikam parādās. Katram ir savs grafiks, tāpēc ne visi vienmēr tiek uz kopīgo treniņu," treniņprocesu vasarā atklāj Džeriņš. "Pārsvarā ierodas 20 cilvēki, spēlējam un cenšamies trenēties kā komanda. Domāju, ka šobrīd neesmu pašā optimālajā hokeja formā, bet fiziski jūtos labi. Tomēr tik daudz laika, lai trenētos vasarā, nekad nav bijis, tāpēc esmu uzkrājis spēkus un jūtos labi."

"Sāku slidot mazliet vēlāk. Kaut kur ap jūlija vidu sāku regulāri iet uz ledus, lai gan pirms tam arī biju pāris reizes izgājis paslidot. Tomēr katru gadu nav starpības, vai neesi slidojis vienu mēnesi vai trīs, jo pirmajā reizē parasti vienmēr ir jocīga sajūta," teic Džeriņš. Viņš arī atklāja, ka ikviens hokejists šajā laikā varēja sadziedēt mazākas un lielākas traumas. "Neesmu izņēmums. Patīkami, ka ir tik liela pauze, ka var piestrādāt pie veselības, sadziedēt traumas un ikdienā justies labāk."

Pagājušajā sezonā Džeriņš Rīgas "Dinamo" sastāvā KHL aizvadīja 52 spēles, gūdams vien trīs vārtus. "Ja es zinātu, kas bija par vainu, būtu ātrāk to izmainījis. Protams, apmierināts ar to neesmu, ka guvu trīs vārtus. Ja spēle neiet un ripa arī neiet vārtos, tad jebkuram tas ir grūti. Grūtajiem brīžiem jācenšas tikt pāri. Citreiz sanāk ātrāk un vieglāk, citreiz lēnāk un grūtāk. Protams, jebkuru spēlētāju ietekmē tāda situācija," uzbrucējs komentē vārtu gūšanas problēmas.

Pagājušajā sezonā Džeriņam spēlē pret "Sochi", atgriežoties laukumā no noraidīto soliņa, sanāca sadurties ar līnijtiesnesi, kurš piedzīvoja neveiksmīgu kritienu. Arbitrs spēli vairs nevarēja turpināt, un latviešu hokejistam par šo noteikumu pārkāpumu piesprieda divu spēļu diskvalifikāciju. "Dažreiz sanāk sadurties ar tiesnesi. Toreiz lēcu ārā no soliņa un nepamanīju tiesnesi, kurš slidoja atmuguriski. Protams, ne jau tīšām kāds mēģina uzskriet virsū tiesnesim. Tādā veidā var satraumēt gan tiesnesi, gan sevi. Bieži tā negadās, bet, cik novēroju, tieši tajā brīdī KHL vairākiem spēlētājiem, kas tāds sanāca."

Pagājušās divas sezonas Džeriņš pavadīja Rīgas "Dinamo", tomēr šobrīd ir bez komandas. "Pats ar to nenodarbojos, nezvanu komandām. Man ir aģents, kas meklē variantus. Ja parādās, kas nopietnāks, viņš padod ziņu. Baigi viņu netaujāju, tikai trenējos. Kad parādās kaut kas konkrēts, tad apspriežamies. Gatavojos sezonai, bet šobrīd nekas konkrēts nav piedāvāts," teic hokejists.

"Protams, gribētos spēlēt pēc iespējas augstākā līmenī. Jebkuram hokejistam tas ir prestiži, ja vari spēlēt augstā līmenī." Džeriņš divas sezonas no 2016. līdz 2018. gadam spēlēja Čehijā un atzina, ka KHL un Čehijas līgas līmenis nav tik atšķirīgs, kā sākumā varētu likties. "Protams, ka līmeņi atšķiras, bet neteiktu, ka meistarības aiza ir liela, jo visur māk spēlēt hokeju, slidot un mest ripu. Domāju, ka pietiekami daudz leģionāru no Čehijas līgas brauc uz KHL un NHL. Tā atšķirība nav tik liela, kā varētu likties.”

  -1 [+] [-]

, 2020-08-14 11:55, pirms 4 gadiem
Uz Čehiju!

  +4 [+] [-]

, 2020-08-14 11:57, pirms 4 gadiem
Džeram RD nekad īsti gājis. Bet nu Eiropas līmenī viņš vēl kotējas virs vidējā rādītāja, tā, ka domāju, ka bez darbu nu tiešām nepaliks. Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2020-08-14 12:12, pirms 4 gadiem
Gan jau ka.sezonu iesāks Lv. Piemēram kādā Mogo vai Prizmā.
Slēpts komentārs: raivis77

  +1 [+] [-]

, 2020-08-14 14:27, pirms 4 gadiem
raivis77 rakstīja: Varēja jau RD priekš 3 maiņas ņemt.
Nomierinies
Kad skaties hokeju izslēdz skaņu, tad sapratīsi kāpēc viņš nav vajadzīgs.
3 goli... 2 tukšos.

     [+] [-]

, 2020-08-14 16:03, pirms 4 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Džeram RD nekad īsti gājis. Bet nu Eiropas līmenī viņš vēl kotējas virs vidējā rādītāja, tā, ka domāju, ka bez darbu nu tiešām nepaliks. Lai izdodas!
kas ir Eiropas vidējais rādītājs??? Kā to mēra?

  -1 [+] [-]

, 2020-08-14 16:34, pirms 4 gadiem
Džeriņš 2 gadus pēc kārtas Latvijas izlasē bija līderis! Ja atgūs iepriekšējo formu, var vēl sevi parādīt. Viss atkarīgs no veselības.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-14 17:01, pirms 4 gadiem
Ja Dinamo neņem, tad lielākajai daļai jāmeklē darbs Francijas, Spānijas līgās, bet kā pierādija Kalniņš arī no Ungārijas līgas var tikt laukā un pacelties augstāk par citiem

  -1 [+] [-]

, 2020-08-15 09:39, pirms 4 gadiem
T;ada viduvējība var spēlēt tikai Latvijas čempionatā jebkurā klubā.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-15 12:57, pirms 4 gadiem
kristapstabu rakstīja: T;ada viduvējība var spēlēt tikai Latvijas čempionatā jebkurā klubā.
Diemžēl tādi kā tu ir vairāk kā puse no Latvijā dzīvojošajiem indivīdiem, ja neko nerubī tad lūdzu nekomentē .

     [+] [-]

, 2020-08-15 13:00, pirms 4 gadiem
Džeriņš noteikti bez darba nepaliks , tik cerams tiks kādā normālā klubā ar sakarīgu vadību.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-15 16:41, pirms 4 gadiem
utainis rakstīja: Džeriņš noteikti bez darba nepaliks , tik cerams tiks kādā normālā klubā ar sakarīgu vadību.
Tu viņa nespēcību uzbrukumā saisti ar "slikto" Rīgas Dinamo vadību?
Labi ka ne ar mēness fāzēm vai Covid

     [+] [-]

, 2020-08-15 18:18, pirms 4 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Tu viņa nespēcību uzbrukumā saisti ar "slikto" Rīgas Dinamo vadību?
Labi ka ne ar mēness fāzēm vai Covid
Ja tu pasekotu līdz mūsu sportistiem, rezultāti pozitīvie ir pie pozitīvas attieksmes no vadības un treneru korpusa puses, izlasē met, čehijā met z/A met te kā atgriežas problēmas un problēmas lielākajai daļai, tātad nav tikai sportistu vaina mūsu situācijā, bet var redzēt ka esi viens no tiem kas slavē kad ir labi un noliek kad slikti.
Īsti Slāvu garā

     [+] [-]

, 2020-08-15 18:31, pirms 4 gadiem
Gan jau Mego varēs uzkapāt...

     [+] [-]

, 2020-08-15 18:33, pirms 4 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Džeram RD nekad īsti gājis. Bet nu Eiropas līmenī viņš vēl kotējas virs vidējā rādītāja, tā, ka domāju, ka bez darbu nu tiešām nepaliks. Lai izdodas!
Ar ko atšķiras Eiropas vidējais līmenis top līgās no krievijas vidējā līmeņa.Tāda līmeņa spēlētāju kā Džeriņš khl ir kādi 50% pie tam ar mazāku starptautisko pieredzi.