Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Baltijas čempions Bernhards no ''Zemgales'' pārceļas uz Polijas augstāko līgu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Baltijas čempions Bernhards no ''Zemgales'' pārceļas uz Polijas augstāko līgu
Ričards Bernhards. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Polijas augstākās līgas hokejā komanda JKH GKS paziņojusi, ka nākamajā sezonā tās rindās spēlēs ''Zemgale''/LBTU viens no līderiem Ričards Bernhards, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par Latvijas un Baltijas čempionu hokejā.

Polijas hokeja augstākās līgas klubs JKH GKS turpina nodarbināt latviešu hokejistus, uz 2023./2024. gada sezonu vienojoties par sadarbību ar līdzšinējo ''Zemgale''/LBTU spēlētāju Ričardu Bernhardu. Jelgavas klubā Bernhards spēlēja no 2017./2018. gada sezonas, laika posmā līdz iepriekšējās sezonas beigām tikai vienu sezonu pavadot ārzemēs (Zviedrijas ''Kiruna'').

Pagājušajā sezonā Bernhards ''Mestis'' līgā aizvadītajos 49 mačos guva 17 vārtus un izdarīja 19 rezultatīvas piespēles, savukārt 13 OHL regulārā turnīra spēlēs viņš tika pie 14 punktiem (5+9). Baltijas līgas čempiona titulu Bernhards veicināja ar septiņiem rezultativitātes punktiem (5+2) astoņās izslēgšanas spēlēs.

Karjeras laikā Bernhards pārstāvējis arī HK ''Rīga'', NAHL komandas Ziemeļamerikā, kā arī ''Prizmu''. Viņš nav pirmais Jelgavas kluba pārstāvis, kurš vienību pamet pēc aizvadītās sezonas. Vārtsargs Ēriks Vītols karjeru turpinās ''Mestis'' līgas klubā ''KeuPa''.

JKH GKS pēdējo reizi par Polijas līgas čempioni kļuva 2020./2021. gada sezonā, bet pirms divām sezonām tā izcīnīja bronzas medaļas. Iepriekšējā sezona tai nebija veiksmīga, ceturtdaļfinālā maksimālajās septiņās spēlēs zaudējot nākamajai čempionei Katovices GKS (3-4).

Bernhards gan nebūs vienīgais latvietis Polijas līgā, jo ''Torun'' paziņojusi par uzbrucēja Daņilas Larionova pievienošanos. Viņš karjeras laikā spēlējis vairākās Ziemeļamerikas junioru komandās, HK ''Rīga'', desmit spēles Rīgas ''Dinamo'', bet pēdējās divas sezonas pavadījis Kazahstānā - vispirms Karagandas ''Saryarka'', bet pēc tam ''Arlan'' komandā. Iepriekšējā sezonā viņš iekrāja 18 rezultativitātes punktus (9+9).

Izmantotie resursi:
https://jkh.pl//aktualnosc/2333
https://torunskihokej.pl/posts/86-d...

  +1 [+] [-]

, 2023-06-13 12:38, pirms gada
varēs iepelnīt zlotus

  -1 [+] [-]

, 2023-06-13 13:35, pirms gada
Jautājums, kas vispār paliks Zemgalē no Mestis sastāva...
Un kur vēl dosies tie, kas nepaliks?

  +1 [+] [-]

, 2023-06-13 14:13, pirms gada
Nu jau Zemgalei vairs nevajag turēt divus sastāvus. Prom bēdzējiem ir jābūt.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-13 15:46, pirms gada
zzk rakstīja: Jautājums, kas vispār paliks Zemgalē no Mestis sastāva...
Un kur vēl dosies tie, kas nepaliks?
joberlīgas, treneru karjeras, darbs profesijā kur iegūta izglītība, pārņemt fātera zemnieku saimniecību un tādā garā

     [+] [-]

, 2023-06-14 13:37, pirms gada
Gāzenieka veiksmes stāsts? Vietējais čempis šogad spers vēl vienu soli atpakaļ?