Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Uzvara tiek tikai Širokovam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Uzvara tiek tikai Širokovam
Aleksejs Širokovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vairākās Eiropas hokeja līgās risinās izšķirošie notikumi, kuru centrā atrodas Latvijas hokejisti. Tomēr šovakar uzvaras garšu baudīja tikai uzbrucējs Aleksejs Širokovs, kura komanda finālā tikusi vadībā ar 1-0.

Krievijas pēc spēka otrās līgas finālu ar uzvaru sāka Almetjevskas "Neftyanik", kas savā laukumā ar 4:1 pieveica Iževskas "Izhstal", lai gan pēc pirmās trešdaļas atradās iedzinējos. Trīs no četriem vārtiem nokārtoja mājinieku ceturtā maiņa, bet pirmajā virknējumā spēlē Aleksejs Širokovs, kurš Latvijas izlasi pārstāvējis deviņos pasaules čempionātos.

Kazahstānas čempionāta fināla piektajā spēlē zaudēja un bezdibeņa malā nonāca Kokšetau "Arlan", kas mājās ar 0:1 zaudēja Atirau "Beibarys". Vienīgie vārti tika ielaisti pirmās trešdaļas noslēgumā, kad sāncenši realizēja vairākumu. Elviijs Biezais spēlēja komandas pirmajā maiņā kopā ar somiem Marko un Tēmu Virtalu, ar kuriem sezonas gaitā veidoja draudīgāko virknējumu. Taču daudz spēka tika atstāts pusfinālā, pēdējos divus mačus aizvadot trīs maiņās.

Slovākijas čempionāta finālā otro zaudējumu divos mačos piedzīvoja "Banska Bystrica", kas izbraukumā ar 2:3 atzina "Nitra" pārākumu. 27. minūtē laukuma saimnieki ieguva divu vārtu pārsvaru, tomēr viesiem pēc desmit minūtēm bija iespēja panākt izlīdzinājumu, bet netika izmantots soda metiens. Zaudētāju otrajā aizsargu pārī spēlēja Georgijs Pujacs, bet ceturto maiņu veidoja Lauris Bajaruns.