Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņš palīdz "Lausanne" uzvarēt pirmajā Čempionu līgas astotdaļfināla spēlē

Ints Megnis
Ints Megnis

Ķēniņš palīdz "Lausanne" uzvarēt pirmajā Čempionu līgas astotdaļfināla spēlē
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš otrdien palīdzēja Šveices vienībai "Lausanne" pirmajā IIHF Čempionu līgas astotdaļfināla spēlē ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) viesos pieveikt "Pilsen" hokejistus no Čehijas.

Rezultātu 35. minūtē atklāja mājinieki, turklāt tobrīd laukumā bija arī Ķēniņš, tomēr trīs ar pusi minūtes vēlāk Žoels Vermēns panāca izlīdzinājumu, bet 57. minūtē Žoels Dženaci izrāva Lozannas komandai uzvaru.

Ķēniņš uz ledus bija 17 minūtes un 29 sekundes, protokolā atzīmējoties ar vienu metienu un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Abu komandu atbildes spēle pēc nedēļas risināsies Lozannā, ceturtdaļfinālu sasniegs vienība, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Čempionu līgas astotdaļfinālu sasniegusi arī Oskara Cibuļska un Māra Bičevska pārstāvētā Čehijas vienība "Mountfield", kas trešdien mājās uzņems Manheimas "Adler". Arī šosezon Čempionu līgā dominē Zviedrija, jo astotdaļfinālā iekļuvušas visas piecas tās vienības, kas sāka sacensības. Tiesa, nākamajā posmā nebūs vairāk par trim zviedru klubiem, jo izloze lēma, ka divos astotdaļfināla pāros šīs valsts komandas tiekas savā starpā. No Šveices astotdaļfinālā iekļuvušas četras komandas, kamēr trīs no Vācijas, divas no Čehijas, bet pa vienai no Baltkrievijas un Somijas.

IIHF Čempionu līgas astotdaļfināla pirmās spēles

SpēleRez.
Yunost Minsk - Red Bull Munich2:3
Pilsen - Lausanne1:2
Skelleftea - Djurgarden Stockholm3:3
Farjestad Karlstad - Frolunda Indians6:3
Tappara Tampere - Zug3:3
Augsburger Panther - Biel-Bienne2:2
Bern - Lulea Hockey0:3
Mountfield - Adler Mannheim13.11.