Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābols un R. Lipsbergs izlikti neaizsargāto spēlētāju sarakstā

Rolands Eliņš

Ābols un R. Lipsbergs izlikti neaizsargāto spēlētāju sarakstā
Rodrigo Ābols
Foto: KENT FRASURE/Tribuna Photo

Rietumu hokeja līgas (WHL) komanda Portlendas “Winterhawks” izlikusi Rodrigo Ābolu neaizsargāto spēlētāju sarakstā, tādējādi atsakoties no viņa pakalpojumiem sastāva ierobežojumu dēļ.

“Winterhawks” pirms šīs nakts spēles pret “Wheat Kings” no sava sastāva atskaitīja Rodrigo Ābolu, kurš sezonas pirmajās divās WHL spēlēs bija izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli. Ābolam ir 20 gadi, un WHL noteikumi paredz, ka komandas pieteikumā drīkst būt tikai trīs šādi spēlētāji, turklāt Ābols arī skaitās kā importa spēlētājs jeb leģionārs.

Šobrīd Ābola WHL līgumu var pārņemt jebkura cita līgas komanda, bet, ja tas nenotiks, viņš kļūs par brīvo aģentu. Tas varētu jaunajam hokejistam, kuru šovasar NHL draftā septītajā kārtā izvēlējās “Canucks”, ļaut pievienoties citai Ziemeļamerikas līgai vai arī atgriezties Eiropā.

Ābols pirms gada savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā Portlendas komandas sastāvā 62 regulārās sezonas spēlēs guva 49 punktus (20+29), bet četrās izslēgšanas spēlēs izdarīja vienu piespēli.

Komandu zaudējis arī Roberts Lipsbergs, kurš šonakt izlikts ECHL neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Viņam ir līgums ar Tulsas "Oilers", ko nu var pārņemt jebkura cita līgas komanda. Lipsbergs pagājušajā ECHL sezonā pārstāvēja veselas trīs komandas un kopā 46 spēlēs guva 22 punktus.

Tikmēr WHL spēli šonakt aizvadījis Kristiāns Rubīns, kura komanda “Tigers” gan cieta pamatīgu zaudējumu pret “Royals” ar 1:5. Rubīns ar rezultatīvu piespēli piedalījās komandas vienīgo vārtu guvumā un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu. Tas bija viņa piektais punkts (1+4) astoņās WHL spēlēs.

Izmantotie resursi:
Penalty troubles haunt Wheat Kings in loss -...
WHL Network
ECHL Transactions – Oct. 11 | The ECHL...

  +3 [+] [-]

, 2016-10-12 09:33, pirms 8 gadiem
Šobrīd Ābola WHL līgumu var pārņemt jebkura cita līgas komanda, bet, ja tas nenotiks, viņš kļūs par brīvo aģentu. Tas varētu jaunajam hokejistam, kuru šovasar NHL draftā ar septīto numuru izvēlējās “Canucks”, ļaut pievienoties citai Ziemeļamerikas līgai vai arī atgriezties Eiropā.

Tā neko, nemaz nezināju, ka tik augstu izvēlēts NHL draftā!!!

     [+] [-]

, 2016-10-12 09:33, pirms 8 gadiem
Uz Dinamo!

Roberts Lipsbergs arī veiveros izlikts. Uz Dinamo!
Varēs sezonu nospēlēt normālā līmenī un pēc tam Eiropā kontraktu dabūt.

  +9 [+] [-]

, 2016-10-12 09:40, pirms 8 gadiem
Labs! Rodžers la kluso bijis top10 pick. Nesaprotu tikai, kā tas tika noslēpts no cilvēku acīm un kā SC Žurnālistiem atkal izdevies iegūt tik slepenu info? Apbrīnoju šo portālu. MALAČI!!!

  -2 [+] [-]

, 2016-10-12 09:40, pirms 8 gadiem
Garrulus rakstīja: Uz Dinamo!

Roberts Lipsbergs arī veiveros izlikts. Uz Dinamo!
Varēs sezonu nospēlēt normālā līmenī un pēc tam Eiropā kontraktu dabūt.
Labāk maksimāli ilgi censties noturēties Ziemeļamerikā, jo tāds Dinamo var pazust jebkurā mirklī un te nav nekādas dižās karjeras iespējas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-12 09:48, pirms 8 gadiem
Savukārt, Lipsbergs no savas ECHL komandas atskaitīts...

  -1 [+] [-]

, 2016-10-12 09:51, pirms 8 gadiem
Ābolam pagaidām sezonas sākums galīgi nekāds, no mērķa par AHL ticis līdz atskaitīšanai no WHL (protams, visai objektīvu apstākļu dēļ).

  +1 [+] [-]

, 2016-10-12 09:55, pirms 8 gadiem
l_b_c rakstīja: Savukārt, Lipsbergs no savas ECHL komandas atskaitīts...
Čalis tā arī neprata izmantot savulaik Nolana sniegto avansu ar paņemšanu pieaugušo izlasē uz PČ. Pēc tā brīža viss aizgāja tikai uz leju.

Varbūt tas vienkārši ir kārtējais gadījums, kad samērā labs junioru spēlētājs pieaugušo hokejā pazūd. Tā mēdz notikt.

     [+] [-]

, 2016-10-12 10:00, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Labs! Rodžers la kluso bijis top10 pick. Nesaprotu tikai, kā tas tika noslēpts no cilvēku acīm un kā SC Žurnālistiem atkal izdevies iegūt tik slepenu info? Apbrīnoju šo portālu. MALAČI!!!
Nenoniecinot Ābolu (manuprāt, ļoti perspektīvs hokejists), 7. kārta nudien nav nekas izcils. Kkur ap 200. kārtas numuru.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-12 10:40, pirms 8 gadiem
mammal rakstīja: Ābolam pagaidām sezonas sākums galīgi nekāds, no mērķa par AHL ticis līdz atskaitīšanai no WHL (protams, visai objektīvu apstākļu dēļ).
Ko nozīmē nekāds? Pajols esi? Viņš vispār nav spēlējis!

  -3 [+] [-]

, 2016-10-12 11:18, pirms 8 gadiem
O dinamo beidzot papildinājums būs

  +2 [+] [-]

, 2016-10-12 11:34, pirms 8 gadiem
marko_polo rakstīja: Ko nozīmē nekāds? Pajols esi? Viņš vispār nav spēlējis!
pajols šobrīd esi Tu.
mammals savā komentā minēja, ka sezonas sākums Ābolam nekāds, nevis, ka Ābols nekāds.
Tu taču neapstrīdēsi, ka netikšana spēlēt, varētu tikt apzīmēta ar vārdu 'nekāds'?

bez tam, 2 spēles WHL Ābols šosezon tomēr aizvadīja - skat. WHL Network .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-10-12 14:36, pirms 8 gadiem
Varbūt Rodrigo grib jaunu, spīdīgu žiguli? Pie papa var dabūt!

     [+] [-]

, 2016-10-12 16:23, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Labāk maksimāli ilgi censties noturēties Ziemeļamerikā, jo tāds Dinamo var pazust jebkurā mirklī un te nav nekādas dižās karjeras iespējas!
ECHL, kurš viņš īsti nevienam nav vajadzīgs, viņam maksā kādus 500 dolārus nedēļā, pēc statistikas junioros čalis bija kaut kur Džeras līmenī, draftēts nav, tāpēc nelolosim ilūzijas par sekmīgu karjeru ZA.

     [+] [-]

, 2016-10-12 16:28, pirms 8 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Nenoniecinot Ābolu (manuprāt, ļoti perspektīvs hokejists), 7. kārta nudien nav nekas izcils. Kkur ap 200. kārtas numuru.
Būsim realisti, Portlendai sastāvā šobrīd jau ir divi eiropieši 98. gada dānis un 99. gada soms loģiski, ka tie viņiem ir svarīgāki par overage eiropieti.
Kāds kurš ir lasījis noteikumus var nokomentēt, vai nospēlējot 2 spēlēs šogad WHL Ābols ir tiesīgs pāriet uz kādu no Vankuveras sistēmas klubiem? Vai arī viņam vienīgā iespēja ir kāda no CHL līgām vai USHL?