Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Dzierkalam pirmie vārti Čehijā, Bindulim uzvara pār Jāgru

Rolands Eliņš

Dzierkalam pirmie vārti Čehijā, Bindulim uzvara pār Jāgru
Mārtiņš Dzierkals uzbrukumā. Foto: Michal Beranek/Sport.cz

Latvijas hokejistu plaši pārstāvētajā Čehijas hokeja čempionātā šovakar aizvadīta sezonas otrā spēļu kārta, kurā ar rezultatīvu sniegumu izcēlās Mārtiņš Dzierkals, bet Kristofers Bindulis piedalījās mačā, ar kuru sākās Jaromīra Jāgra 34. sezona profesionālajā hokejā.

Čehijas čempionātā savus pirmos vārtus guva Mārtiņš Dzierkals, kurš palīdzēja "Plzen" ar 3:2 pārspēt "Trinec" vienību, kas ir pagājušās sezonas čempione. Dzierkals ripu vārtos iemeta 14. minūtē, realizējot vairākumu. Dzierkalam protokolā fiksēts spēles laiks gandrīz 23 minūšu garumā, kā arī trīs metieni pa vārtiem un negatīvs lietderības koeficients mīnus viens.

Roberta Bukarta un Gunta Galviņa pārstāvētā "Vitkovice" vienība ar 1:4 viesos piekāpās "Karlovy Vary", lai gan metienu skaita ziņā pat bija priekšā (27:26). Bukarts laukumā pavadīja gandrīz 21 minūti un veica divus metienus pa vārtiem, saņēma divas soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens. Savukārt Galviņam šajā spēlē -2 nospēlētajās 18 minūtēs.

Zaudējums arī Māra Bičevska pārstāvētajai "Mlada Boleslav", kas ar 3:4 savā laukumā piekāpās "Pardubice" vienībai. Arī Bičevska statistikā divas soda minūtes un negatīvs lietderības koeficients mīnus viens.

Savukārt Kristofers Bindulis "Ceske Budejovice" sastāvā piedalījās mačā pret "Kladno", izcīnot rezultatīvu uzvaru (7:5). Šī spēle bija īpaša ar to, ka tajā piedalījās arī "Kladno" īpašnieks Jaromīrs Jāgrs, kurš līdz ar to sāka savu 34. sezonu profesionālajās sezonā. Jāgrs ar punktiem gan neizcēlās, turklāt nopelnīja sešas soda minūtes savas komandas zaudējumā.

Bet Uvja Balinska komanda "Litvinov" ar 3:2 pēcspēles metienos pieveica "Liberec". Balinska spēles laiks bija 25:11 minūtes, kuru laikā viņam šajā uzvara fiksēti divi metieni pa vārtiem un neitrāls lietderības koeficients.

Tikmēr Vācijas DEL līgā Artūrs Kulda un "Pinguine" ar 3:6 viesos piekāpās Volfsburgas "Grizzly" vienībai. Kulda spēlēja Krēfeldes komandas pirmajā maiņā un punktus neguva.

     [+] [-]

, 2021-09-13 09:20, pirms 3 gadiem
Dzierkals malacis, ceru, ka viņš Čehijā iegūs līdera dotības, lai veiksmīgi turpinātu karjeru! Uz OS viņš ļoti noderētu labākajā formā un ar pārliecibu.

     [+] [-]

, 2021-09-13 12:19, pirms 3 gadiem
Biju vārtsargs junioros Talsu komandā, atceros, kā katru reizi pirms spēles pret viņa komandu gāja runa, ka galvenais ir nosegt Dzierkalu, tas viens pats var aizlidot līdz vārtiem. Tad likās, ka viņš būs nākošā LV hokeja zvaigzne. Bet nu dzīve ir neparedzama un AHL aizķerties nesanāca, bet ticu, ka viņam vēl peaks ir priekšā.
Ja tu lasi sportacentru, tad sorry, ka es tevi paklupināju aiz vārtiem un tu ielidoji bortā