Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Zīle nākamo sezonu pavadīs Litvīnovas ''Verva'', Čukste čempionē ''Trinec''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Zīle nākamo sezonu pavadīs Litvīnovas ''Verva'', Čukste čempionē ''Trinec''
Kristaps Zīle. Foto: AFP/Scanpix

Čehijas augstākās līgas klubs Litvīnovas ''Verva'' paziņojis par sadarbības panākšanu ar 24 gadus veco aizsargu Kristapu Zīli. Vienošanās ir uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu. Pēc KHL beigām Zīle sezonu pabeidza Zviedrijas augstākajā līgā. Tikmēr Kārlis Čukste pastiprinājis pēdējo divu sezonu čempioni ''Trinec''.

Latvijas izlases aizsargs Kristaps Zīle nākamajā sezonā spēlēs Čehijas augstākās līgas klubā Litvīnovas ''Verva'', šodien oficiāli pavēsīja komanda. Puses parakstījušas līgumu uz vienu sezonu ar iespēju pagarināt sadarbību vēl uz gadu. ''Esmu sekojis Kristapam pēdējos četrus gadus. Viņa spēle ir pārsvarā balstīta aizsardzības pienākumu veikšanā, taču viņš prot pieslēgties arī uzbrukumam. Ticam, ka Kristaps spēs demonstrēt to, ko no viņa sagaidām,'' mājaslapā citēts kluba direktors.

''Ticam, ka mums pievienojies vērtīgs papildinājums. Viņš ir spēcīgs aizsargs, kuram ir KHL pieredze. Tas, ko redzējām video, izskatījās ļoti solīdi,'' jaunieguvumu vērtēja galvenais treneris. Zīle pēc sezonas noslēguma Kontinentālajā hokeja līgā to noslēdza Zviedrijā, spēlējot kopā ar Rodrigo Ābolu ''Orebro'' klubā. Regulārā čempionāta 12 mačos Zīle atdeva četras piespēles, bet izslēgšanas cīņu sešās spēlēs ar punktiem neizcēlās.

No 2015./2016. gada Zīle pārstāvēja Rīgas ''Dinamo''. Pagājušajā sezonā 32 mačos aizsargs sakrāja deviņus punktus (3+6), un mačus noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnuss astoņi.

Latvijas izlases sastāvā Zīle spēlējis trijos pasaules čempionātos un 2022. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā. Savainojuma dēļ pagaidām nav zināms, vai aizsargs piedalīsies šī gada čempionātā, taču sagaidāms, ka pirmdien Zīle spēlēs noslēdzošajā pārbaudes spēlē pret Kazahstānu.

Tikmēr pēdējo divu gadu čempionē Tršinecas ''Ocelari'' nākamo sezonu pavadīs cits aizsargs Kārlis Čukste, šodien oficiāli paziņojis klubs. Iepriekšējo sezonu 24 gadus vecais hokejists pavadīja Rīgas ''Dinamo'', bet sezonu noslēdza Somijas klubā ''Pelicans''. 34 spēlēs KHL Čukste atdeva divas piespēles, bet 18 cīņās Somijā izcēlās ar vārtiem un piecām piespēlēm.

''Esmu aizsargs, kurš prot spēlēt abos laukuma galos. Nebaidos no smaga darba savā vārtu priekšā un bloķēt pretinieku metienus. Tāpat varu palīdzēt tai uzbrukumā. Esmu saviļņots spēlēt šajā komandā un ar nepacietību gaidu tikšanos ar kluba līdzjutējiem,'' vienības mājaslapā citēts Čukste.

Pagājusī sezona Čukstem profesionāļa karjerā kļuva par pirmo pilnvērtīgo Eiropā pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas. 2020./2021. gadā hokejists 16 spēles nospēlēja Latvijas čempionāta ''Mogo''/LSPA rindās.

Izmantotie resursi:
https://hcverva.cz/clanek.asp?id=Li...
https://hcocelari.cz/clanek.asp?id=...

  +1 [+] [-]

, 2022-05-09 18:26, pirms 2 gadiem
Kāpēc nav ziņas ka DJ Žurka beidzis karjeru?

     [+] [-]

, 2022-05-09 18:35, pirms 2 gadiem
Kiesturs Voziols rakstīja: Kāpēc nav ziņas ka DJ Žurka beidzis karjeru?
https://www.sportazinas.com/karjeru...

     [+] [-]

, 2022-05-09 21:59, pirms 2 gadiem
Čukstem solis uz priekšu finansiālā ziņā.