Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš un Ķēniņš gūst vārtus Šveicē, Kalniņš Somijā debitē ar zaudējumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Daugaviņš un Ķēniņš gūst vārtus Šveicē, Kalniņš Somijā debitē ar zaudējumu
Kaspars Daugaviņš. Foto: SC Bern

Šovakar Somijas klubā Tamperes "Tappara" debitējis Jānis Kalniņš, tomēr pirmais mačs latviešu vārtsargam nebija sekmīgs. Čehijas Ekstralīgā beigusies regulārā sezona, un dramatiski bez izslēgšanas mačiem palika Uvis Balinskis. Savukārt Vācijā Artūrs Kulda uz ledus pavadīja vairāk nekā 30 minūtes.

Šveice

"Bern" 3:1 uzvarā pret "Ajoie" mača gala rezultātu 52. minūtē uzstādīja Kaspars Daugaviņš, kurš guva sezonas devītos vārtus. Pirmās maiņas uzbrucējs 20:24 minūtēs izdarīja divus metienus, nopelnīja +3 lietderības koeficientu un uzvarēja 60% iemetienu.

"Lausanne" ar 3:0 viesos uzvarot "Zug", septītos vārtus sezonā guva Ronalds Ķēniņš, kurš izcēlās vairākumā un arīdzan uzstādīja spēles gala rezultātu. 16:28 minūtēs Ķēniņš izdarīja trīs metienus, nopelnīja +1 lietderības koeficientu un noraidījumu.

"Biel-Bienne" mājās ar 2:3 pagarinājumā zaudēja "Davos". Miks Indrašis spēlēja trešās maiņas centrā. 14:13 minūtēs viņš izdarīja četrus metienus, nopelnīja noraidījumu un uzvarēja 33,33% iemetienu.

Ženēvas "Servette" ar 3:2 pārspēja "Lugano". Deniss Smirnovs spēlēja trešajā maiņā, 17:21 minūtē izdarot divus metienus un nopelnot +1 lietderības koeficientu.

Čehija

Ekstralīgas regulārās sezonas pēdējā spēlē sāpīgu zaudējumu piedzīvoja Litvīnovas "Verva", kas izbraukumā ar 1:3 piekāpās Karlovi Vari "Energie". Tādējādi Uvis Balinskis un viņa komanda palika bez play-off, pēdējo ceļazīmi savstarpējā cīņā iegūstot "Energie". Balinskis uz ledus pavadīja 25:19 minūtes, kas bija ilgākais laiks starp abu komandu hokejistiem. Viņš izdarīja sešus metienus un vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un nopelnīja -1 lietderību. Balinskim arī divi noraidījumi.

No latviešu pārstāvētajām komandām labāko četriniekā finišēja un automātisku vietu ceturtdaļfinālā garantēja tikai "Česke Budejovice", kas šovakar ar 1:2 pagarinājumā piekāpās Hradeckrāloves "Mountfield". Kristofers Bindulis 16:08 minūtēs izdarīja vienu un bloķēja vienu metienu.

"Mlada Boleslav" savā laukumā ar 2:3 pagarinājumā piekāpās Tršinecas "Ocelari". Māris Bičevskis 15:11 minūtēs izdarīja vienu un bloķēja divus metienus, kā arī uzvarēja 33% iemetienu. Astotdaļfinālā viņam pretī stāsies Mārtiņš Dzierkals un Plzeņas "Škoda".

No Ekstralīgas izkritusi Zlīnas "PSG Berani", kas sezonu pabeidza ar 0:3 mājās pret Pardubices "Dynamo". Patriks Zabusovs aizvadīja 23:10 minūtes, kas bija ilgākais laiks starp komandas uzbrucējiem, izdarīja divus metienus un nopelnīja -2 lietderības koeficientu. Vienībai pievienojoties sezonas gaitā, Zabusovs 31 spēlē izcēlās ar deviņiem vārtiem un septiņām piespēlēm. Zlīnai līdz priekšpēdējai vietai bija 18 punkti.

Somija

Tamperes "Tappara" vārtos debitējis Jānis Kalniņš, tomēr pirmā spēle nebija veiksmīga. Viņš atvairīja trīs no 17 metieniem, savā laukumā piedzīvojot zaudējumu ar 2:3 pret Vāsas "Sport". Kalniņa komanda pametusi kopvērtējuma pirmo vietu, ko tagad ieņem cita Tamperes komanda – "Ilves".

"Ilves" viesos ar 4:3 pārspēja Raumas "Lukko". Zaudētāju rindās Jānis Švanenbergs uz ledus pavadīja 10:08 minūtes, izdarīja vienu metienu un nopelnīja -1 lietderības koeficientu. Pamatīgu pērienu mājās saņēma Jiveskiles JYP, kas ar 0:7 piedzīvoja sagrāvi pret Kuopio "KalPa", bet Daniels Bērziņš nespēlēja.

Zviedrija

Izbraukumā neveiksmi cieta "Orebro", kas ar 1:2 piekāpās "Farjestad". Komandas kapteinis Rodrigo Ābols izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Viņš laukumā pavadīja 19:10 minūtes, izdarīja divus metienus, tika pie +1 lietderības un uzvarēja 55,56% iemetienu. Kristaps Zīle 15:45 minūtēs izdarīja divus metienus un nopelnīja -1 lietderību.

"Brynas" ar 2:1 pagarinājumā pārspēja "Oskarshamn". Kristers Gudļevskis palika rezervē, bet Oskars Cibuļskis nebija pieteikumā. "Brynas" pašlaik aizņem pēdējo vietu, kas ļaus piedalīties play-off. "Linkoping" ar 4:0 sakāva "Leksand". Roberts Mamčics 13:18 minūtēs izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Vācija

Krēfeldes "Pinguine" viesos ar 2:4 atzina Ķelnes "Haie" pārākumu. Artūrs Kulda spēlēja pirmajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot gigantiskas 30:36 minūtes.

     [+] [-]

, 2022-03-09 03:12, pirms 3 gadiem
Somija
Tamperes "Tappara" vārtos debitējis Jānis Kalniņš, tomēr pirmā spēle nebija veiksmīga. Viņš atvairīja trīs no 17 metieniem, savā laukumā piedzīvojot zaudējumu ar 2:3 pret Vāsas "Sport".

Autor! Izlabo! Neatvairīja vai atvairīja???