Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam rezultatīva piespēle "Bern" zaudējumā

Rolands Eliņš

Daugaviņam rezultatīva piespēle "Bern" zaudējumā
Kaspars Daugaviņš. Foto: SC Bern

Latvijas hokejisti aizvadījuši vairākas spēles vadošajās Eiropas hokeja līgās, kur regulārā sezona pamazām tuvojas izskaņai.

Šveices čempionātā Kaspars Daugaviņš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot "Bern" spēlē pret "Lakers", kurā gan nācās zaudēt ar 2:4. Daugaviņš nospēlēja 20:33 minūtes, kurās veica trīs metienus pa vārtiem un palika ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Čehijas čempionātā Kristofers Bindulis palīdzēja "Ceske Budejovice" ar 5:3 pārspēt "Liberec". Tas viņa komandai ļāva pakāpties uz ceturto vietu kopvērtējumā un uzreiz iekļūt ceturtdaļfinālā. Savukārt Mārtiņa Dzierkala komanda "Plzen" regulāro sezonu pabeidza ar 1:3 zaudējumu pret "Karlovy Vary", kas nozīmēja atkāpšanos uz piekto vietu, turklāt vēl garām var tikt arī "Pardubice", kurai viena spēle vēl palikusi.

"Zlin" ar 1:4 piekāpās Prāgas "Sparta". Patrika Zabusova pārstāvētā komanda regulārajā sezonā aizvadīs vēl vienu maču, bet no pēdējās vietas izrāpties vairs nevar.

Vienīgajā spēlē šodien Somijas līgā savstarpējā spēlē tikās Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Kārlis Čukste palīdzēja "Pelicans" ar 3:1 pārspēt "Lukko", kuras rindās spēlēja Jānis Švanenbergs. Švanenbergs spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus divi.

Vācijā pārcelta tika Ralfa Freiberga jaunās komandas "Roosters" spēle, kamēr Artūrs Kulda palīdzēja "Pinguine" ar 3:2 pēcspēles metienos pieveikt "Munchen". Kuldas komanda tāpat ieņem pēdējo vietu līgā un turpina aktīvu cīņu par vietas nosargāšanu DEL arī nākamsezon.

Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā rezultatīvi turpina spēlēt Rihards Marenis, kuram rezultatīva piespēle savas komandas vienīgo vārtu guvumā mačā pret "Bjorkloven" (1:4). Mareņa un Ginta Meijas pārstāvētā komanda piekāpās vienai no līgas līderēm un šobrīd ieņem 11. vietu, tieši aiz "play-off" zonas.

Tikmēr Zviedrijas augstākajā līgā Kristers Gudļevskis bija "Brynas" rezervē, viņa komandai ar 5:2 pārspējot "Frolunda". Ar tādu pašu rezultātu zaudējumu cieta Roberta Mamčiča pārstāvētā "Linkopings", kas piekāpās "Malmo". Mamčičs spēlēja pirmajā maiņā, bet punktus neguva.

Slovākijā "Liptovsky Mikulas" ar Artūru Saliju sastāvā piekāpās "Dukla" ar 1:3. Salijas komanda ieņem pēdējo vietu šīs valsts čempionātā un atlikušajās trīs spēlēs uz augšu pakāpties vairs nevar.

Francijas līgā Rolands Vīgners ar rezultatīvu piespēli sekmēja "Rouen" uzvaru 5:1 pār "Bordeaux". Vīgnera komanda ir līgas vicelīdere un jau garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs. Līdz tam vēl pietrūkst Artūra Mickeviča "Gap" komandai, kas šodien ar 3:2 papildlaikā pieveica "Amiens" un ieņem sesto vietu kopvērtējumā 12 komandu konkurencē.