Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Rihardam Bukartam uzvaras vārti, Dzierkals rezultatīvs trešajā spēlē pēc kārtas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Rihardam Bukartam uzvaras vārti, Dzierkals rezultatīvs trešajā spēlē pēc kārtas
Rihards Bukarts. Foto: imago images/Beautiful Sports/Scanpix

Somijas "Liiga" hokeja čempionātā pie 13. (5+8) rezultativitātes punkta sezonā ticis latviešu uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, kurš rezultatīvi asistēja komandas biedram, palīdzot Mikeli "Jukurit" savā laukumā ar 3:1 pieveikt Jiveskilas "JYP".

Dzierkals uz ledus pavadītajās 18:52 minūtēs atzīmējās arī ar lietderības koeficientu +2 un veica trīs metienus pa vārtiem. "Jukurit" pēc ceturtā panākuma pēdējās piecās spēlēs ar 57 mačos nopelnītiem 54 punktiem saglabāja priekšpēdējo vietu 15 vienību konkurencē.

Vācijas hokeja līgā (DEL) ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs izcīnīja un kopā ar Brēmerhāvenes "Fischtown Pinguins" piekto pozīciju kopvērtējumā dala "Düsseldorfer EG", kas mājās ar 3:2 pagarinājumā pieveica pastarīti Krēfeldes "Pinguine". Diseldorfiešu labā uzvaras vārtus pagarinājuma 57. sekundē guva Rihards Bukarts, kurš šovakar laukumā pavadītajās 12:38 minūtēs izdarīja kopumā četrus metienus pa vārtiem, nopelnot arī divas soda minūtes. Latvieša rēķinā šosezon ir 19 (10+9) rezultativitātes punkti.

Paralēlajā spēlē Kristers Gudļevskis (šosezon 25 spēlēs neitralizējis 90,41% metienu) atvairīja 15 no 17 pretinieku raidījumiem, sekmējot "Fischtown Pinguins" trešo uzvaru pēc kārtas, pingvīniem ar 4:2 uzvarot Ingolštates "ERC".

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgā astoto uzvaru pēdējās desmit spēlēs svinēja un ar 92 punktiem 3. - 5. vietu dala uzbrucēja Māra Bičevska "Mlada Boleslav", kas mājās ar 3:0 sakāva ar 70 punktiem desmitajā vietā esošo aizsarga Ralfa Freiberga (21:16 minūtēs nopelnīja lietderības koeficientu -1) Zlīnas "PSG Berani". Bičevskis spēlētajās 14:27 minūtēs nopelnīja vienu noraidījumu, kā arī lietderības koeficientu +1, izdarīja divus metienus pa vārtiem un uzvarēja deviņos no 15 (60%) iemetieniem.

Citā latviešu pārstāvēto komandu duelī tikai otro panākumu pēdējās deviņās cīņās guva aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā IIHF Čempionu līgas fināliste Hradeckrāloves "Mountfield", ar 5:2 pārspējot uzbrucēja Roberta Bukarta (laukumā pavadītajās 8:22 minūtēs izdarīja vienu metienu) Ostravas "Vitkovice Ridera". Cibuļskis 21:38 minūtēs izcēlās ar rezultatīvu piespēli (desmitais (1+9) punkts Ekstralīgas sezonā), trīs metieniem pa vārtiem un +/- rādītāju -1.

"Mountfield" ar 74 punktiem ieņem astoto pozīciju, kamēr ar 63 punktiem priekšpēdējā - 13. vietā esošā "Vitkovice Ridera" cīnās par palikšanu augstākajā sabiedrībā.

Otro sauso uzvaru pēc kārtas un piekto panākumu pēdējās sešās spēlēs izcīnīja Čehijas čempionvienība Tršinecas "Oceláři", ar 3:0 uzveicot Plzeņas "Škoda". "Oceláři" ar 93 punktiem pakāpās uz otro vietu, kamēr aizsargs Guntis Galviņš 19 minūšu un septiņu sekunžu laikā savāca +/- koeficientu +1 un izdarīja vienu metienu.

Slovākijas Ekstralīgā trešo uzvaru pēc kārtas svinēja pēdējā - 12. vietā esošā "Detva", kas ar 4:3 salauza Mihalovces "Dukla" pretestību. Aizsargs Jānis Andersons cīnījās "Detva" otrajā maiņā, paliekot tukšā.

Izmantotie resursi:
https://liiga.fi/fi/ottelut/2019-20...
https://www.hokej.cz/
https://www.del.org/