Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Indrašim un Dzierkalam neveiksmes SHL, Vītols cieš sauso zaudējumu

Andris Liepa
Andris Liepa

Indrašim un Dzierkalam neveiksmes SHL, Vītols cieš sauso zaudējumu
Miks Indrašis Foto: Byrnas/Facebook

Neveiksmīgs vakars Zviedrijas un Somijas hokeja augstākajās līgās, sestdien, 5. oktobrī, izvērties Latvijas hokejistu Mika Indraša, Mārtiņa Dzierkala un Ērika Vītola pārstāvētajām komandām.

Zviedrija

Indraša pārstāvētā “Byrnas” viesos ar 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) piekāpās “Vaxjo” vienībai.

Latviešu hokejists šajā spēlē uz ledus pavadīja 20 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, maču noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Citā SHL mačā Mārtiņa Dzierkala “Skelleftea AIK” savā laukumā ar 1:4 (1:1, 0:1, 1:2) atzina ”Linkoping” hokejistu pārākumu.

Dzierkals laukumā pabija vien 10 minūtes un 31 sekundi, izdarot vienu metienu pa vārtiem un nopelnot divu minūšu noraidījumu par nesportisku rīcību. Viņš Spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

“Skelleftea AIK” pēc šā zaudējuma SHL tabulā atkāpās uz otro pozīciju, bet “Byrnas” ieņem septīto vietu.

Somija

Smagu zaudējumu Somijas augstākajā līgā jeb “Liiga” cieta Ērika Vītola un Mika Tumānova pārstāvētā Jiveskiles JYP, kas ar 0:5 (0:2, 0:1, 0:2) viesos piekāpās “Tappara”.

Vītols šajā mačā atvairīja 29 no pretinieku 34 metieniem (87,18%). Viņa amata brālis pretinieku vārtos Pāvo Kohonens atvairīja visus 17 JYP hokejistu metienus. Savukārt Tumānovs laukumā pavadīja 14 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem un lietderības koeficientu -1.

Somijas pēc spēka otrajā līgā latviešu pārstāvēto komandu duelī Nika Fenenko pārstāvētā “Jokerit” ar 6:1 (1:0, 2:1, 3:0) pārspēja Artūra Andžāna “Hermes” vienību.

Fenenko uz ledus pavadīja 17 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā izcēlās ar rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficientu +1. Savukārt Andžāns laukumā pavadītajās gandrīz 22 minūtēs atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Citā spēlē Anri Ravinska pārstāvētā “Kettera” ar 3:1 viesos (0:0, 0:0, 3:1) pārspēja “RoKi” komandu. Ravinskis laukumā pavadīja 24 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā izpildīja piecus metienus pa vārtiem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.