Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam divi punkti, Latvijas jaunajiem hokejistiem zvaigžņu nakts Amerikā

Rolands Eliņš

Ķēniņam divi punkti, Latvijas jaunajiem hokejistiem zvaigžņu nakts Amerikā
Ronalds Ķēniņš
Foto: Jutikas "Comets"

Latvijas hokejists Ronalds Ķēniņš turpinājis spēlēt rezultatīvi Amerikas Hokeja līgā un guvis divus punktus Jutikas „Comets” uzvarā 4:0. Viņš atzīts par mača trešo zvaigzni, taču šajā ziņā šonakt nebija vienīgais Latvijas hokeja pārstāvis Amerikā. Proti, Teodors Bļugers tika nosaukts par sava mača pirmo zvaigzni, Rodrigo Ābols – par otro, bet Mārtiņš Dzierkals bija spēles trešā zvaigzne.

Ronalds Ķēniņš pirmajās 13 AHL spēlēs izdarīja divas rezultatīvas piespēles, turklāt patraucēja trauma, kas lika izlaist vairākas nedēļas. Savukārt pēc tam sekojošajās deviņās spēlēs Ķēniņš Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā guvis jau 13 punktus (2+11). Šonakt spēlē pret Toronto „Marlies” Ķēniņš iemeta komandas otros vārtus un piespēlēja trešajos, palīdzot uzvarēt ar 4:0.

Ķēniņš izpelnījās arī pozitīvu lietderības koeficientu plus divi un izdarīja trīs metienus pa vārtiem. Vina sniegums tika novērtēts ar mača trešās zvaigznes godu. Savukārt Kristers Gudļevskis palika Sirakjūzas „Crunch” rezervē, turklāt darīja to otrajā spēlē pēc kārtas. Viņa komanda ar 3:1 šonakt pieveica „Pirates”.

ECHL turnīrā Ralfs Freibergs palīdzēja „Walleye” ar 3:0 pieveikt Floridas „Everblades” un izpelnījās pozitīvu lietderības koeficientu plus viens, taču arī saņēma divu minūšu sodu jau mača ceturtajā minūtē.

Teodors Bļugers atzīts par spēles vērtīgāko hokejistu NCAA, Minesotas štata komandas uzvarā pār „Bemidji State” (6:1). Bļugers guva uzvaras vārtus un izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī tika pie pozitīva lietderības koeficientu plus divi. Šosezon 35 spēlēs viņš guvis 33 punktus (10+23), kas ir pārliecinoši labākais rādītājs komandā.

Rezultatīvi bijuši Latvijas jaunie hokejisti arī junioru līgās. Mārtiņš Dzierkals Kvebekas Junioru līgā ar 1+1 palīdzēja „Huskies” sagraut „Tigres” ar rezultātu 7:1. Dzierkals guva mača pirmos vārtus un piespēlēja astotajos, abas reizes izceļoties vairākumā, taču tas netraucēja nopelnīt pozitīvu lietderības koeficientu plus viens. Viņš tika atzīts par mača trešo zvaigzni.

Savukārt Rietumu hokeja līgā Riharda Bukarta un Rodrigo Ābola pūles nodrošinājušas „Winterhawks” uzvaru 5:3 pār „Americans”. Bukarts šoreiz gan palika ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens, kamēr Ābolam plus divi un veselas trīs rezultatīvas piespēles, ieskaitot uzvaras vārtu guvumā. Arī viņš izpelnījās vietu mača labāko spēlētāju trijniekā, tiekot atzīts par spēles otro zvaigzni.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com
| The American Hockey League

QMJHL
The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page
WHL Network

     [+] [-]

, 2016-03-05 08:47, pirms 9 gadiem
Ķēniņš malacis!
Domāju, ka Gudis arī nākamajā spēlē netiks laukumā, jo uzvarētāji taču sastāvu nemaina.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-05 09:05, pirms 9 gadiem
Tediju uz NHL!

  +4 [+] [-]

, 2016-03-05 09:25, pirms 9 gadiem
3 reiz parlasiju, vai tieshaam Dzierkals asisteeja astotajos ja rez bij 7:1?

  -1 [+] [-]

, 2016-03-05 09:26, pirms 9 gadiem
MOKA
Mača astotos nevis komandas. 7+1=8

     [+] [-]

, 2016-03-05 09:36, pirms 9 gadiem
MOKA rakstīja: 3 reiz parlasiju, vai tieshaam Dzierkals asisteeja astotajos ja rez bij 7:1?
savos vārtos piespēlēja - 7+1=8, cita izskaidrojuma nav un būt nevar

     [+] [-]

, 2016-03-05 10:05, pirms 9 gadiem
heh rakstīja: savos vārtos piespēlēja - 7+1=8, cita izskaidrojuma nav un būt nevar
varēja būt arī 6:1 un piespēlēja komandas 7tajos vārtos.. ja, vien nebija 7:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-05 11:12, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Tur tak skaidri un tieši uzrakstīt - Dzierkals guva MAČA pirmos vārtus un piespēlēja astotajos, jālasa uzmanīgāk
Jaunup, viņa komanda guva 7 vārtus , tātad kur ir 8??? Nekad neskaita abu komandu kopā iemestos golus!! piemēram, rezultāts ir 5-3 tad saka, ka iemeta piektos, tik cik tava komanda iemeta , nevis astotos tik cik kopā sameta!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-03-05 13:08, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Tur tak skaidri un tieši uzrakstīt - Dzierkals guva MAČA pirmos vārtus un piespēlēja astotajos, jālasa uzmanīgāk
ko tu te smadzenes cakaree

  -1 [+] [-]

, 2016-03-05 13:12, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Tur tak skaidri un tieši uzrakstīt - Dzierkals guva MAČA pirmos vārtus un piespēlēja astotajos, jālasa uzmanīgāk
nu lai taa buutu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-05 16:56, pirms 9 gadiem
Un kā mēs mirstīgie varam zināt kuri bija astotie - septītie komandas, vai vieni pretinieku... tikpat labi piespēlēja vienīgajos ielaistajos... kapēc jāserežģī kas tāds, kur visi ir vienojušies par kopīgu sistēmu.
Kamdēļ skaitīt kopējos vārtus, ja tas vispār neko neizsaka... rezultāds 3-3 un asistēja piektajos vārtos... tak nevar saprast kurā golā palīdzēja un kurai komandai. Citreiz nevajag tēlot pārgudros un vienkārši normāli uzrakstīt...
Te bija neskaitāmi varianti kā pateikt bez čakara, bet nē...