Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jansonam un Siksnam pa rezultatīvai piespēlei, čempione "Saryarka" grauj

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Jansonam un Siksnam pa rezultatīvai piespēlei, čempione "Saryarka" grauj
Eduards Hugo Jansons. Foto: vhlru.ru

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi Leonīda Tambijeva vadītā un trīs latviešu spēlētāju pārstāvētā čempionvienība Karagandas "Saryarka", kas izbraukumā ar 5:1 sakāva Čeļabinskas "Chelmet".

Pa rezultatīvai piespēlei Kazahstānas kluba labā šodien spēja iekrāt abi "Saryarka" latviešu aizsargi Eduards Hugo Jansons (18:53 minūtēs arī viens metiens pa vārtiem) un Edgars Siksna (18:50 minūtēs seši metieni un lietderības koeficients +2). Jansons piecās spēlēs spējis iekrāt trīs piespēles, kamēr Siksnam 30 mačos 11 (4+7) rezultativitātes punkti. Uzbrucējs Edgars Kulda šodien 16:35 minūtēs izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

"Saryarka" ar 31 spēlē iekrātu 41 punktu VHL 2. konferencē pakāpās uz piekto vietu. Savukārt ar 32 mačos izcīnītiem 37 punktiem uz astoto vietu šajā konferencē pacēlās joprojām bez aizsarga Ērika Ševčenko spēlējošā Novokuzņeckas "Metallurg", kas ar 3:1 apspēlēja Kazaņas "Bars".

Visbeidzot dienas vēlākajā spēlē sesto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja ar 20 punktiem priekšpēdējā 17. vietā 1. konferencē esošā Pekinas "KRS-BSU", viesos izlaižot divu vārtu pārsvaru un ar 2:3 zaudējot trešo uzvaru pēc kārtas guvušajai Almetjevskas "Neftyanik". Ķīnas klubā pa noraidījumam nopelnīja uzbrucējs Gunārs Skvorcovs un aizsargs Artūrs Salija. Savukārt aizsargs Kristaps Bazevičs ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт