Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks atvaira 20 no 21 metiena un izcīna savu pirmo uzvaru AHL

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Kivlenieks atvaira 20 no 21 metiena un izcīna savu pirmo uzvaru AHL
Matīss Kivlenieks ''Monsters'' komandas vārtos
Foto: John Saraya, https://www.clevelandmonsters.com

Ziemeļamerikas hokeja līgās šovakar uz ledus kāpuši vairāki latviešu hokejisti. Uzvaras izcīnīja vārtsargi Matīss Kivlenieks un Mareks Mitens, savukārt vārtus guva uzbrucējs Ēriks Žohovs.

AHL

Amerikas Hokeja līgā šovakar spēles aizvadījušas vairākas latviešu hokejistu pārstāvētās komandas. Visveiksmīgāk klājās vārtsargam Matīsam Kivleniekam, kurš atvairīja 20 no 21 pretinieku izdarītā metiena, palīdzot Klīvlendas ''Monsters'' ar 2:1 papildlaikā apspēlēt ''Roadrunners''. Matīss pagaidām aizvada statistiski ļoti veiksmīgu debijas sezonu AHL, četrās aizvadītajās spēlēs atvairot 93,2% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaižot 1,72 vārtus, kas latvieti ierindo sestajā vietā visā līgā. Kivleniekam šī bija pirmā uzvara AHL.

Teodors Bļugers darbojās Vilksbēras/Skrentonas ''Penguins'' komandas vadošajā uzbrucēju trijniekā, taču palika bez punktiem uzvarā pēcspēles metienos pret ''Phantoms'' (6:5). Bļugers statistikas ailēs atzīmējās ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1.

Kristers Gudļevskis tika atstāts rezervē Bridžpointas ''Sound Tigers'' uzvarā ar 1:0 pret Providensas ''Bruins''. Latvieša konkurents Kristofers Gibsons aizvadīja sauso spēli, atvairīdams visus 27 pretinieku metienus.

ECHL

Pirmo maču Austrumkrasta hokeja līgā aizvadījis Kristofers Bindulis, ar kuru sastāvā Dienvidkarolīnas ''Stingrays'' ar 2:3 atzina ''Swamp Rabbits'' pārākumu. Aizsargs pa vārtiem nemeta un punktus neguva, taču tika pie divām soda minūtēm un negatīva lietderības koeficienta -2.

OHL

Bezcerīgu zaudējumu Ontārio Hokeja līgā piedzīvoja latviešu uzbrucēja Renāra Krastenberga pārstāvētā Ošavas ''Generals'', ko Eri ''Otters'' komanda saplosīja ar 8:0. Renārs maču aizvadīja komandas pirmajā uzbrucēju trijniekā, divreiz metot pa pretinieku vārtiem un paliekot ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

NCAA

Amerikas studentu hokeja līgā uzvaru izcīnījis vārtsargs Mareks Mitens, kurš palīdzēja ''Lake Superiour'' universitātei ar 3:2 papildlaikā apspēlēt Aļaskas ''Anchorage''. Mitens atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem. Arizonas štata universitāte ar 3:2 pārspēja ''Huntsville'', uzvarētāju rindās laukumā esot arī Filipam Buncim un Gvido Jansonam. Ne viens, ne otrs latvietis gan ar punktiem neizcēlās un palika ar neitrālu lietderības koeficientu.

''Quinnipac'' ar 1:2 zaudēja ''Cornell'', un komandu no zaudējuma nespēja glābt arī Kārlis Čukste. Latviešu aizsargs divreiz meta pa pretinieku vārtiem, punktus neguva un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Zaudējums arī ''American Int`l'' koledžai, kas ar 3:5 piekāpās Ročestras universitātei. Zaudētāju rindās aizsargam Jānim Jakam trīs metieni pa pretinieku vārtiem un lietderības koeficients -2.

USHL

Medisonas ''Capitals'' ar 3:4 piekāpās ''Buccaneers'', zaudētāju rindās bez punktiem paliekot Verneram Eglem, kurš vienu reizi meta pa vārtiem un palika ar neitrālu lietderības koeficientu. Vārtus šonakt guva Ēriks Žohovs, tomēr uzbrucēja pārstāvētā ''Phantoms'' zaudēja pagarinājumā ar 4:5. Žohovs guva savas komandas pirmos vārtus, kas latviešu uzbrucējam kļuva par pirmajiem sezonā.

Izmantotie resursi:
https://theahl.com/
https://www.echl.com/
Ontario Hockey League – Official Site of...
Scores - College Men's Ice Hockey DI | NCAA.com
USHL

     [+] [-]

, 2017-11-04 09:44, pirms 7 gadiem
Bindulis neveiksmīgi sāk arī savu ECHL karjeru - 2 minūšu sods par ripas izmešanu ārpus laukuma un +/- koef. -2...

  -1 [+] [-]

, 2017-11-04 10:00, pirms 7 gadiem
"Matīss Kivlenieks četrās aizvadītajās spēlēs atvairījis 93,2%"
Uz doto mirkli izskatās, ka NHL nav aiz kalniem.
P.S. Gaidam debiju PČ18

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 10:08, pirms 7 gadiem
kivlenieks jau ir labāks un stabilāks par Gudļevski

     [+] [-]

, 2017-11-04 13:18, pirms 7 gadiem
Rubīnam 0+2

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 13:42, pirms 7 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: "Matīss Kivlenieks četrās aizvadītajās spēlēs atvairījis 93,2%"
Uz doto mirkli izskatās, ka NHL nav aiz kalniem.
P.S. Gaidam debiju PČ18
Lielākā iespēja no AHListiem debijai šosezon, manuprāt.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 13:49, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Lielākā iespēja no AHListiem debijai šosezon, manuprāt.
Nu pag, pag. Kivlenieks tik tiešām sezonu ir sācis ļoti labi, bet viņš vēl aiz vien ir AHL komandas otrais numurs, par kādu debiju NHL var būt runa? Nemaz nerunājot par to, ka viņš savā karjerā ir aizvadījis tikai četras spēles pie profesionāļiem.

     [+] [-]

, 2017-11-04 14:03, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Nu pag, pag. Kivlenieks tik tiešām sezonu ir sācis ļoti labi, bet viņš vēl aiz vien ir AHL komandas otrais numurs, par kādu debiju NHL var būt runa? Nemaz nerunājot par to, ka viņš savā karjerā ir aizvadījis tikai četras spēles pie profesionāļiem.
Otrais numurs, ar lielu iespējamību būt pirmajam jau tuvāko mēnešu laikā. Ne jau velti klubs viņu, nedraftētu, paņēma, ne jau tadēļ lai nedotu iespēju, un par nākotnes kadru arī ne, bet gan tādu, kam ļoti drīz jāspēlē NHL. 21 gads, nav nekāds sīcis.

Ja saglabās šādus ciparus, tad debitēs janvārī-februārī... Protams, ka iesākumā būs tikai dažas spēles.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 14:39, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Otrais numurs, ar lielu iespējamību būt pirmajam jau tuvāko mēnešu laikā. Ne jau velti klubs viņu, nedraftētu, paņēma, ne jau tadēļ lai nedotu iespēju, un par nākotnes kadru arī ne, bet gan tādu, kam ļoti drīz jāspēlē NHL. 21 gads, nav nekāds sīcis.

Ja saglabās šādus ciparus, tad debitēs janvārī-februārī... Protams, ka iesākumā būs tikai dažas spēles.
Kā man patīk šitādi stāstnieki!
Un parasti šādi paši stāstnieki ir pirmie, kas sportistus nolīdzina līdz ar zemi, kad viņu pašu stāstītais nepiepildās.

Kivlenieks, varbūt, arī tiks līdz NHL, taču ir jāsakrīt daudz apstākļiem un viņa sniegums ir tikai viens un nebūt ne noteicošais aspekts.

     [+] [-]

, 2017-11-04 20:59, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Lielākā iespēja no AHListiem debijai šosezon, manuprāt.
Manuprāt, visiem loģiski domājošiem, viss ir skaidrs. Tas ir Tedijs Bļugers, kas šosezon debitēs.

     [+] [-]

, 2017-11-05 09:42, pirms 7 gadiem
quarterr rakstīja: Manuprāt, visiem loģiski domājošiem, viss ir skaidrs. Tas ir Tedijs Bļugers, kas šosezon debitēs.
Diezin vai, pagaidām ne parāk rožaini iet viņam

  +1 [+] [-]

, 2017-11-05 09:44, pirms 7 gadiem
Fullback rakstīja: Kā man patīk šitādi stāstnieki!
Un parasti šādi paši stāstnieki ir pirmie, kas sportistus nolīdzina līdz ar zemi, kad viņu pašu stāstītais nepiepildās.

Kivlenieks, varbūt, arī tiks līdz NHL, taču ir jāsakrīt daudz apstākļiem un viņa sniegums ir tikai viens un nebūt ne noteicošais aspekts.
Kam jāsakrīt? Kivlenieks tika ņemts ar domu, ka, lūk, mūsu rīcībā jau ir faktiski gatavs vārtsargs. Ja vārtsargi, kuri paņemti šādā statusā, parāda sevi no spēles uz spēli, viņi parasti tiek pie savas iespējas.

P.S.

Es nevienu nekad neesmu nolīdzinājis. Nepatīk man tā darīt, un viss.