Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bukartam vārti komandas panākumā DEL, Andersonam pirmā ripa sezonā

Bukartam vārti komandas panākumā DEL, Andersonam pirmā ripa sezonā
Rihards Bukarts
Foto: wildwings.de

Šovakar Vācijas DEL ar vārtu guvumu "Wild Wings" uzvaru pret "Red Bull" sekmēja Rihards Bukarts, tikmēr ar pirmo sezonas vārtu guvumu Slovākijā izcēlies Jānis Andersons, taču viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja zaudējumu.

Šveicē ar rezultatīvu piespēli izcēlies Ronalds Ķēniņš, taču viņa pārstāvētā "Lausanne" ar 2:3 papildlaikā piekāpās "Fribourg-Gotteron". Ķēniņš asistēja komandas pirmajos vārtos, izdarīja vienu metienu, taču spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Citās spēlēs "Lugano" ar 3:4 piekāpās "Ambri-Piotta", taču Elvis Merzļikins slimības dēļ laukumā nedevās, "Tigers" bez savainotā Ivara Punnenova ar 3:0 pārspēja "Zug".

Ceturto panākumu pēdējās piecās spēlēs Čehijā izcīnījusi "Mountfield", kas ar 3:2 pieveica "Karlovy Vary". Oskaram Cibuļskim, spēlējot otrajā aizsargu pārī, 18:30 minūtēs viens metiens pa vārtiem un viens bloķēts metiens, tikmēr Mārim Bičevskim trešajā maiņā 12:47 minūtēs divi metieni pa vārtiem, kā arī uzvarēti seši no 11 iemetieniem.

"Mountfield" šis bija 20.panākums 32 spēlēs, kas ļāvis līgas tabulā pakāpties uz trešo vietu, no līderiem "Ocelari" atpaliekot par divu punktu tiesu.

Minētie līderi "Ocelari" savukārt piekāpās "Kometa Brno" ar 1:4. Guntim Galviņam 16:38 minūtēs otrajā aizsargu pārī viens metiens pa vārtiem un viens bloķēts metiens, Roberts Bukarts 16:00 minūtēs trešajā maiņā izcēlies ar pieciem metieniem, trim bloķētiem metieniem un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Neveiksmīga sakāve "Zlin", kura jau pirmajā periodā pret "Vitkovice" ielaida piecas ripas un beigās kapitulēja ar 1:6. Ralfs Freibergs jau ierasti spēlēja komandas pirmajā aizsargu pārī un 21:26 minūtēs izdarīja piecus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu, kā arī saņēma negatīvu lietderības koeficientu -1. Tikmēr Edgars Kulda 13:51 minūtēs izdarīja vienu metienu pa vārtiem un saņēma divu minūšu noraidījumu. "Zlin" ar 43 punktiem 32 spēlēs līgas tabulā ieņem 11.vietu.

Vācijas DEL ar vārtu guvumu izcēlās Rihards Bukarts, palīdzot "Wild Wings" ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pārspēt "Red Bull". Bukarts guva "Wild Wings" vienīgos vārtus pamatlaikā, turklāt tie bija rezultātu izlīdzinošie. Tāpat hokejists kopumā izdarīja trīs metienus pa vārtiem, uzvarēja 33,33% iemetienu, saņēma divu minūšu noraidījumu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu. Latviešu uzbrucējam šie bija trešie vārti sezonā, kopumā iekrāti astoņi punkti (3+5).

Citā spēlē "Panther" ar 3:5 piekāpās "Ice Tigers", taču Arvīds Reķis laukumā nedevās.

Ar pirmo vārtu guvumu sezonā Slovākijā izcēlies Jānis Andersons, taču viņa pārstāvētā "Nové Zámky" piekāpās "Zvolen" ar 3:4. Andersons 1:20 minūtes pirms spēles beigām guva komandas trešos vārtus, taču laukumā atradās "Zvolen" otrajā un ceturtajā vārtu guvumā, līdz ar to spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Citā spēlē "Poprad" ar 1:3 piekāpās "Košice", taču Artūrs Salija laukumā nedevās.

Austrijas EBEL "99ers" pārspēja "Klagenfurt" ar 4:2. Zintim Naurim Zuševicam divu minūšu noraidījums un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Francijas "Ligue Magnus" latviešu komandu duelī "Lyon" ar 5:0 sagrāva "Gap". Uzvarētāju rindās piespēle Kalvim Ozolam, seši metieni Artūram Mickēvičam, četri Martinam Lavrovam. "Gap" sastāvā divi metieni Robertam Jekimovam, metiens un divu minūšu noraidījums Elvijam Biezajam.

Citās spēlēs Sanda Zolmaņa, Rolanda Vīgnera un Artūra Ševčenko "Mulhouse" ar 0:1 piekāpās "Boxers", "Nice" bez Ervīna Muštukova ar 6:5 pārspēja "Chamonix".

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz
https://www.hockeyslovakia.sk/sk
https://www.erstebankliga.at
https://www.del.org/
Synerglace Ligue Magnus