Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Roberts Bukarts un Jansons pirms pievienošanās izlasei gūst vārtus uzvarās

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Roberts Bukarts un Jansons pirms pievienošanās izlasei gūst vārtus uzvarās
Roberts Bukarts
Foto: hokej.zlin.cz

Veiksmīgs vakars izvērties vairākiem Eiropas hokeja līgās spēlējošajiem latviešu hokeja leģionāriem. Vārtus savu komandu uzvarās guvuši Roberts Bukarts, Eduards Hugo Jansons un Jānis Andersons, savukārt trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Artūrs Ševčenko.

Krievija, VHL

Karagandas ''Saryarka'' ar 2:1 pēcspēles metienos uzveica Voroņežas ''Buran'', un uzvarētāju rindās pie rezultatīvas piespēles tika Edgars Siksna. Latvieša pārstāvētā komanda pirmajā periodā nonāca iedzinējos, taču trešās trešdaļas vidū ''Saryarka'' vairākumā rezultātu izlīdzināja, rezultatīvu piespēli vārtu guvumā nopelnot Edgaram Siksnam. Latviešu aizsargs laukumā pavadīja 24 minūtes un 18 sekundes, nopelnīja vienu punktu par rezultatīvu piespēli, tika pie divām soda minūtēm, piecreiz meta pa pretinieku vārtiem un palika ar neitrālu lietderības koeficientu.

Rezultatīvs šovakara bija arī Eduards Hugo Jansons, kurš ar vārtu guvumu sekmēja Almetjevskas ''Neftyanik'' uzvaru papildlaikā ar 4:3. Aizsargs pretinieku vārtsargu pārspēja mača sestajā minūtē, atklājot spēles rezultātu. Jansons laukumā pavadīja 14:26 minūtes, papildus vārtu guvumam protokolā atzīmējoties arī ar diviem metieniem pa pretinieku vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Čehija

Uzvaru izcīnīja Roberta un Riharda Bukartu, Ralfa Freiberga pārstāvētā Zlīnas ''Aukro Berani'' komanda, kas ar 3:1 pārspēja Litvīnovas ''Verva''. Uzvarētāju rindās trešos vārtus guva tieši Roberts Bukarts. Latvijas izlases uzbrucējs spēlēja komandas otrajā uzbrucēju trijniekā un laukumā pavadītajās 18:09 minūtēs atzīmējās arī ar četrām soda minūtēm, vienu uzvarētu iemetienu, pieciem metieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +2. Rihards Bukarts spēlei nebija pieteikts.

Ralfs Freibergs veidoja Zlīnas komandas pirmo aizsargu pāri, uz ledus pavadīja 23:22 minūtes (otrs lielākais spēles laiks komandā), divreiz meta pa vārtiem, divreiz bloķēja pretinieku metienus, kā arī iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvētā Hrādeckrāloves ''Mountfield'' ar 0:1 viesos atzina Olomucas ''Sigma'' pārākumu. Cibuļskis darbojās zaudētāju pirmajā aizsargu pārī, uz laukuma pavadītajās 20:51 minūtēs statistikas ailēs atzīmējoties ar trim bloķētiem metieniem un neitrālu lietderības koeficientu. Džeriņš šo maču aizvadīja ceturtajā uzbrucēju trijniekā, uz ledus pavadīja 12:15 minūtes, veica pa vienam spēka paņēmienam un metienam pa vārtiem, uzvarēja trijos no septiņiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Slovākija

Veiksmīgs mačs arī aizsargam Jānim Andersonam un ''Zvolen'' komandai, kas ar 4:3 pēcspēles metienos pārspēja ''Košice''. Andersons guva savas komandas trešos vārtus, kopumā laukumā pavadīdams 11 minūtes un 16 sekundes.

Ne tik spoža spēle ''Nove Zamky'' komandas izpildījumā, kas ar 0:4 piedzīvoja sagrāvi pret ''Nitra''. Otrajā aizsargu pārī ''Nove Zamky'' komandā darbojās Māris Jass, laukumā pavadot 15:13 minūtes, statistikas ailēs neatzīmējoties un paliekot ar neitrālu lietderības koeficientu. Lielākais spēles laiks komandā trešā pāra aizsargam Artūram Salijam, kurš 23:34 minūtēs tika pie divām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta. Uzbrucējs Koba Jass tikmēr nosūtīts uz ''Nove Zamky B'' komandu Slovākijas 1. līgā (pēc spēka otrā), kur palika bez rezultativitātes punktiem komandas zaudējumā ar 2:5 pret ''Skalica''.

Dānija

Sāpīgu zaudējumu piedzīvojusi Roberta Jekimova pārstāvētā Fredrikshavnas ''White Hawks'', kas ar 3:4 pagarinājumā atzina Rungstedas ''Seier Capital'' pārākumu. 59. spēles minūtē ''White Hawks'' atradās vadībā ar 3:2, taču pēdējā minūtē pretinieki spēja izraut neizšķirtu. Turklāt, lai gūtu vārtus papildlaikā un izrautu uzvaru, ''Seier Capital'' bija nepieciešamas vien desmit sekundes. Jekimovs šajā spēlē palika bez rezultativitātes punktiem.

Austrija, EBEL

Zintis Nauris Zuševics nespēja palīdzēt ''99ers'' komandai spēlē pret ''Bulldogs'', kur tika piedzīvots zaudējums ar 2:3. Latviešu uzbrucējs pie rezultativitātes punktiem netika, atzīmējoties ar divām soda minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu.

Vācija

DEL līgā zaudējumu piedzīvojusi latviešu aizsarga Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas ''Panther'', kas ar 0:3 piekāpās Minhenes ''Red Bull''. Reķis darbojās komandas ceturtajā aizsargu pārī un ar rezultativitāti neatzīmējās.

Francija

Ļoti ražīgs mačs padevies Artūram Ševčenko, kura pārstāvētā ''Mullhouse'' ar 4:2 apspēlēja ''Epinal''. Uzbrucējs rezultatīvi piespēlēja trijos savas komandas vārtu guvumos, palīdzot komandas biedram Milanam Jurikam tikt pie ''hattrick''. Artūram arī pozitīvs lietderības koeficients +2. Rolands Vīgners spēlē nepiedalījās.

Ar rezultatīvām piespēlēm savstarpējā mačā apmainījušies aizsargs Edgars Dīķis un uzbrucējs Artūrs Mickēvičs, tomēr uzvaru ar 3:2 pagarinājumā izcīnīja Mickēviča komanda. Artūrs rezultatīvi asistēja tieši uzvaru nesošajos vārtos un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Zaudētāju rindās rezultatīvu piespēli nopelnīja Dīķis, taču, gluži kā komandas biedrs Edmunds Augstkalns, kurš pie punktiem netika, iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2. ''Lyon'' komandas pieteikumā nebija ne vārtsarga Māra Jučera, ne aizsarga Renāra Demitera.

Šveice

''Tigers'' ar vārtsargu Ivaru Punnenovu vārtos piedzīvoja zaudējumu ar 1:2 pret ''Biel-Bienne'' komandu. Ivars neilgi pirms mača beigām tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, bet tas rezultātu nedeva. Uz Latvijas izlases pārbaudes speļēm izsauktais vārtsargs nopelnīja vienu divu minūšu sodu un atvairīja 19 no 21 pretinieku metiena. Elvja Merzļikina vārds nebija atrodams ''Lugano'' komandas pieteikumā spēlē pret ''Ambri-Piotta'', kurā tika izcīnīta uzvara ar 3:1.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Tipsport ELH | Hokej.cz - web českého hokeje
https://www.hockeyslovakia.sk
metalligaen.dk
erstebankliga.at
https://www.del.org
Saxoprint Ligue Magnus
https://www.sihf.ch/de/game-center/...

     [+] [-]

, 2017-11-03 22:17, pirms 7 gadiem
siksna pabija pār's dienas izlases nometnē un viss?
norakstīts?

     [+] [-]

, 2017-11-03 23:15, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: siksna pabija pār's dienas izlases nometnē un viss?
norakstīts?
kādā ziņā norakstīts??? kāpēc tāds komentārs?

     [+] [-]

, 2017-11-04 08:40, pirms 7 gadiem
Video gan ir ielikts no citas spēles, kurā vārtus guva Ro. Bukarts un Freibergs.

Video: HC VERVA Litvínov - Aukro Berani Zlín,...